Het Openbaar Vervoer van, naar en in Amsterdam is veranderd

De komst van de Noord/Zuidlijn en de groei van Amsterdam vormen de aanleiding van de omslag op 22 juli en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid voor een grondige herziening van het huidige bus- en tramnetwerk in het gebied van de Vervoerregio Amsterdam.

Verantwoordelijk voor de ‘omslag’ op 22 juli zijn de vervoerders EBS, GVB en Connexxion. Vervoerregio Amsterdam is ingedeeld in vier zogenoemde ‘concessiegebieden’ voor Openbaar Vervoer:

  • Amsterdam, vervoerder: GVB
  • Waterland, vervoerder: EBS
  • Zaanstreek, vervoerder: Connexxion
  • Amstelland-Meerlanden, vervoerder: Connexxion

Elke vervoerder stelde – met het oog op de komst van de Noord/Zuidlijn – een vervoerplan op voor het Openbaar Vervoer in 2018, in het betreffende concessiegebied. Dit vervoerplan werd vervolgens door het overkoepelende, dagelijks bestuur getoetst aan een zogenoemd ‘Programma van Eisen’ en in dit specifieke geval ook aan de ‘Lijnennetvisie’.

Programma van Eisen

In het Programma van Eisen voor Amsterdam staan onder meer concrete afspraken over maximale loopafstanden en reistijden naar haltes en kooppunten, maar er moest in het plan ook rekening gehouden worden met het feit dat de Vervoerregio de komende jaren minder budget vanuit de Rijksoverheid zal ontvangen. Een uitdaging, want er moeten dus meer reizigers vervoerd worden tegen lagere kosten.

Lijnennetvisie

In de Lijnennetvisie zijn weer een aantal aanvullende richtlijnen beschreven, waar de nieuwe vervoerplannen aan moesten voldoen en waarbij de netwerken van GVB, EBS en Connexxion goed op elkaar zijn afgestemd. Vanaf ieder Noord/Zuidlijn-station kan straks bijvoorbeeld verder worden gereisd met een tram of bus. Dit netwerk-ontwerp zorgt er voor dat de reistijd voor veel reizigers verkort wordt.

Nieuwe regionale lijnennetkaart

Ook is inmiddels de regionale lijnennetkaart die de Vervoerregio samen met GVB, Connexxion en EBS heeft laten ontwikkelen beschikbaar als digitale download. Zie de links hieronder voor een kaart van het totale Vervoerregio gebied, en voor drie uitsnedes: Zaanstreek/Waterland, Amsterdam, en Amstelland-Meerlanden. Deze pdf bestanden zijn te downloaden voor offline gebruik en/of zelf uit te printen.

Definitieve plannen

Al deze kaders, eisen, afspraken en inspraaksessies met Amsterdammers (o.a. door middel van bewonersbijeenkomsten, online onderzoek en consultatierondes bij stakeholders) leidden in 2016 tot het definitieve Vervoerplan. Hierin wordt het metronetwerk van Amsterdam in het algemeen, en de Noord/Zuidlijn in het bijzonder, de ruggengraat van het Openbaar Vervoer.

Wijzigen

Daarnaast blijft de ene helft van het bus- en tramnetwerk zoals het is, maar zal de andere helft wijzigen: nog niet eerder veranderden er zoveel tramlijnen van nummers en routes. De meeste reizigers gaan erop vooruit. Zij komen gemiddeld sneller aan op hun plaats van bestemming in de stad. Voor een klein deel van de reizigers geldt dat zij iets langer onderweg zijn en/of vaker een overstap moeten maken.

De veranderingen in grote lijnen

  • De  metro wordt de ruggengraat van het OV en er komen meer oost-west verbindingen met de bus en met de tram.
  • Er zullen minder trams rijden in het centrum, omdat meer reizigers zullen kiezen voor een snelle rit met de Noord/Zuidlijn.
  • Het tram-, bus- en metro-netwerk zijn op 22 juli goed op elkaar afgestemd: vanaf ieder Noord/Zuidlijn-station kan straks bijvoorbeeld verder worden gereisd met een tram of bus, waardoor de reistijd voor veel reizigers verkort wordt.
  • Knooppunten veranderen: waar eerder Centraal Station het belangrijkste overstappunt was, komen er nu ook overstappunten bij de stations Noord, Zuid en het Weteringcircuit, waardoor reizigersstromen verspreid worden.

Wat verandert er in Noord?

Voor het gros van de bussen uit de regio Waterland zal de rit eindigen bij station Noord, waar reizigers hun reis naar het centrum van Amsterdam op een snelle manier kunnen vervolgen met de Noord/Zuidlijn. Het gevolg is dat hierdoor veel minder bussen rijden door de IJ-tunnel, waardoor het rondom Centraal Station minder druk wordt.

Wat verandert er in Zuid?

De komst van de Noord/Zuidlijn heeft ook impact in Amsterdam Zuid. Enerzijds is deze buurt nu een nieuwe, snelle metrolijn rijker, anderzijds gaat dit deels ten koste van de tram. Deze afweging is gemaakt, omdat veel van de trams bovengronds parallel rijden aan de route van de Noord/Zuidlijn.

Wat verandert er in Oost?

De belangrijkste verandering in Amsterdam Oost, bestaat eruit dat tramlijnen een andere route zullen rijden en/of van nummer veranderen. Lijn 9 wordt bijvoorbeeld lijn 19 en rijdt van Diemen naar Sloterdijk. Doordat deze tram nu ook een halte krijgt bij station Weesperplein en Vijzelgracht kunt u hier bijvoorbeeld overstappen op de Oostlijn of de Noord/Zuidlijn. Tram 14 zorgt ervoor dat u nog wel makkelijk van Centraal Station met de tram naar de Dappermarkt en Artis kunt reizen. 

Wat verandert er in West?

Tramlijn 3 zal vaker gaan rijden. Daarbij wordt ook Westerpark makkelijker te bereiken doordat lijn 5 stopt bij de Westergasfabriek. Lijn 14 gaat wel vaker rijden, maar alleen tussen Centraal Station – dit is een nieuwe halte – en Flevopark. De tram rijdt niet meer tussen Rokin en Slotermeer. Geuzenveld zal bereikbaar blijven met de tramlijnen 7 en 13 en bus 21. Lijn 1 wordt een nieuwe oost-westverbinding. Vanuit Osdorp blijft de route tot Leidseplein gelijk, maar vervolgens rijdt de tram via de metrostations Vijzelgracht en Weesperplein naar het Muiderpoortstation.

Vraag?

Om dieper in te gaan op specifieke veranderingen en wat de omslag voor uw reis betekent, zullen we met regelmaat artikelen plaatsen en natuurlijk kunt u uw reis bij benadering bekijken op de kaart. Vragen kunt u hieronder kwijt, in de reacties.

