Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Testupdate met Everard van Rees
44
4 maanden geleden
GVB Klantenservice :
@VanOstade, bedankt voor je reactie. Binnenkort zijn alle nieuwe dienstregeling ...

Testupdate met Everard van Rees

Esther Hesp : Metro en Tram 1 mei 2018 Testen

Afgelopen weken reden de metro’s met ‘echte testreizigers’ op en neer over de Noord/Zuidlijn. “Maar hebben we alle testen op het gebied van beheer en onderhoud dan al netjes afgerond?” vroeg ik mij af. Om deze vraag te beantwoorden zit ik aan tafel met testleider Everard van Rees, die samen met zijn team verantwoordelijk is voor het beproeven van het beheer en onderhoud.

Everard steekt meteen van wal:Nee, helemaal klaar zijn we nog niet, maar eigenlijk ben je dat nooit. Ik streef ernaar om, ook nadat de lijn in gebruik is genomen op 22 juli, ons beheer en onderhoud te verbeteren en efficiënter te werken. We benutten de periode tot 22 juli daarom graag om alle processen tot in detail te oefenen. We hebben al heel veel beheer- en onderhoudstesten uitgevoerd en eigenlijk ging dat best goed. Nu gaat het om het fijnslijpen van de processen.”

Keuze voor Oostlijn of Noord/Zuidlijn

Everard vervolgt: “Laatst hebben we bijvoorbeeld een test met een grote groep mensen gehouden om de roltrappen maximaal te belasten. Dit leverde – en daar zijn we dan ook blij om – één storing van een roltrap op, die direct door de monteur kon worden verholpen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de monteur ‘stand-by’ stond en straks is hij natuurlijk niet continu aanwezig en zal het iets langer duren voordat een euvel verholpen is.”

Everard: “Laatst hebben we bijvoorbeeld een test met een grote groep mensen gehouden om de roltrappen maximaal te belasten."
Everard van Rees.
Everard van Rees. Foto Nina Albeda Everard: “Laatst hebben we bijvoorbeeld een test met een grote groep mensen gehouden om de roltrappen maximaal te belasten." Foto Gé Dubbelman

Het echie

En dan hebben we nu ook te maken met een Noord/Zuidlijn waar nog geen echte reizigers gestrand zijn en waar mensen zich ophopen voor een kapotte roltrap. Everard: “Toch moeten we nu al proberen voor ‘het echie’ te gaan. Straks staan er op de Noord/Zuidlijn heel veel reizigers en dan moet je ervoor zorgen dat je de storingen, die mogelijk tegelijkertijd bij de Oostlijn en bij de Noord/Zuidlijn ontstaan, zo goed en snel mogelijk oplost.”

Herhalen, herhalen, herhalen

En daar oefenen jullie dus nu al op? Everard: “Dat klopt. Hoe vaker je nu oefent, hoe soepeler het straks gaat. Dat is ook wat ik hierboven bedoelde met het fijnslijpen van die processen: keuzes maken, snel handelen en zorgen dat je de storingen zo efficiënt mogelijk oplost. Dat betekent ook dat je testen wilt herhalen en niet steeds op één station, maar juist ook op andere stations én met verschillende monteurs. Het is dus een kwestie van herhalen, herhalen en nog eens herhalen, zodat we er op 22 juli klaar voor zijn en we dan alleen nog wat kleine puntjes op de i hoeven te zetten.”

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

Foto van volger

GVB Klantenservice

07-06-2018 | 07:35

@VanOstade, bedankt voor je reactie. Binnenkort zijn alle nieuwe dienstregelingen in de reisplanner verwerkt. Nu al kun je de nieuwe dienstregeling vinden op de sites van Connexxion, EBS en GVB. Op dit moment bieden wij een GVB Only abonnement aan waarmee onbeperkt op al onze lijnen gereisd kan worden. Een apart abonnement voor alleen de Noord/Zuidlijn c.q. metro is voor zover ik weet niet aan de orde. Ik zal je suggestie wel delen met de verantwoordelijke afdeling. Groet, Job

Foto van volger

Renske van Bers, Metro en Tram

01-06-2018 | 10:02

@A. van der Zee, het is inderdaad wel een beetje aan de magere kant. Gelukkig is er wel ruimte om er enkele poortjes bij te plaatsen, mocht dit nodig zijn. Groet, Renske

Foto van volger

n-evo

15-05-2018 | 14:12

@Jan.Meeuwenberg De poortjes gaan ook vanzelf open als er genoeg druk op gezet wordt. Bijvoorbeeld als er paniek ontstaat en mensen het station proberen te ontvluchten zonder uit te checken.

