Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Podcast ‘De 52’ aflevering 7: Op stap in station CS met Margit Dokter en Jennifer Tee

Podcast ‘De 52’ aflevering 7: Op stap in station CS met Margit Dokter en Jennifer Tee

Margreet Bosma : Metro en Tram 6 februari 2018

In de podcastserie ‘De 52’ laat maker Botte Jellema verschillende mensen aan het woord die ons iets kunnen vertellen over metrolijn 52, de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Zo nam Richard Koenders ons mee door station De Pijp, vertelde kunstenares Marjan Laaper over het kunstwerk dat zij maakte voor station Vijzelgracht en vertelde Jan Swanepoel wat een testmanager doet. Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de zevende aflevering in onze reeks. In deze aflevering neemt voorlichter Margit Dokter ons mee op stap in metrostation Amsterdam Centraal en vertelt kunstenares Jennifer Tee over haar Tulpenpalepai in de metrohal van CS.

We starten boven de grond en verbazen ons met Botte en Margit hoe het station en het voorplein zijn veranderd. Vervolgens nemen we de roltrap naar de verdeelhal, waar we kunstenares Jennifer Tee ontmoeten die persoonlijk een toelichting geeft op haar werk in de hal. Daarna dalen we langzaam af tot het diepste punt van het stations waar de perrons van de Noord/Zuidlijn wachten op hun eerste reizigers. Onderweg vertelt Margit honderduit over de bouw van het station en neemt ons mee achter de schermen naar ruimten waar we ook straks niet mogen komen als gewone reizigers.

Serie

Deze podcast maakt onderdeel uit van de podcastserie ’De 52’, gemaakt door Botte Jellema. In eerdere podcasts van ’De 52’ kon je horen hoe de bezoekers de laatste Open Dag Noord/Zuidlijn beleefden, vertelde Marlo de Kat over de Oostlijn, werd Marjan Laaper over haar kunstwerk in station Vijzelgracht aan de tand gevoeld, liet Jan Swanepoel weten wat de functie testmanager inhoudt, kwam Richard Koenders aan het woord over ‘zijn’ station De Pijp en de omgeving daarvan.

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

reacties van 0 volgers
Meest actief in deze discussie
Bijdragen Metro en Tram

Gerelateerde artikelen

Podcast ‘De 52’ nummer 9: Noord is klaar voor de Noord/Zuidlijn
8 mei 2018 : Renske van Bers

Podcast ‘De 52’ nummer 9: Noord is klaar voor de Noord/Zuidlijn

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 8 mei 2018
‘De 52’, een podcast over de Noord/Zuidlijn, vanaf nu op deze site
14 augustus 2017 : Michiel Jonker

‘De 52’, een podcast over de Noord/Zuidlijn, vanaf nu op deze site

Michiel Jonker : Vervoerregio Amsterdam 14 augustus 2017