Vragen? Laat een reactie achter

4 september 2018
Eric de Jongh: Kan ik al met metrolijn 52 van de Vijzelgracht naar het Centraal Station?????
04/09 02:37trolly: Ja.
05/09 03:27Renske van Bers, Vervoerregio Amsterdam: @Eric, dat kan inderdaad. Groet, Renske
27 augustus 2018
lio: Een papieren kaart,dus geen pdf of andere digitale troep iets wat ik in mijn hand kan houden hoe kom ik daar aan?
27/08 09:24Duco Vaillant, Vervoerregio Amsterdam: @lio U kunt het beste even langsgaan bij een van de Service en Tickets balies op CS, Noord, Zuid of Bijlmer-ArenA. Zij hebben lijnennetkaarten.
20 augustus 2018
Mark: Ik mis de lijnen 14 en 12 voor de verbinding van bos en lommer met alles behalve de noordzuid lijn. Natuurlijk worden die routes gedeeltelijk gedekt door andere lijnen (o.a. 19) maar het overstappen en de slechte aansluiting op andere maken de reiservaring veel slechter en de reisduur langer dan hij was. De 19 zit ook nog regelmatig stampvol en de schoolvakanties zijn nog bezig.
6 augustus 2018
j.siemons: geachte mansveld , ...en als het regent word je nat als je je zonder paraplu op straat waagt :) !...
4 augustus 2018
j.siemons: beste jenny , ga nou even naar één van de gvb-steunpunten en haal het schema met de afgebeelde nieuwe lijnen van tram , bus , metro en de veren over het ij . en lees dan dat buslijn 35 gewoon naar molenwijk heen en weer pendelt . en dat doet vanaf station noorderpark . het is allemaal niet zo moeilijk hoor !
2 augustus 2018
Annelize Hilbers van Veen: Goedenavond, afgelopen dinsdagmiddag vanaf Centraal Station naar Noord gegaan met de Metro. Helaas was er geen zitplaats voor ons (66 en 71 jaar. Wie er dan wel zaten tieners die sprinten naar een stoel. Er zijn ook geen pictogrammen of bordjes op de ramen zoals in Spanje. Waar iedereen keurig opstaat zodra je binnenkomt. De volgende keer helaas maar weer met de auto?.
03/08 03:12Edwin: Er zijn er wel een paar, maar het zijn er niet zo veel en ik kan me voorstellen dat het weinig opvalt. Hebt u gevraagd aan een paar tieners om op te staan? Ik kan me voorstellen dat veel tieners niet in de gaten hebben dat ze iets verkeerd doen, omdat ze toch op hun telefoon bezig zijn. Een simpele vraag kan best helpen.
03/08 04:56Remko: Lijkt mij goed dat scholieren en studenten leren dat ze alleen mogen zitten als er verder niemand staat.
04/08 08:33trolly: @Remko: Dat lijkt me een geweldig idee, en ik wens je veel succes met de uitvoering. Tot het zover is, is de methode van Edwin misschien effectiever. Wat in elk geval weinig zoden aan de dijk zet, is hier klagen over de jeugd van tegenwoordig.
04/08 11:02Remko: @Trolly: dank je :) Uitvoering is simpel: maak het een voorwaarde bij de studenten ov kaart en zet het duidelijk op de kaart. Ik zal eens wat kamerleden gaan mailen. En met je eens dat hier klagen weinig zin heeft :)
27/08 09:10lio: Opstaan voor iemand Misstaat niemand. Die stond vroeger op het raam. Als klein jongentje jaren lang over nagedacht.
1 augustus 2018
Manja Blonk: 1-8-2018 Kwam er om 8.05 helemaal geen lijn 7! 50 min staan wachten! En nog GEEN tram 7
01/08 05:02Edwin: Welke halte?
03/08 10:07Duco Vaillant, Metro en Tram: @Manja Blonk Ai, vervelend om te horen. Ik lees op twitter van GVB dat het laatste stukje niet gereden kon worden vanwege een technisch defect.
31 juli 2018
jenny: Een aanvullend bericht. De 125-EBS stopt vlakbij mijn flat en rijdt rechtstreeks naar Purmerend, een geweldig stadje om te shoppen. Dan zie ook nog een prachtig stuk natuur. Dus uit de GVB en niet meer in Amsterdam shoppen. Daar is over nagedacht.
31 juli 2018
jenny: Ik ben 75 en gehandicapt. Als ik van de Molenwijk naar het Buikslotermeerplein wil kan ik niet meer met de 37 t.o. mijn flat,maar moet verder lopen naar de 36. Deze rijdt niet meer rechts af naar het Olof Palmeplein maar links af. De 37 had een extra halte vlak bij de Media markt. Nu moet ik het hele eind-voor mij dan van het Olaf Palmeplein lopen. Terug was te zot. Waar is de 36. De staat bij de Metro, daar moet ik dan helemaal naar toe lopen. Gelukkig kwam er een 34 daar kon ik met meegaan. Met moeite ingestapt met mijn stok en zo kwam ik bij de 36. Welke onnozele idioot heeft dit bedacht?
31/07 04:24Edwin: U kunt vanaf Olof Palmeplein (of een eerdere overlappende halte) zonder lopen overstappen op de 38 die bij de Media Markt stopt
04/08 04:02jenny: maar ik om uit de Molenwijk. Waar stap ik dan op de 38. Als ik eerst naar het Olof Palmeplein moet dan kan de Gemeente mij wel war extra geld betalen
31 juli 2018
DMM Cohen Rapoport: Kan ik bij het GVB nog de lijnfolders krijgen? Met al die veranderende routes is het voor mij en mede visueel gehandicapten handig om op de hoogte te zijn van de huidige routes, de haltes die worden aangedaan en de vertrektijden van al die haltes. De GVB-site is voor vele slechtzienden en blinden een ontoegankelijk systeem.
24 juli 2018
A.J.Venmans: Waarom moet ik zowel bij de gedrukte als bij de digitale kaarten een vergrootglas gebruiken? Zo slecht zijn mijn ogen nou ook weer niet, maar toegegeven ik ben geen 18 meer. Waarom levert digitaal vergroten vooral vergroote vaagheid op? Valt daar iets aan te doen of is dit definitief? Namen, adressen van haltes, straatnamen nauwelijks aanwezig. Waarom niet zoiets als googlemaps, daar kan je inzoomen en dus vergroten.
24/07 03:06Edwin: http://www.cartostudio.nl/projecten/vervoerregio/index.html
23 juli 2018
j.siemons: ja edwin , en dan ook nog te bedenken dat er met deze nieuwe dienstregeling ook nog veel minder fijnstof valt in te ademen :)
25/07 04:53Herman: Nou nog die ponten aanpakken. Lopend op de Buiksloterweg en achter Centraal adem je nog veel te veel vieze scooterlucht in. En dan heb ik het nog niet eens over de stank van de ponten zelf (die heel langzaam vervangen worden). Fiets mee op de pont: prima. Scooter? Rij maar om naar een brug! Je verroert toch nauwelijks een spier :)
25/07 06:11Remko: Helemaal voor het verbieden van scooters op de ponten. En op nog veel meer plaatsen. Ik wordt ziek van het inademen van die walmen.
23 juli 2018
Johan de Hollander: Prachtige digitale kaarten, maar helaas te groot voor mijn printer. Zijn deze ook als 'fysieke' kaart beschikbaar?
23 juli 2018
Edwin: Wat een genot om vanmorgen van de Geldersekade over te steken naar de ODE-brug en daarna Oosterdokseiland zonder dat álle bussen van Amsterdam de straat blokkeren. :-) Heel fijn, die nieuwe dienstregeling!
23 juli 2018
John: hoe kom ik bij het RAI gebouw
23/07 09:32Renske van Bers, Metro en Tram: @John, met metro 52 natuurlijk :) Maar het ligt er aan waar u opstapt, het best kunt u even kijken op 9292. Groet, Renske
22 juli 2018
Remko: Alternatieve nieuwe metro/tram kaart: https://www.behance.net/gallery/53893477/MetroTram-Amsterdam-2018
22 juli 2018
j.siemons: gerard dekkers , ga naar het gvb-bureau tegenover het cs . of één van de andere m-stations waar gedrukte "kranten" gratis verkrijgbaar zijn . ik vernam eerder dat ook in de biebs van amsterdam de "krant" voor u klaar ligt . in het hart van deze folder/krant is de plattegrond met het lijnenschema goed leesbaar bij daglicht :) .
22 juli 2018
Gerard Dekkers: De voorbeelden van het nieuwe lijnennet het zogeheten visgraatmodel zijn onleesbaar. Ik zou graag overzichten zien per tram- en buslijn hoe deze lopen en waarbij aangegeven alle halten. Ben bereid hiervoor te betalen
21 juli 2018
Marloe: Beste GVB, Wie heeft het in godsnaam bedacht om lijn 16 te laten verdwijnen uit de Lairessestraat. Er zijn nogal wat ouderen die veel gebruikt maken van de tram in oud zuid oa richting het MC - Amsterdam . Of naar het Concertgebouw , Lijn 2 is voor veel ouderen een te lange afstand om te lopen als je ook nog eens slecht ter been bent . ECHT SCHANDALIG !!! ZET TRAM 16 WEER IN DE RAILS !!!! STELLETJE KOEKENBAKKERS . Succes , Marloe
22/07 09:38Renske van Bers, Metro en Tram: @marloe, we leggen uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
22/07 07:25Edwin: Beste koekenbakker Marloe, Die mensen kunnen zonder moeite de bussen van Connexxion pakken. En iets minder zeuren. Succes nog met de koekjes!
05/08 11:40mansveld: Maar die bussen rijden sinds 22 juli ook maar tot de Marnixtraat en niet naar CS: moet je daar dus overstappen op lijn 17. Dat is echt een enorme verslechtering. Bovendien rijdt er dus geen gemeentetram door de De Lairessestraat als het streekvervoer weer staakt.
21 juli 2018
van dam w.dam@live.nl: hoe kom ik van purmerend middenakker naar uithoorn op de klucht
21/07 08:58Renske van Bers, Metro en Tram: @Van dam, het best kunt u even kijken op 9292. Groet, Renske
22/07 12:00trolly: @Renske-met-de-lange-achternaam: Mevrouw of meneer Van Dam heeft in zijn gebruikersnaam ook zijn e-mailadres gegeven. Ik denk dat dat niet de bedoeling is.
21 juli 2018
linda: rijden er nog nachtbussen naar purmerend?
21/07 01:39Renske van Bers, Metro en Tram: @Linda, op 9292 zie ik dat de 306 rijdt tot en met 01.27 uur. Deze bus vertrekt van het busplatform aan de IJzijde. In het weekend rijdt nachtbus 1 nog langer door. Groet, Renske
20 juli 2018
j.siemons: wat wil de heer peter met zijn cynisch geladen opmerking nou eigenlijk beweren ???
