Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Opening 21 juli: Rondleidingen, ontmoetingen en gezelligheid bij station Noord
1
3 maanden geleden
jeanette leob :
Ook het koor en solisten van de  succesvolle Volksopera Vogelbuurt/IJplein ...

Opening 21 juli: Rondleidingen, ontmoetingen en gezelligheid bij station Noord

Margreet Bosma : Metro en Tram 19 juli 2018

22 juli gaat de Noord/Zuidlijn rijden en om dat te vieren organiseren wij de dag daarvoor, op 21 juli, een feestje. Die dag kan iedereen tussen 14:00 uur en 21:00 uur gratis rijden met de nieuwe metro. Nou is dat op zich al de moeite waard, maar om de dag een extra feestelijk tintje te geven vinden er die middag en avond allerlei festiviteiten langs de lijn plaats. Wij nemen u de komende weken mee naar de acts, zodat u een goed overzicht heeft. Op deze pagina vindt u overigens alle activiteiten die tot nu toe bekend zijn en hier kunt u zich inschrijven voor een gratis ritje.

Niet alleen in de stations treden diverse acts voor u op; ook rondom de stations vinden verschillende festiviteiten plaats. Hieronder vindt u het programma rondom station Noord op 21 juli. De feestelijkheden worden georganiseerd van 14:00 tot 18:00 uur.

Fietstocht Landelijk Noord

Vanaf station Noord geeft gids Adri Doorneveld vanaf 14.30 uur elk uur, per fiets, een rondleiding door ‘Landelijk Noord’. Dit is het gebied ten noorden van de ringweg A10, dat bestaat uit een prachtig veenweidegebied en de dorpen Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot en Durgerdam. Als je hier fietst of wandelt, geniet je van de Hollandse luchten, van de zwanen die rustig in de weilanden tussen de schapen staan te eten en de rust en de stilte van het uitgestrekte polderlandschap. Je snapt bijna niet dat dit ook nog Amsterdam is.

Fietstocht voor maximaal 20 personen. De eerste fietstocht om 14:30 uur, de laatste fietstocht is om 17.30 uur. Fietsen worden verzorgd door NDSM-bikes. Inschrijven kan via deze link en de fietstochten zijn gratis.

Fietsen door landelijk Noord. Foto: Edwin van Eis.
Fietsen door landelijk Noord. Foto: Edwin van Eis.

Rondleiding door het centrumgebied

Het gebied rondom het gloednieuwe station Noord wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk centrum met circa 6.000 woningen en diverse voorzieningen: werklocaties, horeca, een hotel, een tentoonstellingsruimte en een bioscoop. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. Het projectteam van de gemeente is aanwezig om u alles over de ontwikkeling van het stationsgebied, maar ook de naastgelegen projecten als het Buikslotermeerplein, Elzenhagen Zuid, Noorderkwartier te vertellen. Er worden ook maquettes van Elzenhagen Zuid en het stationsgebied tentoongesteld.

Ieder uur start een rondleiding voor maximaal 20 personen. Het verzamelpunt is bij de informatiekraam van de gemeente nabij de entree van station Noord. Inschrijven is niet nodig.

Op het terrein tegenover de toegang van station Noord is van alles te doen. De Onkruidenier staat er ook. Kijk en leer welke betekenis het onkruid dat overal te vinden is, voor ons heeft. Foto: Marlise Steeman.
Op het terrein tegenover de toegang van station Noord is van alles te doen. De Onkruidenier staat er ook. Kijk en leer welke betekenis het onkruid dat overal te vinden is, voor ons heeft. Foto: Marlise Steeman.

Informatiekramen

Er gebeurt ontzettend veel in de omgeving van station Noord. Recht tegenover de noordelijke ingang van het station kunnen bezoekers langs verschillende informatiekramen lopen om in gesprek te gaan met de mensen die dagelijks met de ontwikkeling van dit gebied bezig zijn. De volgende partijen zijn hierbij aanwezig: stadsdeel Noord/Noordmakers, gemeentelijk projectteam, Jongeren Informatie Punt (JIP), projectontwikkelaars Wonam en AM en buurtsuper ‘de Onkruidenier’. Bas Kok, schrijver van onder meer het boek ‘Metromorfose’ is ook aanwezig om over Noord te vertellen. Dit doet hij aan de hand van een quiz en beeldmateriaal. Verder is Boekhandel De Plantage erbij met boeken over Noord, onder andere het boek ‘Het wonder van de Noord/Zuidlijn’van Bas Soetenhorst, en ‘Van wie is de stad’ van geograaf en journalist Floor Milikowski. Floor is tussen 14:00 en 15:00 uur aanwezig.

Er is van alles te doen voor jong en oud  in en om station Noord op 21 juli. Onder andere een klimmuur. Foto: Stadsdeel Noord
Er is van alles te doen voor jong en oud in en om station Noord op 21 juli. Onder andere een klimmuur. Foto: Stadsdeel Noord

Kinderactiviteiten

Ook voor de kleintjes onder ons is er op het terrein tegenover de metrotoegang genoeg leuks te doen. Zij kunnen zich uitleven op het springkussen, de klimmuur of het urban tenniscourt. Het is ook mogelijk om een eigen gezonde smoothy te maken door hard te trappen op de Shakefiets. Knutsel samen met Noordje een eigen metrowagentje en werk zo mee aan het grote ‘Metro-kunstwerk’.

Muzikale en theatrale optredens

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de buurtband Kantjeboord, zangers en muzikanten van de Muziekstraat; Over het IJ Festival is erbij om bezoekers te verrassen met een theatraal optreden.

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

Foto van volger

jeanette leob

16-07-2018 | 16:24

Ook het koor en solisten van de  succesvolle Volksopera Vogelbuurt/IJplein treedt op tijdens de opening in het nieuwe station Amsterdam Noord!!!!

Met vriendelijke groet,

Jeanette Loeb

1
reacties van 1 volgers
Meest actief in deze discussie
jeanette leob 1

Bijdragen Metro en Tram

Gerelateerde artikelen

Opening Noord/Zuidlijn: Nog even nagenieten
23 juli 2018 : Renske van Bers

Opening Noord/Zuidlijn: Nog even nagenieten

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 23 juli 2018
Eerste metrobestuurder Norma aanwezig bij officiële opening: Ik voel me net een filmster!
22 juli 2018 : Renske van Bers

Eerste metrobestuurder Norma aanwezig bij officiële opening: Ik voel me net een filmster!

Renske van Bers : Vervoerregio Amsterdam 22 juli 2018
Opening Noord/Zuidlijn: Feest in de stad!
21 juli 2018 : Margreet Bosma

Opening Noord/Zuidlijn: Feest in de stad!

Margreet Bosma : Vervoerregio Amsterdam 21 juli 2018
Volg hier live de opening van de Noord/Zuidlijn
21 juli 2018 : Duco Vaillant

Volg hier live de opening van de Noord/Zuidlijn

Duco Vaillant : Vervoerregio Amsterdam 21 juli 2018