Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Testfase met reizigers Noord/Zuidlijn goed verlopen
1
4 maanden geleden
bert van elswijk :
Het eind komt in zicht en daarmee het begin!

Testfase met reizigers Noord/Zuidlijn goed verlopen

Michiel Jonker : Metro en Tram 27 juni 2018 Testen

Tijdens de testfase met reizigers zijn geen belemmeringen gevonden die een start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli in de weg staan. Zes weken lang heeft GVB verschillende scenario’s geoefend om de reizigers na de start van de Noord/Zuidlijn zo’n comfortabel mogelijke reis te bieden.

De komende weken wordt verder getest zonder reizigers. De Vervoerregio, gemeente Amsterdam en GVB waarderen de input en het enthousiasme van de ruim 10.000 testreizigers. De reizigers hebben verbeterpunten aangedragen, zoals de verstaanbaarheid van het omroepsysteem. Dat is inmiddels verbeterd en ook andere knelpunten worden verholpen.

Vaste volger Huey werkte ook mee als testreiziger: "Ik had tijdens de eerste testrit echt kriebels in mijn buik en was zelfs een beetje nerveus!”
Vaste volger Huey werkte ook mee als testreiziger: "Ik had tijdens de eerste testrit echt kriebels in mijn buik en was zelfs een beetje nerveus!” Foto Gé Dubbelman

Verstoringen

Naast calamiteiten en halteertijden heeft GVB tijdens deze testfase extra op verstoringen geoefend. Zoals eerder is aangegeven zal de Noord/Zuidlijn de eerste maanden met verstoringen te maken krijgen en zal de reisinformatie nog niet voldoende op orde zijn, omdat die twee onderdelen nauw met elkaar samenhangen. De reisinformatie wordt soms verkeerd weergegeven op de reisinformatieborden omdat het treinbeveiligingssysteem onjuiste data doorgeeft. GVB en de gemeente werken samen met de leverancier van het nieuwe treinbesturingssysteem hard aan oplossingen voor deze problemen. Zolang het systeem niet optimaal werkt, zorgt GVB voor alternatieve informatievoorziening.

Nieuw OV-netwerk

Op 22 juli vindt de grootste verandering plaats op het gebied van openbaar vervoer in Amsterdam sinds de invoering van de paardentram. Niet alleen wordt de Noord/Zuidlijn in gebruik genomen, maar ook het bovengrondse openbaar vervoer verandert. Op veel plaatsen in en rond de stad krijgen bussen en trams nieuwe routes en aangepaste vertrektijden. GVB, Connexxion en EBS informeren momenteel hun reizigers over deze veranderingen. Reizigers kunnen inmiddels hun nieuwe reis bekijken op de verschillende routeplanners, waaronder 9292.

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

Foto van volger

bert van elswijk

27-06-2018 | 10:00

Het eind komt in zicht en daarmee het begin!

1
reacties van 1 volgers
Meest actief in deze discussie
bert van elswijk 1

Bijdragen Metro en Tram

Gerelateerde artikelen

Laatste testen Noord/Zuidlijn
12 juli 2018 : Esther Hesp

Laatste testen Noord/Zuidlijn

Esther Hesp : Vervoerregio Amsterdam 12 juli 2018
Wat moeten we nog testen, met 22 juli in zicht?
7 juni 2018 : Esther Hesp

Wat moeten we nog testen, met 22 juli in zicht?

Esther Hesp : Vervoerregio Amsterdam 7 juni 2018
Tussenstand GVB-testen in laatste fase Noord/Zuidlijn
22 mei 2018 : Renske van Bers

Tussenstand GVB-testen in laatste fase Noord/Zuidlijn

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 22 mei 2018
Testreizen met vaste volgers Huey en Alain
17 mei 2018 : Renske van Bers

Testreizen met vaste volgers Huey en Alain

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 17 mei 2018