20/07 06:56trolly: Wellicht dat zelfs de telex geen dam heeft opgeworpen tegen de voortschijdende ontwikkeling?
20 juli 2018
E. Dijkhuizen: Bedankt voor de miljarden investering waardoor een perfecte busverbinding van Monnickendam naar Amsterdam CS om zeep is geholpen, met als resultaat langere reistijden en extra overstappen. Bedankt gemeente Amsterdam en vervoersbedrijven. Dit bericht is uiteraard cynisch bedoeld. ?
20/07 02:50Renske van Bers, Metro en Tram: @E. Dijkhuizen, er zal op korte termijn niet veel veranderen, maar evengoed leg ik uw reactie voor aan GVB. Groet en succes, Renske
20/07 04:50peter: Vroeger hadden ze de stoomtrein, is ook vakkundig om zeep geholpen. Cynisch bedoeld
19 juli 2018
Yvonne: Van Schelvisch Hoofd naar Olof Palme plein, geeft 9292.nl aan, betekent: - of naar Molenwijk lopen (10 min.voor gewone wandelaars) en 36 pakken ( vroeger voor de deur!) - € 2,01 - of naar Molenwijk lopen ( idem) en 35 pakken - €2,30 - of 392 en overstappen op 36 - €1,79 Vanwaar deze enorme verschillen in prijs voor dezelfde afstand met minder service dan voorheen. ( meer lopen of overstappen!)
20/07 10:11Renske van Bers, Metro en Tram: @Yvonne, ik leg uw vraag voor aan GVB! Groet, Renske
20/07 10:37Van Ostade: Hi Renske, volgens mij gaat er ook iets niet goed met de prijs voor lijn 52 van de Pijp naar Zuid, die is 2,79 op OV9292, eerder was het iets van 1,35, kun je dat ook met GVB checken? Dankjewel!
20/07 10:58Remko: Beste Van Ostade, er zijn diverse manieren om de prijs te verlagen: - Van Rokin naar Zuid is 2,49, dus grotere afstand maar goedkoper :) - Als je de afstand verder vergroot wordt het nog minder: van CS naar Zuid is 2,32. - Van De Pijp naar Europaplein is slechts 1,12. Dus 1 station eerder uitstappen scheelt behoorlijk :D
20/07 12:21Renske van Bers, Metro en Tram: @Van Ostade, nee, het was 2,37 euro, maar ik ga het zeker checken! Groet, Renske
25/07 11:37GVB Klantenservice: @Yvonne, Uiteraard een terechte vraag! De routes waar alleen de 36 in zit, hebben een net iets langere route dan de 392. Vanaf Molenaarsweg gaat deze met een snellere route naar Station Noord. Aangezien de ritprijs wordt bepaald door het aantal kilometers, verklaart dat het prijsverschil. Groet, Adam
19 juli 2018
Winfried: Is er al een poule over de vraag wat het netto resultaat van de GVB-lijnexploitatie over boekjaar 2019 zal zijn? Kan iedereen aan deelnemen (behalve de personen die rechtstreeks inzicht in de getallen hebben natuurlijk). Suggestie: inleg €1 p.p. De 10 inleggers die het dichtst bij zaten delen in de prijs, waarvan de verdeelsleutel 20-15-11-8-6-5-4-3-2-1 is. Sluitingsdatum 1 sep as. De uitslag volgt medio 2020.
19 juli 2018
Ysabel: Heeft bus 35 een halte bij metrostation Noorderpark?
19/07 04:39Waterlander: @Ysabel: Buslijnen 34 en 35 hebben een halte bij metrostation Noorderpark.
19 juli 2018
Judith: Gaan er vanaf station Noord geen bussen meer naar Station Amsterdam Centraal? Zoals vroeger de 392?
19/07 02:21Renske van Bers, Metro en Tram: @Judith, nee de bedoeling is dat u hier overstapt op de metro. U kunt hier uw exacte reis bekijken. Groet, Renske
19 juli 2018
Marjolijn: Renske, Ik heb 3 dagen geleden een vraag gesteld over het reizen naar Landsmeer. Alles dat ik wil weten is of ik in Landsmeer een kaartje kan kopen voor een reis naar Schiphol. Met de Amsterdam travel ticket of zoiets. En wat dat kost. Graag antwoord hierop. Marjolijn
19/07 02:22Renske van Bers, Metro en Tram: @Marjolijn, ik heb uw vraag uitgezet bij EBS en hoop snel met een antwoord te komen. Groet, Renske
19/07 03:02Renske van Bers, Metro en Tram: @Marjolijn, hierbij het antwoord van EBS: De ritkaartjes (6 euro, 90 minuten geldig) zijn geldig op de EBS bussen en je kunt er ook mee overstappen op GVB bussen, trams en metro. Echter deze zijn niet geldig op de trein, en dus niet naar Schiphol. Het enige kaartje dat daar nu in voorziet is het Amsterdam&Region Travel Ticket, een dagkaart van 18,50 euro om in de hele regio te toeren, inclusief de trein. Groet Joost
17 juli 2018
marjolijn: Als ik van Schiphol naar Landsmeer wil (of vise versa), kan ik daarvoor dan 1 kaartje gebruiken. Ik moet met de EBS bus 319 naar Landsmeer. Geldt dan ook het Amsterdam Travel Ticket voor de EBS bus, of moet ik daar weer een extra kaartje voor kopen. Kan ik bij de EBS bus ook een kaartje kopen dat mij via Metro 52 en trein naar Schiphol brengt. Nu (dus voor 22-7) moet ik een apart kaartje van 5 euro bij de EBS kopen. Wat is de voordeligste manier?
16 juli 2018
A van der Waerden: van Marnixstraat/rozengracht naar Olympisch stadion
16 juli 2018
A van der Waerden: van Rozengracht/marnixstraat naar Olympisch stadion
16/07 11:45Renske van Bers, Metro en Tram: @A van Waerden, het best kunt u uw reis even bekijken op 9292. Groet, Renske
14 juli 2018
elvepe: Geachte reageerders, Zet nooit uw mailadres in het bericht! Denk aan uw privacy!!!!!
14/07 11:39Duco Vaillant, Metro en Tram: @Elvepe Ik heb zijn/haar e-mailadres eruit gehaald. Dat is in de regel inderdaad niet handig.
14 juli 2018
tootje: Kan de fiets mee in de nieuwe metro? *edit redactie Naam bewerkt omdat hier het e-mailadres in stond.
11 juli 2018
B. Ten Have: Ik ben 88 jaar. woon op de G.j. Scheurleerweg in de seniorenflat. Loop kleine stukjes met rollator of wandelstok. Is de metro goed toegankelijk met rollator Vraag. Als ik met de metro wil moet ik dan helemaal naar het station lopen of blijven er bussen stoppen op de halte G.j. Scheurleerweg? Blijft bus 38zijn halte behouden op de Elzenhagensingel en naar de buiksloterweg rijden Graag Uw antwoord
12/07 10:21Dirk: Goedendag, Naar mijn weten wordt de halte Eeuwige Jeugdlaan aan de Elzenhagensingel vanaf 22 juli door geen enkele lijn meer aangedaan. De lijnen 34 en 36 zullen nog wel bij de halte G.J. Scheurleerweg stoppen. Beide lijnen zullen ook stoppen bij station Noord.
12/07 10:21Renske van Bers, Metro en Tram: @B ten Have, als ik de halte voorleg bij 9292 zie ik toch voornamelijk het gebruik van de nieuwe metro opduiken. Ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
19/07 12:39GVB Klantenservice: @B. ten Have, Dank voor uw bericht. Alle stations op de Noord/Zuid lijn zijn goed toegankelijk met een rollator. Elk station is uitgerust met een lift. De halte G.J. Scheurleerweg blijft straks na 22 juli a.s. ook nog in gebruik. Vanaf daar kunt u met de 34 en de 36 naar het Buikslotermeerplein. De 38 heeft straks geen halte meer op de Elzenhagensingel. De dichtstbijzijnde halte als alternatief zal dan de G.J. Scheurleerweg zijn. Groet, Adam - GVB Klantenservice
10 juli 2018
Titia Babb: alles is nog steeds onduidelijk, graag wil ik weten of bus 36 nog zijn "gewone" route blijft rijden. Of dat er haltes tussenuit worden gehaald?
10/07 02:01Duco Vaillant, Metro en Tram: @Titia Babb De route tussen Sloterdijk en Molenwijk is ongewijzigd. Verder rijdt de bus via de Appelweg en Pomonastraat (oude route 38), Banne Buiksloot en IJdoornlaan naar metro station Noord. Daarna rijdt bus 36 door naar het Olof Palmeplein. De wijzigingen per lijn zijn hier te vinden.
5 juli 2018
Simone: Metro 52 mag in het weekend wel een half uur eerder beginnen met rijden als er geen nachtbus meer gaat rijden vanaf bovenY naar CS. Hoe kom ik anders om 6:30 op Henk Sneevlietweg als metro 52 pas op dat tijdstip begint met rijden. Echt super hoor die nieuwe regeling! ...pff
05/07 08:12Waterlander: @Simone: De nachtbussen blijven van en naar het CS rijden.
06/07 03:21Renske van Bers, Metro en Tram: @Simone, ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
10/07 04:27GVB Klantenservice: @Simone, En je moet al zo vroeg uit je bed... Maar gelukkig heb ik goed nieuws: nachtbus 761 rijdt gewoon nog straks vanaf 22 juli a.s. alleen onder een nieuwe naam: nachtbus 291. Je kunt straks nachtbus 291 nemen op het Buikslotermeerplein, waarna je op CS overstapt op de 288 naar Johan Huizingalaan. Vanaf daar is de Henk Sneevlietweg op loopafstand. Mocht je nog verdere vragen, kun je direct met ons contact opnemen. Dat doe je zo: -Twitter (DM): @GVB_klanten - Whatsapp: + 31 6 8309 91 89 -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/ -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten) -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice Groetjes, Adam - GVB Klantenservice
3 juli 2018
M.R Hekking: Geachte, Komt de snelbus 319 EBS Landsmeer rechtstreeks naar CS Amsterdam per 22 juli 2018 te vervallen? Hoor graag van u. Vriendelijke groet, Richard Hekking Landsmeer
03/07 11:48Renske van Bers, Metro en Tram: @Richard, lijn 319 rijdt na 22 juli van Landsmeer via halte Vorticellaweg, Kadoelenpad en Oosterlengte naar station Noord en sluit aan op de Noord/Zuidlijn. In de spitsuren biedt EBS extra ritten aan op lijn 319. Groet, Renske
3 juli 2018
c koene: hoe kom ik vanaf kepplerstraat zaandam hier naar toe?
2 juli 2018
yvonne: Ik zou me graag willen op geven voor 4 gratis reis met de opening van de metro noord zuidlijn op 22 juli 2018
02/07 12:38Renske van Bers, Metro en Tram: @Yvonne, inschrijven voor de opening op 21 juli kan hier. Groet, Renske
2 juli 2018