Foto van volger

J.Meeuwenberg

15-05-2018 | 14:05

@Esther Hesp, Metro en Tram: Ook daar is over nagedacht natuurlijk, het geeft zo’n opstopping als er een paar metro’s kort achter elkaar zouden arriveren (die dan gewoon blijven doorrijden denk ik, ook al gaan de poortjes niet open), paniek in het station, ik wil eruit
waar is de nooduitgang?

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

15-05-2018 | 13:19

@Jan.Meeuwenberg
Daar ben ik alweer. Bij een stroomstoring gaan ze inderdaad open vertelde mijn collega. Er zit in elk poortje een kleine batterij die er voor zorgt dat de poortjes opengezet worden als de elektriciteit uitvalt.
Groetjes Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

15-05-2018 | 12:47

@Jan.Meeuwenberg
Uw vraag over de stroomstoring leg ik even aan een collega voor.
Groetjes Esther

Foto van volger

Jan.Meeuwenberg

09-05-2018 | 21:47

@Esther Hesp, Metro en Tram: Er zullen wel berekeningen gemaakt zijn hoeveel mensen als een metro is gearriveerd er tijdens topdrukte te verwachten zijn, die dan allemaal door de poortjes moeten, en daar het aantal poortjes op afgestemd zijn, en bij uitval van een poortje nog capaciteit genoeg is, hoop ik. En wat gebeurt er als er bijvoorbeeld een stroomstoring zich voor doet, kunnen de poortjes dan nog wel op een andere manier open, is daar een draaiboek voor? anders zou er een flinke opstopping kunnen ontstaan, of zal dat wel meevallen.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

09-05-2018 | 11:26

@Jan.Meeuwenberg en @A van der Zee
Mijn collega vertelde mij het volgende: Er is een theoretisch aantal mensen dat door een poort moet kunnen per minuut. Dat zijn er 60 en de poortjes van Thales halen dat.
In de praktijk zie je wel dat veel mensen wat ‘treuzelen’ en bijvoorbeeld wachten tot de poortjes weer dicht gaan, voordat ze erdoorheen gaan.
Groet Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

09-05-2018 | 07:24

@Jan.Meeuwenberg
Ik ga met uw vraag over de capaciteit van de poortjes even naar mijn collega.

Groeten Esther

Foto van volger

Jan.Meeuwenberg

08-05-2018 | 14:22

@A van der Zee: Ja vier poortjes lijkt mij ook aan de zuinige kant. Wat ik mij afvraag is hoeveel mensen een poortje in bijvoorbeeld een minuut aankan? Ook vraag ik me af of een poortje vaak uit bedrijf kan zijn door een storing, of misschien valt het wel mee.(de bedrijfszekerheid)
Als er een beurs is en een poortje is buiten bedrijf, dan zal dat een flinke opstopping teweeg kunnen brengen, of misschien valt dat wel mee, de tijd zal het uitwijzen. Is er op de plek van die vier poortjes ruimte voor een eventuele uitbreiding?

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

08-05-2018 | 08:49

@A van der Zee
Leuk dat u zo enthousiast heeft meegetest en juist goed dat u ook de details en vragen die u heeft doorgeeft.
Deze speel ik weer door aan mijn collega’s.
Groeten Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

08-05-2018 | 07:16

@VanOstade
Dank voor uw uitgebreide reactie, ik ga het weer doorgeven aan mijn collega bij GVB.
Groet Esther

Foto van volger

VanOstade

07-05-2018 | 21:00

Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar de OV9292 die wellicht met reismogelijkheden komt waar we allemaal nog niet aan gedacht hadden. Vooral bij vervolgreizen per trein wordt het spannend, is het sneller via CS of Zuid, en dan ook nog als er vertragingen in verwerkt zitten. Dat wordt de app checken voor je vertrekt.