fallgelb: https://www.supersaas.nl/schedule/NoordZuidlijn/Opening_NoordZuidlijn Heel slecht aangegeven, gelukkig vond ik via via deze bovenstaande link om in te schrijven.
2 juli 2018
W.scheen: Ik wil me op geven voor de Noord-Zuidlijn op zondag 22 juli 2 personen
02/07 12:44Renske van Bers, Metro en Tram: @W scheen, inschrijven kan via deze link: https://www.supersaas.nl/schedule/NoordZuidlijn/Opening_NoordZuidlijn Groet, Renske
30 juni 2018
Aaltje Lievendag: Hoe kom ik vanaf 22 jullie in de maasstraat met lijn 4
30/06 10:58trolly: Gewoon lijn 4 nemen, die houdt dezelfde route.
30 juni 2018
John Geelof: Chris, Lijn 391 en lijn 394 hebben hun beginpunt op het busstation C.S. De eerste stop in Noord is het Mosveld. Als je toch met de metro wilt doorrijden naar Noorderpark, dan heb je een probleem. Vandaar dat reisadvies. Dus …. stap op het C.S. al op bus 391 of 394 en alles komt goed.
30 juni 2018
Chris: Gaan de Connexxionlijnen 391 en 394 stoppen bij de halte Noorderpark per 22 juli? Ik lees diverse berichten dat dit afhankelijk is van de bereikbaarheid van deze halte. 9292 geeft het rare advies om 1 halte lijn 35 te nemen Noorderpark-Mosplein en daar over te stappen op de 391/394.
29 juni 2018
Jan Vos: Wat gebeurt er met de bushaltes G.J. Scheurleerweg en Eeuwige Jeugdlaan? Worden deze opgeheven? Ze liggen redelijk dicht bij metrostation Noord, maar voor oudere reizigers (bijv. senioren v.d. Wasknijper in Elzenhagen-Noord) zijn dit belangrijke haltes.
27 juni 2018
Dinie Baars: Het is onvoorstelbaar dat ik een route voorgeschotel krijg met de volgende openbaarvervoeroptie: vanaf Ataturk bus 35, overstappen op metro 52 op metrostation Noorderpark, naar de Vijzelgracht (?) en dan weer overstappen na nog eens een stuk lopen naar het Weteringcircuit op tramlijn 1, waarna ik eindelijk naar de bewuste halte kan: hoek Linneausstraat/Wijttenbachstraat. En dat terwijl ik nu vanaf Ataturk gewoon op bus 37 kan stappen, die vanuit de Molenwijk vertrekt, naar hoek Linnausstraat/Wijttenbachstraat. Maar bus 37 vertrekt na 22 juli ook gewoon vanuit de Molenwijk, maar deze rijdt dan niet meer via de oude route. Vervolgens rijdt bus 37 dan wel langs bushalte Noorderpark en vandaar naar de halte waar ik moet zijn: hoek Linneausstraat/Wijttenbachstraat. Zijn jullie nou gek geworden of zo? Het is al moeilijk genoeg geworden voor de mensen in Noord met het 'openbaar' vervoer, maar moet het nu nog moeilijker worden dan nodig???
27/06 11:54Edwin: Je moet iets ruimer kijken. De 37 rijdt straks nog steeds vanaf station Noord, dus als je daar overstapt, dan kom je er ook. Er zijn verschillende alternatieven, die soms sneller zijn dan de huidige situatie en zeker sneller dan de route via overstappen op Noord op de 37.
27/06 03:46Renske van Bers, Metro en Tram: @Dinie, erg vervelend, ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
02/07 02:02GVB Klantenservice: In ieder geval heb je dan wel een mooi stukje Amsterdam gezien! ;) Uiteraard begrijp ik dat je deze route als een erg grote achteruitgang ervaart ten opzichte van de directe verbinding die je had. Had je gezien dat je op de halte Atatürk straks ook de 36 kan nemen naar station Noord en dat je daar kan overstappen op de 37 naar de Linnaeusstraat? Ik weet het, het is geen directe verbinding, maar in ieder geval wel beter dan de eerste route die je noemde. Mocht je verder nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Dat doe je zo: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/; -Twitter (DM): @GVB_klanten; -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten); -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice. Groetjes, Adam
31/07 03:48jenny: Ik vind het een schandalige opmerking: je hebt in ieder geval een mooi stukje Amsterdam gezien. Je gaat met het OV om ergens te komen en niet om A'dam te zien. Dat kan zonder OV.
01/08 12:47Herman: Valt reuze mee, Jenny. Waar is je gevoel voor humor? Mocht je trouwens nog veel meer mooie stukjes Amsterdam willen zien, dan stel ik voor om de bus vanuit Noord naar Sloterdijk te nemen, daar de ringlijn naar Geïn te nemen, en dan weer terug naar Amstel, om vervolgens de bus naar Noord te nemen.
26 juni 2018
M.Duijst: Ik heb een startpunt gekozen op de kaart, maar er gebeurd niks.
26/06 04:57Renske van Bers, Metro en Tram: @M. Duijst, u kunt uw route nu ook precies bekijken, dat kan op de site van 9292. Groet, Renske
25 juni 2018
Daniël Kooren: Hallo! Ik vind het schandalig dat tram 9 tram 19 wordt En nu willen ze straks ook de haltes Schoolstraat en Nicolaas Lublinkstraat opheffen en samenvoegen Wat is dit voor een gedoe? Oh ja: En dan gaat tram 19 ook niet meer naar CS, maar moet je op Alexanderplein overstappen op tram 14! Dat is toch zonde van je reistijd! Ik vind dit echt schandalig! Doe er wat aan! Alsjeblieft, ik word hier gek van!
25/06 05:05Rob: Een heleboel mensen moeten straks gaan overstappen, doordat er ook in Zuid en Noord het een en ander verandert, dus u bent niet de enige. Het voordeel voor u: u kunt op dzelfde halte blijven staan om over te stappen. Hele hordes mensen moet straks een metrostation opzoeken om verder te reizen.
25/06 07:25n-evo: Snel het hele nieuwe vervoersplan van tafel vegen en naar de schuilkelders iedereen! Daniël wordt gek!
25/06 08:02trolly: :-)
25/06 08:05Remko: @n-evo: die schuilkelders, zijn dat de metrostations?
26/06 09:45Edwin: Je eerste punt: ben je boos omdat het getal verandert? Of is het iets anders?
26/06 10:15n-evo: Dat het vertrouwde "9" na meer dan 100 jaar verdwijnt is ook wel een beetje jammer. Je doet alleen niks tegen GVB's kruistocht tegen de lage lijnnummers. ;-)
26/06 11:06Renske van Bers, Metro en Tram: @Daniel, ik snap inderdaad dat niet alle OV veranderingen voor iedereen een verbetering oplevert. Ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet en succes, Renske
24 juni 2018
reza: Ik las de nieuwe dienstregeling, een 15min zomerdienst voor M54 is wel erg magertjes, dat is net zoveel als in die jaren dat er geen hotels, veel kantoren en een compleet belevingscentrum aan de Arena boulevard lag. Zelfs in de zomer zou er een 10min dienst moeten zijn. Dat die metro's te lang zijn, kan je toch niet op de passagiers afwentelen. Oh ja vergeten, dat kan wel..
24/06 06:10trolly: In die jaren reed lijn 50 ook nog niet, waardoor er op alle stations op de route van lijn 54 tenminstens elke 7,5 minuut een metro stopt, en je met een overstap 53 -> 50 bijna net zo snel als met lijn 54 de route tussen CS en Gein aflegd. Een 10-minutendienst is natuurlijk prettiger, maar er rijdt wel wat.
25/06 11:26Renske van Bers, Metro en Tram: @Reza, ik geef het door aan GVB. Groet, Renske
23 juni 2018
John Geelof: Hans, In de Watergraafsmeer rijdt dan lijn 19 (op de route van lijn 9) Je stapt over op - of voor het Leidseplein op lijn 1, die je naar de Overtoom brengt. (Lijn 1 en lijn 19 rijden een stukje op de zelfde rails)
23 juni 2018
Hans: Goedemiddag,ik kan binnenkort naar de Watergraafsmeer verhuizen,hoe kom ik dan op de Overtoom,nu lijn 9 gaat verdwijnen?
23/06 04:34Rob: Dat is heel makkelijk. In de Watergraafsmeer gaat lijn 19 rijden in plaats van lijn 9. Met lijn 19 kun je mee tot aan het Leidseplein. Dan kun je lopen naar de Overtoom of lijn 1 of 11 pakken als je bestemming wat verder de Overtoom op ligt.
24/06 03:47Koen: Lijn 9 ging helemaal niet naar Overtoom, dus die opmerking snap ik niet helemaal, Hans.
25/06 11:27Renske van Bers, Metro en Tram: @Hans, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan vanaf afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
23 juni 2018
Hans: Hoe bereik ik de overtoom na 22 juli,moet vaak naar de Kleine Johannes,zie nergens een route,hoe kan dit of vergis ik mij?
25/06 11:51Robert: Lijnen 1 en 11 rijden daar.
23 juni 2018
eva: Excuses nieuwe reistijden zijn wel zichtbaar in 9292ov.nl Jee super hoor! 8 tot 10min extra reistijd. Kosten zijn nog niet zichtbaar.... beetje raar volgens mij heeft de metrotunnel verbouwing vertraging opgelopen maar was de plek van metrostation Noord al een paar jaar bekend. Lijkt mij dat er dmv vaste prijs per afstand gewoon een tarief allang bekend moest kunnen zijn. (of moet deze ivm de hoger uitgevallen kosten en tegenvallende cijfers nog worden herberekend) Wat meer transaparantie en eerlijkheid zou gewenst zijn.
25/06 11:29Renske van Bers, Metro en Tram: @Eva, in dit artikel kunt u iig lezen hoe duur een ritje van Noord naar Zuid wordt. Groet, Renske
23 juni 2018
Eva: Ik woon in landsmeer en ben niet geïnformeerd over een uiteindelijke uitslag van de busroutes. Het is voor ons alleen overdag een stuk omrijden en daarnaast een extra overstap = meer tijd & meer geld. Ook vind ik het vreemd dat er zoveel pro metro info te vinden is vanuit de maatschappijen zelf maar er geen nieuwe vervoerstijden bekend zijn inclusief prijzen. Wel een kaartje van de nieuwe route maar de belangrijkste informatie voor de gebruikers mist. #applaus goed besteed dit communicatiegeld voor deze website. Dit is niet echt de transparantie die je mag verwachten nadat er zoveel ( waaronder 2 miljard overschrijding!!?? ) geld is geïnvesteerd dat uiteindelijk ook uit onze zakken komt. Lijkt mij dat er een maand van tevoren toch wel meer bekend moet zijn. Dit kan ook gevolgen hebben voor reistijd & kosten werk en mogelijke andere belangrijke verplichtingen. Graag zie ik zo spoedig mogelijk een reactie. Uiteraard niet prive en voor alleen landsmeer maar voor alle bestemming a la 9292ov.nl voor al mijn medereizegers.
23/06 05:19Waterlander: @Eva Je hebt gelijk. Ook de inwoners van Waterland hebben nog niets gehoord behalve de informatie op deze site of de EBS site waar het nogal verborgen zit achter een kleine Noord/Zuidlijn knop.
20 juni 2018
minabilgoe: hoi ik ben mina moet altijd op zondag werken en moet de nacht bus nemen ,in amsterdam is zondag bijna alles open kan de metro op zondag gewoon zaterdagdienst rijden zouden heel veel mensen blij worden bvd
20 juni 2018
Renske van Bers, Metro en Tram: @Alain, haha, volgens mij is dit spam... Ik heb de reactie maar weggehaald :)
20 juni 2018
Alain: Is dit een urgent business proposal?
20 juni 2018
Marijn: Aalsmeer Hortensiaplein is niet lost te selecteren, Uithoorn wordt dan altijd mee geselecteerd. Het zou jullie 'enigzins' sieren als ook de kleinere plaatsen zouden worden meegenomen, zoals Kudelstaart, welke (helaas) aan de rand van (de verschrikkelijke) een consessiegebied ligt.
20/06 12:35Renske van Bers, Metro en Tram: @Marijn, jammer dat u niet vond waar u op zoek naar bent. Kan ik helpen bij het plannen van uw reis? Groet, Renske
25/06 12:03Marijn: Dat kan allicht wel... Ik ben benieuwd wat de nieuwe reisroute en -tijd wordt van Kudelstaart - halte 'De Rietlanden' naar Amsterdam Amstelstation (via GVB). Daarnaast ben ik benieuwd of de buslijn vanuit Kudelstaart nog steeds de (vervelende) route rijdt over het veilingterrein.
25/06 12:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Marijn, Bakker, sinds dit weekend staan alle toekomstige dienstregelingen in 9292. u kunt uw reis hier bekijken OV9292. Groet, Renske
25/06 03:14Rob: @Marijn, de 358 gaat nog steeds over het terrein van de VBA, maar ooit komt daar een einde aan.
20 juni 2018
JFProost-Mw: Ik woon in de Molenwijk en rijdt met de 37 naar het BovenIJ ziekenhuis. Ik ben slecht ter been. Hoe kom ik er nu. Bovendien rijd ik nu rechtstreeks met bus 35 naar het CS zonder overstappen. Dat wordt dus nu een probleem.
20/06 12:38Renske van Bers, Metro en Tram: @JF Proost, dat is erg vervelend. Ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
20/06 03:36Dick: Mw. JFProost, dat is geen probleem maar een uitdaging! Een uitdaging voor u om te zien of u zelfredzaam bent (veel mensen lijken dat namelijk niet te zijn want zie al die paniekreacties) en u kunt proberen om in aanmerking te komen voor AOV, wat overigens ook een uitdaging is ;-) Succes!
21/06 12:09Rob van Onna: Meneer Dick, u bent waarschijnlijk heel goed ingevoerd in de nieuwe dienstregelingen. Dat mag ook wel omdat het uw vak is. Gelukkig zijn er ook mensen die gewoon gebruik maken van het ov Amsterdam en nu met vragen zitten, omdat ze door omstandigheden niet goed ter been zijn of niet zo knap als u om al die nieuwe regelingen meteen door te hebben. Voor u is het een uitdaging om zo te reageren dat u mensen in hun waarde laat! R. van Onna
21/06 08:10trolly: @Rob van Onna: Hoewel ik de reactie van Dick niet persé heel elegant vind (Mw. Proost zou wellicht beter geholpen zijn met het advies na 22 juli lijn 36 naar het BovenIJ-ziekenhuis te nemen, en getroost worden door de gedachte dat ze nu op CS moet overstappen, terwijl met een overstap op de NZL een groot deel van de stad binnen bereik is), spreekt deze mw. Proost wel aan op haar zelfstandigheid en vindingrijkheid. Geen negatieve benadering, lijkt me. Dat Dick zich niet bij het koor van jammeraars over de aanstaande wijzigingen voegt, zegt uiteraard ook niets over zijn dat beroep.
25/06 11:43Renske van Bers, Metro en Tram: @JFProost, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
26/06 11:09Renske van Bers, Metro en Tram: @JF Proost, hierbij nog een aanvullende reactie van GVB: Dank voor je bericht. Kan me natuurlijk goed voorstellen dat je graag voorbereid op reis wilt gaan straks. Om naar het BovenIJ ziekenhuis te gaan neem je voortaan de 36 vanuit Molenwijk i.p.v. de 37. Direct naar CS zal in principe met een GVB bus niet meer gaan. Ik snap dat als je aangeeft dat je slecht ter been dat dat een ongemak voor je kan vormen. Je stapt over op de Noord/Zuid lijn op station Noorderpark. Je komt bij Noorderpark met de 35 vanuit Molenwijk. Ik snap dat je dit als een probleem ziet. De bushalte station Noorderpark is gelukkig zodanig dichtbij het daadwerkelijke station, dat je niet een stuk hoeft te lopen. Daar hebben we in ieder geval rekening mee gehouden. Begrijp me overigens niet verkeerd, ik snap even goed dat zelfs dit kleine stukje voor jou teveel kan zijn. Ik zou je willen vragen om ons op de hoogte te houden zodra blijkt dat dit 'kleine stukje' voor jou niet klein is. Wij gaan nog veelvuldig het vervoerplan evalueren en jouw feedback hebben we daar zeker bij nodig! Het spijt me dat ik je nu niet een beter antwoord kan geven, maar ik hoop dat een en ander allemaal mee zal vallen voor je. Groetjes, Adam - GVB Klantenservice
18 juni 2018
Rita: Welke route gaat bus 69 rijden die vanaf vandaag, 18 juni, weer de oude route rijdt via het Confuciusplein vanaf Schiphol naar Sloterdijk station en visa versa.
19/06 12:42Renske van Bers, Metro en Tram: @Rita, hier kunt u de route van bus 69 bekijken. Groet, Renske
15 juni 2018
Jan.Meeuwenberg: Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat er mensen op achteruit gaan na 22Juli. vooral als het een probleem wordt om op tijd op zijn of haar werk te komen, dan kan ik me voorstellen dat die mensen niet vrolijk worden over de nieuwe situatie.
15/06 11:06trolly: Eerlijk gezegd zou ik niet weten waarom niemand er op achteruit zou mogen gaan na 22 juli. De tram die C. van Jaaren neemt kost zo'n € 220 per uur, en zal op dat tijdstip zo ongeveer leeg zijn. Weegt het gemak van het individu dan op tegen de kosten voor de gemeenschap? Of moet Van Jaaren naar Diemen verhuizen, zijn werkgever vragen of hij een kwartier later kan beginnen, danwel naar ander vervoer uitzien?
15 juni 2018
C van Jaaren: Ik woon noord bij oostzaan. Om op tijd op mijn werk te kunnen komen heb ik de 245 en de eerste 9 en nu lees ik dat die tram later gaat rijden. Vertel mij maar eens hoe ik hemelsnaam om 6 uur in bedrijventerrein diemen moet komen als de tram een kwartier later gaat rijden... Waarom zijn alle veranderingen die het gvb doorvoert altijd in mijn nadeel?
16/06 03:53Edwin: Klopt het dat het maar 11 minuten scheelt met de eerste tram? Is dat niet te regelen op werk? Maar goed, wel vervelend inderdaad.
19/06 01:14Renske van Bers, Metro en Tram: @C van Jaaren, wat vervelend! Ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/06 11:45Renske van Bers, Metro en Tram: @C van Jaaren, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Ik hoop dat het meevalt of dat er een alternatief is. Succes! Groet, Renske
26/06 11:11Renske van Bers, Metro en Tram: @C van Jaaren, hierbij nog een aanvullende reactie van GVB: Terechte vraag natuurlijk! Ik ben wel benieuwd waar je hebt gehoord dat de eerste 9 later zal vertrekken. Waarschijnlijk wist je al dat tram 9 vanaf 22 juli a.s. tram 19 zal heten. Als ik de reis Oostzanerdijk - Diemen (Sniep) in de reisplanner invul, dan zie ik dat om 5:56 er daar een tram aankomt. Je bent dan in ieder geval voor zessen in Diemen. Er zijn overigens ook nog reisopties met de 19 waarbij je eerder dan 5:56 aankomt. Ik zou je dus willen adviseren om je reis even in te plannen op onze website. Mocht dit nou niet de oplossing bieden, of heb je nog een andere vraag, schroom vooral dan niet die aan ons te stellen. Zo kom je met ons in contact: Je kan je vraag en je contact gegevens doorgeven via de volgende kanalen: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/ -Twitter (DM): @GVB_klanten -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten) -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice Groet, Adam
14 juni 2018
v.d Have: Hoe gaat bus 18 rijden?
15/06 10:06Edwin: Hetzelfde als nu, behalve bij CS, waar hij aan de IJ-zijde gaat rijden.
15/06 03:01Renske van Bers, Metro en Tram: @Vd Havem Edwins antwoord klopt: Hetzelfde als nu, behalve bij CS, waar hij aan de IJ-zijde gaat rijden. Groet, Renske
15/06 03:02Renske van Bers, Metro en Tram: @Edwin, dank weer voor je hulp bij de beantwoording! Groet, Renske
13 juni 2018
Nel Sondaar: Ik geloof niet dat mijn regelmatige bezoek aan het OLVG Oost er eenvoudiger op wordt van het Mr. Visserplein. IK geloof dat ik drie keer moet overstappen. Wat een waardeloos gedoe.
13/06 08:28trolly: Nee, dat wordt niet eenvoudiger. Maar drie keer overstappen hoeft ook niet: gewoon met de metro naar Weesperplein, en daar overstappen op lijn 1.
14/06 01:23Renske van Bers, Metro en Tram: @Nel, de reactie van Trolly klopt. Het is ook nog een mogelijkheid - mits u goed ter been bent - om vanaf station Wibautstraat naar het OLVG te lopen. Gelukkig hoeft u dus niet 3x over te stappen. Groet, Renske
8 juni 2018