Wat nog wel een punt is: die ellendige zonegrens waar we met metro’s vol overheen gaan rijden van het stukje van de Pijp naar Zuid. Voor zone-abonnementen een ramp, dit kost 2 zones. Kan er geen Noord-Zuid only of Metro only abonnement komen of zoiets? Het metronetwerk is nu toch wel zo groot geworden dat een eigen abonnement ook wel kan voor wie dat wil.

Foto van volger

A van der Zee

07-05-2018 | 18:14

Het is wellicht eerder aan de orde geweest, maar toen ik net naar één van de filmpjes van de testritten op YouTube keek, zag ik weer wat mij op de open dag ook al opviel. De poortjes bij uitgang RAI op Europaplein. Wie verzint daar nou 4 poortjes….? Daar moeten straks drommen mensen doorheen bij grote manifestaties (Huishoudbeurs…). Dat kan toch lang niet genoeg zijn….? En de “way finders” (zo heten die toch, in goed Nederlands?) met nog altijd de verkeerde aanwijzingen. Laat die lijnnummers bij “tram” toch gewoon weg. Bij iedere wijziging moet je dat weer gaan aanpassen met rommelige stickers. Last but not least: die wagenvolgorde op de perronaanwijzers… overbodig die 4 “Canta’s” die in de verste verte niet op metrotreinen lijken. Ook volledig overbodig, want de NZ lijn rijdt alleen maar met “zesjes”….. (dus ‘DDDD’ is niet eens correct….). Details hoor. Ik leg zout op slakken van een metro die verder SCHITTEREND is, wat mij betreft. Ik kan niet wachten…

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

04-05-2018 | 10:41

@Waterlander
Dank voor uw berichtje en gelukkig ging het net goed op CS.
Ik geef het in ieder geval door aan mijn collega’s.
Groeten Esther

Foto van volger

Waterlander

04-05-2018 | 10:33

Gisteravond waren mijn dochter en ik testreiziger. We vonden het heel leuk ondanks het af en toe dringen op station De Pijp (scenario: crowd control) en door GVB goed verzorgd.

Maar op CS was ik bijna gestruikeld over het onderste stukje van de schuine pilaren dat lichter is gekleurd dan de rest van de pilaar en tegen de lichte vloer wegvalt.

Nu was dit wellicht mijn eigen schuld (beter uitkijken) maar kan me bij drukte voorstellen dat dit niet even goed zichtbaar is.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

04-05-2018 | 07:44

@Rob van Donk
Volgens mij nog niet onder vollast maar laatst bij onze roltrappentest hebben we de roltrap die een storing gaf wel weer aan de praat gekregen met diverse collega’s erop.
Groet Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

04-05-2018 | 07:39

@Edward Tie
Ik heb het even nagevraagd. In noodgevallen, bijvoorbeeld een ontruiming, zijn er groene lichtlijnen op de perrons om je in veiligheid te brengen.
Groeten Esther

Foto van volger

johan siemons

03-05-2018 | 10:08

ha , ha ,

peter , da’s ene goeie ! 🙂 misschien mogen zijn broertje en zijn zusje wel helpen !

Foto van volger

Peter

03-05-2018 | 10:06

De persoon die in de nacht van 21 op 22 juli a.s. alle routestrips boven de 1344 deuren van de M5-treinen mag vervangen heeft wel strafwerk. Al zal die het vast niet alleen hoeven te doen…

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

03-05-2018 | 08:09

@Johan Siemons
Dank voor uw berichtje, ik geef het door aan mijn GVB collega want er zijn zeker weten meer mensen die gehoorapparaatjes dragen 😉
Groetjes Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

03-05-2018 | 08:05

@Danny
Goed gezien hoor dat de lampjes al branden. Voor de routestrip zelf is het nog even wachten tot 22 juli dan is die ook eindelijk te zien 🙂
Groetjes Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

03-05-2018 | 08:01

@Rob van Donk
Ook deze vraag leg ik even voor aan mijn collega’s.
Groet Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

03-05-2018 | 07:58

@Edward Tie
Ik ga het navragen bij mijn collega’s. U hoort van mij.
Groet Esther

Foto van volger

Edward Tie

02-05-2018 | 20:04

neit vergeten voor slechthorenden en doven. Is er ook speciale zwaailichten in metrolijnen bij noodgevallen?