Henk: Lijn 37 en 38 moeten passagiers van bus 33 op de ijdoornlaan gaan overnemen. Bent u zich er van bewust dat bus 37 altijd bomvol zit? Verder de vraag welke bus gaat voortaan vanaf buikslotermeerplein ( eindpunt 32) naar het Boven ij ziekenhuis.
08/06 10:49Edwin: De 34 gaat straks rechtstreekts van Buikslotermeerplein naar Oosterlengte. Ik begrijp niet wat u bedoelt met uw eerste twee zinnen.
25/06 11:55Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
8 juni 2018
Uges: Nu minder trams door Leidsestraat?
7 juni 2018
E. van Leeuwen-Ritman: Dit is mij zo duidelijk als koffiedik. Hoe kom ik van de Nieuwe Purmerweg naar de Metro ?
08/06 10:51Edwin: Met de 35 naar Noorderpark.
25/06 11:56Renske van Bers, Metro en Tram: @E. van Leeuwen-Ritman, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
6 juni 2018
Peter: Ik snap dat er verkeer uit het centrum van Amsterdam moet worden gebannen. Het is alleen voor mij onverteerbaar dat er vanaf Purmerend nu geen rechtstreekste verbinding meer is met Amsterdam Centrum. Enkele jaren terug is ook de treinverbinding in tweeen gehakt. In de jaren 60 tm 80 werd iedereen aangemoedigd om vanwege de fantastische verbinding naar Purmerend te verhuizen...
07/06 09:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Peter, ik heb uw opmerking aan EBS voorgelegd. Groet, Renske
08/06 09:19Han Schomakers: Vanaf 22 juli 2018 zijn er nog steeds directe busverbindingen vanuit Purmerend naar Amsterdam CS. Echter, waarom zou je die willen behouden? In de loop der tijd is steeds duidelijker zichtbaar dat alle OV van en naar het CS (met name) in de spits volledig vastloopt. Ik heb al meerdere malen gemeten hoe lang de reistijd is met de bus vanaf station Noord via de IJtunnel naar het CS. Dat kan zo maar 15-20 minuten duren. De metro doet er 4 minuten over... En dan nog iets anders... volgens mij moeten maar heel weinig reizigers op het CS zelf zijn. De meesten hebben aanvullend vervoer nodig. Dus of je nu overstapt van de bus op station Noord op de metro of op het CS, dat is volgens mij precies hetzelfde...
13/06 10:13Renske van Bers, Metro en Tram: @Peter, Hierbij het antwoord van EBS: Er zijn vanuit Purmerend straks twee rechtstreekse busverbindingen naar Amsterdam Centrum: Lijn 305 Tramplein - Jan Blankenbrug - Ilpendam - Amsterdam Centraal Lijn 306 Overwhere - Wheermolen - Jan Blankenburg - Ilpendam - Amsterdam Centraal. Nieuw is dat beide lijnen richting Amsterdam Centraal een halte krijgen bij de IJtunnel (Nemo). De overige lijnen rijden inderdaad naar Amsterdam Noord, waar kan worden overgestapt op de Noord/Zuidlijn. Groet, Renske
13/06 12:20Waterlander: @RENSKE VAN BERS, METRO EN TRAM: Keine toevoeging: de 301 rijdt nog door naar de Buiksloterweg (oude route lijn 105) op werkdagen tot 19:00.
13/06 12:30Renske van Bers, Metro en Tram: @Waterlander, dank! Groet, Renske
13/06 12:30Renske van Bers, Metro en Tram: @Waterlander, dank! Groet, Renske
5 juni 2018
Corrie Kerssies-Kick: Hoe kom ik vanaf de Nesserhoek 13 naar het Centraal Station na 22 juli? En hoe reis ik naar het Boven ij ziekenhuis vanaf de Nesserhoek? Dank, Corrie Kerssies
05/06 08:15ton: "corrie beide met connexxion
05/06 09:48Edwin: Vanaf P.A. van Heijningestraat de 392 naar het Boven-IJ-ziekenhuis, of doorrijden naar metrostation Noord en dan de metro naar Centraal. Bushalte Lange Vonder is iets dichterbij, maar daar komt alleen de 125, waar je niks aan hebt (of je moet er één halte mee reizen en dan overstappen op de 392).
05/06 09:49Edwin: Of in de spits de 245.
06/06 01:02Renske van Bers, Metro en Tram: @Corrie, ik vraag het voor de zekerheid nog even na bij GVB. Groet, Renske
12/06 04:15GVB Klantenservice: @Corrie, Vanaf 25 juni zijn de reisplanners up to date met de dienstregelingen van alle vervoerders en kun je je nieuwe route met exacte vertrektijden vanaf 22 juli plannen. De GVB dienstregelingen en haltevertrekstaten kun je hier al wel zien --> https://maps.gvb.nl/nzl/nl/lijnen. Groet, Ajay
5 juni 2018
Willem: Volgens de interactieve lijnenkaart rijdt lijn 13 m.i.v. 22 juli weer over de Da Costabrug, maar volgens de dienstregeling wordt nog de omleiding via de Elandsgracht gereden. Zoals Pilatus al zei: Wat is waarheid?
06/06 01:11Renske van Bers, Metro en Tram: @Willem, ik vraag het na bij GVB. Groet, Renske
12/06 04:16GVB Klantenservice: @Willem, De lijn 13 zal op 22 juli 2018 nog de route rijden zoals nu staat aangegeven in de dienstregeling. Uiteindelijk als de Da Costabrug weer open is, zal de tram weer zijn oorspronkelijke route terugkrijgen over de brug. Groet, Ajay
5 juni 2018
Aranka: De kaart lijkt niet te werken. Zowel in Safari als Google Chrome kan ik alleen een startlocatie aanklikken maar er gebeurt niets.
05/06 03:34Renske van Bers, Metro en Tram: @Aranka, Dat is niet zo mooi. We gaan er mee aan de slag! Groet, Renske
17/06 10:41Henk Elderhorst: Hmm, heb nog steeds hetzelfde probleem als Aranka....
19/06 01:35Timo: ik heb dat probleem ook
19/06 12:32Renske van Bers, Metro en Tram: @Timo en Aranka, er wordt aan gewerkt! Groet, Renske
5 juni 2018
johan siemons: toemie , daar heb ik nou nèt ( zie een aantal berichten hiervóór ) een bemerking richting voorlichters over gemaakt . edoch...u leest goed dat ik EERST uw naam tik . dat doe ik bewust omdat dat op dit moment de enige methode is om "in gesprek" te blijven met de persoon waarmee u wilt communiceren . mijn bemerking over het manco - bij de voorlichters - heeft ertoe geleid dat ik werd beantwoord met een bevestiging dat aan het manco wordt gewerkt .
4 juni 2018
toemie: Jammere van deze site: als iemand een vraag stelt en deze beantwoord wordt word er vaak niet meer teruggereageerd... ;0 jammer is dat toch.
05/06 11:50Renske van Bers, Metro en Tram: @Toemie, inderdaad :) Groet, Renske
4 juni 2018
j.siemons: toch gaat er aldoor iets mis ... als een volger reageert op een statement ( excuus voor het engels , :) ! ) .dan wordt bij het reageren niet duidelijk wie wordt bedoeld omdat de naam van de aangesprokene ontbreekt . en zo missen de andere volgers waar het om gaat ! als ik op iemand wens te reageren dan tik ik in mijn bijdrage eerst de naam van die iemand . de website blijft hier achter met een duidelijke toewijzing in de vraag-en-antwoord procedure . ben ik duidelijk ?
05/06 11:50Renske van Bers, Metro en Tram: @J, Siemons, het 'draadjessysteem' loopt inderdaad nog niet helemaal perfect. Groet, Renske
1 juni 2018
Maria Hendriks: Kan ik ergens een papieren plattegrond krijgen van de nieuwe lijnen?
04/06 05:36Maria Hendriks: Goeie vraag. Komt er ook een antwoord?
05/06 11:48Renske van Bers, Metro en Tram: @Maria, die is er nu helaas nog niet. Ik vraag bij GVB na of deze er nog komt, dat denk ik wel. Groet, Renske
12/06 04:20GVB Klantenservice: @Maria, jazeker, deze wordt vanaf 19 juni verspreid in Amsterdam, via de post. Groet, Ajay
1 juni 2018
HETA: Tot onze spijt is lijn 16 straks verdwenen dit is voor vooral de oudere bewoners die in Zuid wonen een onlogische beslissing gezien in het kader van langer zelfstandig blijven wonen en vooral onafhankelijkheid. De metro zal door vele in deze buurt niet worden gebruikt! De rails zijn en blijven ivm de bereikbaarheid voor de remise. Er is een petitie gestart en tevens een idee om lijn 16 een andere route te laten rijden die bepaalt niet onlogisch is kijk maar op Petitie.nl.
01/06 10:59Renske van Bers, Metro en Tram: @HETA, Ik snap dat dit vervelend is. Ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:16GVB Klantenservice: @HETA, Ik begrijp de zorgen over het verdwijnen van de vertrouwde tram uit de straat. Tegelijk blijft voldoende openbaar vervoer beschikbaar in de omgeving van de De Lairessestraat. Waar tram 16 verdwijnt, blijven de bussen van Connexxion door de straat rijden. Wij houden nauwkeurig in de gaten of bijstelling nodig is. Groet, Job
12/06 04:34Robert: Aanvulling, lijnen 347 en 357 gaan halveren in frequentie. Deze lijnen bieden op diverse punten aansluiting op de trams naar het Centraal station, bij het Rijksmuseum op lijnen 2( en 12), en bij de Marnixstraat op lijn 17. Nachtlijnen N47 en N57 blijven wel doorrijden naar het Centraal Station. Omdat het R-Netlijnen zijn, wordt er niet bij alle haltes gestopt, op het stuk Museumplein- Haarlemmermeerstation wordt alleen gestopt op de Emmastraat.
31 mei 2018
g wolke: ik heb een ov kaart opgewaardeerd met € 10,-- ,kan ik daarmee wel in de metro tot cs
01/06 11:15Renske van Bers, Metro en Tram: @G. wolke, dat moet geen probleem zijn. Groet, Renske
30 mei 2018
Martin Scheers: Hoe kom ik .met mijn moeder die slecht ter been is en moeilijk kan lopen van de middenweg naar de Hortus? moet ik dan overstappen bij de muiderpoort en een stuk lopen om lijn 14 te pakken? als dat zo is is het GVB weer erg lief voor bejaarden en gehandicapten....of is er een alternatief?
31/05 08:51trolly: Bij Muiderpoort uitstappen en bij dezelfde halte even wachten tot lijn 14 komt. Dat is voor je moeder wat minder confortabel, maar voor een hoop bejaarden en gehandicapten in de Indische Buurt wordt de Hortus juist eenvoudiger bereikbaar.