Foto van volger

Rob van Donk

02-05-2018 | 18:25

Bij een noodsituatie c.q. ontruiming was in de ontwerpfase een eis opgenomen dat de neergaande roltrappen moeten stoppen en onder vollast weer in opgaande richting opstarten (zo nodig ook met noodstroom). Is het opstarten onder vollast, dus volledig bezet met publiek) ook uitgetest? In het antwoord aan Wim Brouwer wordt alleen aangegeven dat neergaande roltrappen worden stilgezet.

Foto van volger

Danny

02-05-2018 | 15:53

Ik ben benieuwd hoe de routestrip in de metro’s er komt uit te zien vanaf juli. Ik zag de lampjes voor de NZ-lijn station uiteraard branden tijdens de ritten en ben benieuwd hoe ze de lijn hebben ingepast in het bestaande netwerk.

Helemaal leuk wordt het als lijn 51 volgend jaar naar Isolatorweg gaat rijden. Dan lijkt het me dat die hele installatie achter moet worden aangepast 🙂

Foto van volger

johan siemons

02-05-2018 | 14:57

hear , hear !

ik heb vandaag de testritten gemaakt . alles liep zoals verwacht mag worden . wij werden – als forse drom mensen “losgelaten”op station europaplein . zal wel bedoeld zijn om te kijken hoe rai-beursgangers zich in de metro gaan proppen . wij liepen omhoog en dan weer omlaag en wéér omhoog… alleen ( één puntje dan) . de omroepster was prima te verstaan . edoch de heer mist dictie . zijn stem zit wat “in elkaar” . ik vermeld dan meteen hoorapparaatjes te dragen . die peppen de hoge tonen op . in dat licht gezien…maar ja ik zal toch niet de enige zijn die op de oude dag dit verschijnsel heeft 🙂 ! 

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 13:29

@Rouke
Daar heeft u helemaal gelijk in. Het is zo dat we met de monteurs kijken hoe we niet alleen het onderhoud maar ook storingen zo snel mogelijk kunnen uitvoeren/oplossen.
De testen zijn er dan juist voor om daar nog verbetering in te krijgen. En wat je het liefste wilt, is dat je door goed onderhoud zoveel mogelijk storingen kunt voorkomen.
Dat is waar we in deze fase ook nog voor aan het testen zijn.
Groet Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 13:11

@Jan.Meeuwenberg
Mijn collega vertelde dat er goed is getest met de afzuigers.
Uiteraard kom je dan ook weer verbeterpuntjes tegen maar dat is inderdaad de reden om alles te testen.
Groetjes Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 13:09

@Wim Brouwer
Ik heb het even nagevraagd en het zit zo. De neergaande roltrappen worden stilgezet.
De opgaande roltrappen blijven omhoog draaien. In de ontwerpfase is er rekening mee gehouden dat ze allemaal omhoog kunnen draaien met de bijbehorende noodstroom.
Groeten Esther

Foto van volger

Rouke

02-05-2018 | 10:57

Word het niet tijd dat het gvb twee/drie monteurs van thyssen krups van opening tot sluiting op stand-by houdt? Het kost wat, maar minder lange storingen zijn ook van belang. Zeker nu de metro als ‘backbone’ geldt van het netwerk.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 06:30

@Jan.Meeuwenberg
Er komt inderdaad veel bij kijken voordat we de Noord/Zuidlijn kunnen openen en dat is, zoals u al aangeeft, de reden dat er zoveel getest wordt.
Ik zal eens navragen bij mijn collega’s of er al een echte test met de afzuigers is uitgevoerd.
Groeten Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 06:27

@Wim Brouwer
Ik ga het even voor u navragen en kom erop terug.
Groeten Esther

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

02-05-2018 | 06:26

@Joop van der Does
Dank voor het complimentje. Dat geef ik graag door aan mijn GVB collega’s.
Groet Esther

Foto van volger

Jan.Meeuwenberg

01-05-2018 | 19:46

Ik heb gisteren ook testritten mogen mee beleven, bij een station werd er een rookontwikkeling gesimuleerd, we stonden bij de roltrappen op een kluitje te wachten op wat er verder ging gebeuren. Gelukkig was het nep rook, ik heb niemand horen niesen of hoesten.

Ik vraag me af of de afzuiginstallaties zich als goed functioneren hebben bewezen, als er sprake is van echte rook dan zal het een echt onprettige situatie kunnen zijn als de afzuiging niet goed zou functioneren. Weer een belangrijke factor om goed te testen, veel mensen begrijpen niet wat er zoal bij komt kijken voor een veilige N/Z-lijn, achter de schermen gebeurt er heel veel.

Foto van volger

Joop van der Does

01-05-2018 | 15:38

Vandaag de testrit meegemaakt. Om half zes vanuit Dedemsvaart naar het Purmerplein gereden en met lijn 32 op tijd in het CS.

Wat was het koud op sommige stations, vooral op Noorderpark. Metro 149A was de warmste! Maar  wel hete koffie bij de ontvangst en een tasje met meer dan voldoende proviand voor onderweg.

Prachtige kunstwerken gezien: de perrons op station Noord, de vitrine op station Rokin etc. Helaas was Ramses niet te zien. Zeer behulpzame medewerkers en leuke opdrachten.

Vanavond de video-opnames knippen en plakken, zodat er een leuk geheel ontstaat.

GVB Bedankt voor een leuke dag.

Foto van volger

Wim Brouwer

01-05-2018 | 15:14

Ik was gedurende de ontwerpfase nauw betrokken bij de ontwerpfase en volg het testbedrijf met veel belangstelling. 

De volgende vraag kwam bij het lezen van reacties bij mij op:  In geval van alarmering moeten de roltrappen in een vluchtweg in veilige richting gaan bewegen. Ook oner vollast en in noodbedrijf (op UPS noodstroom). Is dit nu ook bij volladt getest?

Het was nogal een puntje in de ontwerpfase.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

01-05-2018 | 14:33

@Remko
Ook u hartelijk dank voor het doorgeven van de verbeterpunten.
Deze speel ik ook door aan mijn collega bij GVB en aan Everard voor hun vaste overleg.

Groeten Esther

Foto van volger

Remko

01-05-2018 | 14:30

Vandaag was ik
testreiziger. Algemene indruk is dat stations zien er fraai uitzien en alles
lijkt bijna gereed. Ik kan de kunst op alle stations erg waarderen.

Wat opmerkingen:

Een bestuurder
die omriep in de metro was onverstaanbaar: sprak te zacht en ongearticuleerd.

Op Centraal vind
ik het niet zo mooi dat op sommige plekken het beton wel erg overheersende donkere
vlekken heeft. Verder staan de glaspanelen in de grote hal vaak hol of bol, wat
niet fraai oogt.

De SOS knop gaf
een automatische melding… ook na enige tijd wachten nog geen persoon. Dat mag
in bedrijf niet voorkomen.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

01-05-2018 | 14:07

@David Linssen
Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen al uw bevindingen met ons te delen. Daar kunnen we zeker iets van leren.
Ik geef uw opmerkingen door aan collega Everard van Rees en aan mijn collega bij GVB.
Zij nemen deze bevindingen mee in hun dagelijkse bevindingen overleg.

Groeten, Esther

Foto van volger

David Linssen

01-05-2018 | 12:59

Vanochtend heb ik met mijn gezin mogen testen. We vonden het hartstikke leuk om nu ook echt met de NZ lijn mee te mogen. Als passagier denk je: alles is klaar,  doe die hekken maar weg en laat de passagiers maar komen. En wat was iedereen goed voorbereid en behulpzaam! Top georganiseerd.

Toch nog even een paar opmerkingen, jullie willen immers veel leren van de tests:

– We moesten de  informatie en beveiligingsmedewerkers achter de ‘hulpknoppen’ testen. We merkten dat het voor hen nog best wel wennen was om bijvoorbeeld een toegangspoortje open te maken. Dat ging ook ten koste van de service en vriendelijkheid. Nog even oefenen, dus.