31/05 08:57John Geelof: Martin Scheers Ik neem aan dat je nu met lijn 9 van de Middenweg naar de Hortus rijdt. Straks heet lijn 9 / lijn 19, maar 19 rijdt dan vanaf het Tropenmuseum een andere route. Dus stap je daar uit. Op de zelfde halte stopt lijn 14,de je via de Plantage Middenlaan naar de Hortus brengt.
01/06 11:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Martin Scheers, ik leg het voor aan GVB, maar volgens mij kloppen de anttwoorden van Trolly en John Geelof, waarbij me de optie van John het snelste lijkt. Groet, Renske
02/06 10:03Martin Scheers: Dank John en Renske, dit is precies wat ik wilde weten.
04/06 10:36Renske van Bers, Metro en Tram: @Martin, graag gedaan!
06/06 01:19GVB Klantenservice: @Martin, gelukkig hoeft er niet gereisd te worden via Muiderpoortstation. Ik adviseer je om de tram 19 op de Middenweg te pakken naar Alexanderplein. Daar is een overstapmogelijkheid op tram 14 die jullie kunnen nemen om naar de Hortus te reizen. Groet, Job
08/06 06:08Nico de Vries: Moet naar baanakker in Purmerend Welke bus moet ik dan pakken via Noord
08/06 05:27Waterlander: 304/307 voor station Noord. Indien reisdoel ergens anders in Noord ligt dan onderweg overstappen op de 301 richting Buiksloterweg, of bij station Noord overstappen op GVB
30 mei 2018
Henk Ras: Van C.S. naar Purmerplein ?
31/05 09:46Edwin: Metro naar Noorderpark en dan bus 35.
01/06 11:23Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
04/06 09:30toemie: Ik zeg M52> Noord en daar uw reguliere strekbus van en naar Purmerend die u gewend bent te nemen (Ik ga ervan uit dat u wel bekend bent met de lijnnummers van de bussen in purmerend sinds die niet veranderen per 22 Juli)
06/06 01:22GVB Klantenservice: @Henk Ras, deze route kun je als volgt maken: neem metro 52 naar Noorderpark. Stap over op bus 35 welke je brengt naar het Purmerplein. Groet, Job
30 mei 2018
Henk: Fijn, ik ga nu met lijn 32, naar de prinshendrikkade en stap uit de eerste halte na de ij-tunnel. Na uw geweldige aanpassing mag ik voortaan eerst in noord overstappen op de metro, vervolgens kom ik aan op het drukke CS en mag/ moet dan gaan lopen of eerst een bus gaan zoeken achter het CS. Top !! echt een vooruitgang.
31/05 09:47Edwin: Wat vervelend dat u een van de gevallen bent die er qua reistijd op achteruit gaan.
01/06 11:24Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, ik leg uw beide opmerkingen voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:24GVB Klantenservice: @Henk, ik begrijp dat je nu reist met bus 32, een directe verbinding naar je bestemming. Helaas komt deze verbinding te vervallen. Je kunt wel reizen met bus 35 naar Noorderpark, met de metro naar CS en vanaf daar verder reizen met verschillende bussen naar Kadijksplein of Prins Hendrikkade. Deze bussen staan allemaal op het busplatform aan de IJzijde. Ik begrijp dat een directe verbinding prettiger geweest zou zijn. Groet, Job
12/06 04:35Robert: Of lijn 35 naar het Mosplein, en daar overstappen op lijnen 391 en 394, die stoppen vanaf 22 juli op de halte IJ-tunnel.
19/06 10:44Irene: This is a terrible change for all inhabitants of Amsterdam North-East that now travel directly with bus 32 to Central Station and can reach most of the city with one transfer. From July 22 we need 2 transfers unless we go to a destination in the North-South line. The North is already an area with little public transport coverage. Stopping line 32 and other lines in the area will just increase the number of cars in the neighbourhood. Terrible change for the environment, the people and the city!
20/06 03:38Hollander: It is terrible that you react in english!
25/06 12:02Robert: Helaas Hollander, in Amsterdam spreekt niet iedereen Nederlands. @Irene, why do you think Amsterdam introduces paid parking starting July 1st?
29 mei 2018
reza: Leuk, ik ben gaan spelen maar ik miste de reistijden, ik gaf bv aan vanaf VanderMadeweg naar de Ceintuurbaan, nu is dat via Amstel met de tram, straks via Zuid met de M52. Maar, wat is het reisstijd verschil? Het zou zomaar kunnen wezen dat via Amstel het een paar minuutjes langer maar is en dat dan nog steeds de voorkeur route blijft (in de tram zie je meer)
30/05 12:34Robert: De mogelijkheid met lijn 12 naar de Ceintuurbaan blijft.
01/06 10:23reza: Dat staat er ook, mijn vraag is wat is de reistijd in minuten of dater niet bijgezet kan worden. De route via Zuid is sneller, maar hoeveel sneller?
01/06 10:54Renske van Bers, Metro en Tram: @Reza, dan kan u met OV9292 binnenkort precies zien als de dienstregelingen klaar zijn. Groet, Renske
29 mei 2018
Chris Iles: Is VUMC straks nog bereikbaar vanuit Oud-Zuid? Vanaf de halte van tram 5 is het nog best een eind lopen naar het ziekenhuis als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of anderszins ziek, zwak of misselijk. Datzelfde geldt voor tram 24, maar dan aan het begin van de reis.
29/05 01:51Robert: Lijn 24 blijft gewoon rijden, lijn 5 behoudt zijn route tot aan het Leidseplein( het laatste stukje moet je gebruik maken van mijn 2, 11 of 12).
01/06 10:45Renske van Bers, Metro en Tram: @Chris, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
02/06 09:07Robert: Sorry, ik las de vraag verkeerd. Door de Lairessestraat blijven de lijnen 347 en 357 rijden richting het VU.
06/06 01:14GVB Klantenservice: @Chris, Oud-Zuid is een tamelijk groot gebied. Kun je aangeven wat je vertrekpunt is? Groet, Job
28 mei 2018
R. Lammers: Hoe kom ik van Landsmeer naar het Bovenijziekenhuis?
28/05 11:58John Geelof: R. Lammers - Landsmeer lijn 319 R rijdt van Landsmeer naar Station Noord. Een halte eerder uitstappen op de IJdoornlaan - halte Oosterlengte.
28 mei 2018
Valentijn: Hoe kom ik vanaf Purmerplein (bushalte) naar amstelstation?? En hoe van Purmerplein naar roelafhartplein ? En hoe naar centraal station
28/05 08:55John Geelof: Valentijn, eenvoudig en snel. Neem op het Purmerplein bus 35 (richting Molenwijk) overstappen bij Station Noorderpark op de metro 52 naar C.S. Voor het Roelof Hartplein blijf je zitten tot station de Pijp. Daar stap je over op tramlijn 24 of 3 of 12. (één halte) De snelste verbinding met Amstelstation is op C.S. overstappen op metro 51 - 53 of 54. (Je kunt ook met bus 37, maar dat is trager en meer lopen van bus 35 via het winkelcentrum Waterlandplein naar bus 37 op de IJdoornlaan.)
27 mei 2018
anoniem: WAt is de bedoeling van deze site? Het werkt voor geen meter......
27/05 01:26Susanne, Metro en Tram: @Anoniem Hier kunt u uw nieuwe route bij benadering bekijken, maar ik zie dat de mobiele versie inderdaad niet goed werkt. We kijken er morgen naar.
28/05 09:54Susanne, Metro en Tram: @Anoniem De kaart werkt inmiddels weer.
26 mei 2018
Joost Colpaert: Beste gvb, Bedankt voor de nz-lijn, daardoor wordt mijn reistijd vanaf metro jan v galenstraat naar CS, 3 metrostations korter. Een hele verbetering! Om de stad nog beter te ontsluiten qua OV en minder vervuilende auto’s in de binnenstad te krijgen zou het ook goed zijn om de ringspoorlijn vanaf isolatorweg door te trekken naar CS. Ook voor stadsdeel Havenstad is dit van groot belang. Hoe ver staan de plannen daarvoor?
26 mei 2018
ton: heel veel passagiers weten niet wat openbaar vervoer inhoud een taxi brengt je rechtstreeks van deur naar deur en openbaar vervoer dus niet,en al helemaal niet als er jaar in en jaar uit 10 tallen miljoenen door den haag worden bezuinigd dan zijn de keuzes volgens mij niet moeilijk ,hoe vervelend dat ook is voor de oudere amsterdammer, die moet niet klagen bij het ov maar moet in den haag zijn al helemaal daar den haag er maar op hamert dat we langer op ons zelf moeten blijven wonen
26 mei 2018
Kanchana: Wanneer komt bus 69 weer bij de lodewijk van dijselsyraat naar schiphol
25 mei 2018
Arie: Huh? Mijn vraag is weg, NOORD KOREA?
25/05 07:16Duco Vaillant, Metro en Tram: @Arie We zijn net van server verhuisd en hebben achter de schermen de nodige updates uitgevoerd aan de website. Om die reden misten er tijdelijk reacties en foto's van vandaag. Deze zijn weer hersteld. We missen daarvan nog een enkele reacties die in een tijdspanne van 15 minuten zijn gepost. We zijn aan het kijken of we die ook weer boven tafel kunnen krijgen.
26/05 05:40Arie: Mijn vraag is gewoon weg, pleitte, dat sprookje over “server verhuizen" had je van te voren moeten posten.
25 mei 2018
Heleen: Waarom is er niets gedaan aan de puinhoop met 5 trams tussen het paleis en het CS? En waarom nog steeds 3 trams door de Leidsestraat? Deze straat is niet aangepast voor zoveel verkeersactiviteiten.
25/05 09:57Edwin: Een van de drie trams in de Leidsestraat is een spitslijn. Dus het grootste deel van de dag zijn het er maar twee.
26/05 01:58Hans: Welke is de spitslijn? Lijn 2,11en12 zijn volwaardige lijnen!
26/05 07:27Rob: Nee, lijn 11 is geen volwaardige lijn, riijdt van eind van de ochtend tot begin avond.
26/05 09:41Rob: Lijn 11 is in het leven geroepen als versterkingslijn op de drukste momenten van de dag op het traject CS - Leidseplein. Aangezien er op het Leidseplein geen keerlus is, laat het GVB lijn 11 keren op Surinameplein.
26/05 02:10Robert: @Rob Dat is met de huidige haltesituatie op het Leidseplein wel lastig, staduit hebben lijn 1 en 2 in de toekomst wel een gecombineerde halte waardoor overstappen mogelijk is, stadinwaarts wordt het een beste tippel