– De infozuilen (https://cl.ly/020D1Y0W1w02) hebben TWEE knoppen, 1 voor OV-vragen en 1 voor SOS. Dat valt bijna niet op als je er voor staat. Het is onder stress super lastig om te bedenken welke knop je waarvoor moet hebben.

– Toen er sprake was van vertraging en een inkorting stond er een mededeling op de perronschermen. Maar de boodschap ‘scrollt’ niet, dus je kunt het niet lezen. https://cl.ly/1j120T270P0c

– Het verkeerslawaai op station Noorderpark viel me best wel tegen. Het was druk op de weg en nat en daardoor best wel lawaai op het perron. Luister maar: https://cl.ly/2S3U1r102V0g Misschien dat er in de toekomst geluidsschermen tussen de metro en de weg kunnen komen?

– Op station De Pijp is het in de stationshal best wel lastig om te zien welke roltrap je moet nemen. De bewegwijzering is op een of andere manier niet logisch. Er staat zoveel op die borden dat je de richting (Noord of Zuid) niet meteen opvalt.

– De informatie op de schermen in de metrotreinen ziet er heel anders uit (GVB huisstijl) dan de informatie op de perrons (NZstijl). Ik begrijp niet waarom de route informatie in de metro niet consequent en consistent is met de informatie op de stations en perronschermen. 

Veel succes met de laatste testen! En bedankt voor dit voorproefje.

Foto van volger

Esther Hesp, Metro en Tram

01-05-2018 | 12:16

@J.P.Jansen.
Vervelend te horen dat u zulke slechte ervaringen heeft met testen. In het geval van onze test op de roltrappen waren er inderdaad geen invaliden bij. Op dit moment test GVB echter met testreizigers en daar worden ook zeker mensen met beperkte mobiliteit voor uitgenodigd. Hierbij heb ik een linkje naar het betreffende artikel op hun speciale testwebsite bijgevoegd: https://testmee.gvb.nl/met-de-rollator-onder-de-stad-door/ Ik hoop dat u in de toekomst ook gebruik gaat maken van de Noord/Zuidlijn.
Groet, Esther

Foto van volger

J.P.Jansen.

01-05-2018 | 12:02

Mooi die testen.

Hoeveel invalieden waren daarbij, die niet snel en zelfs hulpbehoevend zijn ?

Ik heb als invalide meermalen contact gehad met meerdere afdelingen en sites om me vanaf het begin te melden om mee te doen.

Blijkbaar hoet het niet, mag het niet, of bang voor in aliden en vertragingen.

Wel jammer, maar heel slim natuurlijk.

Het verschijnsel is niet nieuw voor me, bij proeven in het ziekenhuis werd, toen het mis ging bij mij, niet geaccepteerd dat ik snachts moest blijven met een open slagader.

Uiteindelijk sliep IKON een kamertje achteraf, kreeg geen ontbijt en zo, om nergens te laten merken dat er iets mis was gegaan bij de proeven.

Dus ik snap het best, even goede vrienden hoor. 

44
reacties van 18 volgers
Meest actief in deze discussie
Jan.Meeuwenberg 3
johan siemons 2
J.P.Jansen. 1
David Linssen 1
Remko 1

Bijdragen Metro en Tram
Esther Hesp, Metro en Tram 22
Renske van Bers, Metro en Tram 1

Gerelateerde artikelen

Laatste testen Noord/Zuidlijn
12 juli 2018 : Esther Hesp

Laatste testen Noord/Zuidlijn

Esther Hesp : Vervoerregio Amsterdam 12 juli 2018
Testfase met reizigers Noord/Zuidlijn goed verlopen
27 juni 2018 : Michiel Jonker

Testfase met reizigers Noord/Zuidlijn goed verlopen

Michiel Jonker : Vervoerregio Amsterdam 27 juni 2018
Wat moeten we nog testen, met 22 juli in zicht?
7 juni 2018 : Esther Hesp

Wat moeten we nog testen, met 22 juli in zicht?

Esther Hesp : Vervoerregio Amsterdam 7 juni 2018
Tussenstand GVB-testen in laatste fase Noord/Zuidlijn
22 mei 2018 : Renske van Bers

Tussenstand GVB-testen in laatste fase Noord/Zuidlijn

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 22 mei 2018