31/05 12:49Renske van Bers, Metro en Tram: @Heleen, dit zal wel minder worden. Groet, Renske
25 mei 2018
m.houweling: welke tram/buslijnen blijven wel actief
29/05 01:53Robert: Heel veel. Alleen EBS en GVB kennen veel wijzigingen.
25 mei 2018
Ron: In het kader van het voorkomen van ongemakkelijke vragen heeft de Putin van GVB gemeend om mijn vraag over de onlogische nieuwe route van lijn 1, waardoor wij vanuit Osdorp niet meer rechtstreeks naar het CS kunnen rijden, te censureren.
25/05 03:16Edwin: Nee, dat is een fout in het systeem. Vanuit Osdorp houd je de directe verbinding met CS, met de 17. Daarmee krijg je dus meer flexibiliteit dan nu, nu gaan beide lijnen naar CS, straks kun je kiezen tussen richting centraal en richting oost.
25/05 05:09Ron: Graag even kijken naar de MAP, dat is het gedeelte van Osdorp waar lijn 1 zo'n beetje begint. Of ik nu moet overstappen op de 17 of op een andere tram, het is hoe dan ook een verslechtering van de huidige situatie. Het is dus onmogelijk voor ons om rechtstreeks naar CS te gaan.
25/05 09:56Edwin: Je begon met dat je vanuit Osdorp niet meer rechtstreeks naar Centraal kunt, terwijl de 17 toch echt rechtstreeks van Osdorp naar Centraal gaat. En inderdaad, niet iedereen in Osdorp woont aan de 17. Maar het is ook geen eis dat alle lijnen naar Centraal moeten toch? Dan wordt het wel een matig netwerk. Zoals al eerder gesteld door iemand anders: overstappen hoort bij ov, dat is niet altijd te voorkomen. Je kunt nu met weinig overstappen meer bereiken dan voorheen. Voor de meeste mensen is dat een voordeel.
30/05 10:20Henk: Leuke dooddoener, overstappen hoort bij ov, ja pijn na een operatie ook. U noemt de nieuw situatie voor de meeste mensen een voordeel. Denk dat de mensen uit noord die nu in de bus stappen en vervolgens naar het cs gebracht worden, er echt niet op zitten te wachten om te moeten overstappen en zeker in de winter niet als je blij bent net in de bus te zitten/staan. U zal nu wel gaan zeggen: Als je echt met ov wil.... dan moet je veel ongemak op de koop toenemen.
31/05 03:51behulpzame man: Beste Henk, misschien is AOV iets voor u? zie https://www.amsterdam.nl/zorg-ondersteuning/aov/vervoer/ Sterkte en succes!
01/06 11:19Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, ik leg uw opmerking voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:22GVB Klantenservice: @Henk, wat fijn dat je de moeite neemt om jouw mening via dit platform te delen. We lezen en volgen alles met veel belangstelling. We vinden het echter ook prettig om jouw vragen en waardevolle signalen ook rechtstreeks te ontvangen. Dan kunnen we er gelijk mee aan de slag, en het helpt ons om onze dienstverlening verder te verbeteren. Je kunt ons bereiken op de volgende manieren: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/ -Twitter (DM): @GVB_klanten -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten) -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice Groet, Job
25 mei 2018
Ron: Ron: De logica om vanuit Osdorp niet meer rechtstreeks naar het CS te reizen ontgaat mij volledig. Dit werkt omslachtig en dus vertragend. Wie bedenkt zoiets en misschien net zo erg, wie durft dit als 'verbetering' te verkopen? Stond in het Programma van Eisen dat bewoners uit Osdorp niet meer rechtstreeks naar het CS mogen reizen omdat dit te soepel gaat?
27/06 12:36Ron: Het overstappen van lijn 1 op de 2 en 12 op het Leidseplein is niet op een halte mogelijk als de 11 niet rijdt is het rond uit slecht!
27/06 03:41GVB Klantenservice: @Ron, ik geef het door aan GVB. Groet, Renske
25 mei 2018
M.van Seventer: Waar kun je een GROTE KAART van dit “nieuwe net" krijgen????
25 mei 2018
Marien: Ik heb een vraag bij deze uitvoering van deze plannen. * hoe gaan de Connexxion lijnen 347 en 357 rijden naar Zuid? De Boelelaan snap ik -geografisch dan; loopt nu al vast in de spits- en dan rechtdoor een ommetje onderlangs zonder haltes via Beethovenstraat naar Zuid?? van de plattegrond af wordt het me niet duidelijk en ook niet vanuit het vervoersplan van Connexxion. * Wat is er zo aantrekkelijk aan Zuid als transferium : extra overstappen en lange loopafstanden, overgeleverd aan weersinvloeden en met die evt. omweg via Beethovenstraat een langere reistijd er naar toe.
25/05 07:06Rob: Lijnen 347/357 gaan niet naar Zuid. Dat zijn de lijnen 348/358.
26/05 02:12Robert: De 348/358 rijden tussen het Stadshart Amstelveen en WTC de route van lijn 242. Inderdaad is voor de rit naar WTC een overstap op de Amstelveenseweg het overwegen waard.
12/06 04:41Robert: Nog even aanvullen, ik weet niet waar u vandaan komt. Indien u vanuit Uithoorn komt, sluiten lijnen 242, 347 en 348 op de halte Poortwachter aan op lijn 51, hetgeen lijnen 357 en 358 uit Aalsmeer op de Sacharovlaan doen.
25 mei 2018
Lotte: wanneer is de nieuwe regeling ook terug te vinden in 9292.ov?
25 mei 2018
Rob: @Robert, waar kan ik die veranderingen vinden voor 2019 voor AML? Graag een (werkende) link?
26/05 02:23Robert: Hallo Rob, ik had het document gedownload. Hier kun je het van mijn schijf afhalen. https://www.dropbox.com/s/beb6y1vs0v7n3si/CXX_infokaart_NZmailing_A4_cmyk-print.pdf?dl=0
26/05 04:02Rob: Dank @Robert, ik ga het proberen.....
26/05 04:12Rob: @Robert, bedankt, het is me gelukt. Alleen dit plattegrond is vanaf 22/7? Je hebt het in je oorspronkelijke bericht heb je het over de veranderingen voor 2019?
12/06 04:43Robert: Ah, oké, die plannen kan ik ook niet meer terugvinden.
25 mei 2018
Alain: O nee Renske...ben jij nu ook al vergevebeïseerd?
25/05 10:59Renske van Bers, Metro en Tram: @Alain, haha, ja, dat ging even verkeerd :)
25 mei 2018
trolly: @Duco Vaillant: Dank voor de reactie. Het eigenaardige is, dat die voor mij ook weer uitsluitend op de homepage zichtbaar is, en niet onder mijn eerdere reactie of (voor zover ik kan nagaan) elders onder het artikel "Het openbaar vervoer [...] veranderen".
24 mei 2018
reza: Het is niet echt een belangrijke vraag maar meer gewoon een weetje voor mezelf, als ik nu vanuit Zuidoost naar de Munt wil ga ik met de M53 naar Waterloo en dan lopen (die trams sluiten toch nooit aan). Zou het sneller zijn om straks via CS en dan met de M52 te gaan naar Rokin?
25/05 11:00Renske van Bers, Metro en Tram: @Reza, ik denk toch dat de eerste optie het snelst blijft. Groet, Renske
30/05 12:35Robert: Hou er rekening mee dat je in de stations ook nog even onderweg bent.
24 mei 2018
ton: snap heel veel vragen niet betreffende de gvb routes deze zijn gewoon via deze site te vinden en als ik ze kan vinden kan iedereen het https://assets.gvb.nl/plattegronden/vernieuwde-lijnennet-2018-web.pdf
24/05 05:06johan siemons: beste ton , dank voor de tip . ben ik op ingegaan en afgedrukt . prima kwaliteit op zich maar...heb je naar de corpsgrootte van de tekst gekeken ? ik wilde dat ik jouw ogen had . al hoewel ik laatst nog ben getest . mijn kijkertjes werken héél goed . ik heb verscheidene keren gemekkerd om gedrukte exemplaren . daar zou geen geld voor worden uitgegeven . bezuinigingen , weet je wel . ik zie al die mensen al ( inclu de toeristen ) die hiervoor immer een gedrukt exemplaar konden ophalen bij een gvb-vestiging zoals het noordhollands koffiehuis ! en nu ?
24/05 09:13ton: je kunt gratis folders 50x70 halen van het nieuwe lijnen net welke wel goed leesbaar zijn
24/05 10:35johan siemons: ton , kun je mij wijzer maken en aangeven hoe ik grotere afdrukken kan bekomen ?
25/05 10:26johan siemons: ik wacht het met trillende ledematen af :) !
25/05 10:55Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, ik vraag het na bij GVB. Groet, Renske
29/05 01:32GVB Klantenservice: @Johan, Wij gaan uitgebreide voorlichtingscampagnes starten in juni. Een gedrukte versie van de lijnenkaart hoort daar uiteraard ook bij. Nog even geduld dus! :) Groet, Adam
24 mei 2018
Nicolien: Hoe kom ik van Westermarkt naar Olympisch Stadion?
24/05 04:29Edwin: De 17 naar busstation Elandsgracht en dan de 347, de 357 of de 397.
25/05 10:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Nicolien, Ik vraag het na bij GVB, Groet Renske
29/05 01:30GVB Klantenservice: @Nicolien, Je kunt bijv. op Westermarkt de 17 richting CS nemen en dan overstappen op de Dam op tram 24 richting VUmc. Dit kan overigens nu ook al en zal vanaf 22 juli a.s. niet anders zijn. Groet, Adam
29/05 01:55Robert: Het snelste, en meest frequente, is lijn 17 naar de Marnixstraat/Elandsgracht en daar verder met lijnen 347, 357 of 397.
24 mei 2018
am: ik kan niet met de metro, durf dat niet en dat zal niet veranderen. Tot nu toe ging ik met de bus vanuit Amsterdam Noord, Vorticellaweg naar Amsterdam CS. Hoe moet dat na 22 juli?
24/05 11:18Edwin: Waarom durf je niet? Metro's zijn veiliger dan verkeer over de weg... Het lijkt lastig als je niet in de metro durft. Er zijn wel behoorlijk wat bussen die doorrijden naar Centraal, maar die stoppen volgens mij niet op Noord (ik kan me vergissen, het kaartje is niet heel duidelijk daarin). Vanaf Vorticellaweg kun je sowieso met diverse lijnen naar Noord. Vanaf daar kun je in elk geval met de 38 naar de pont tegenover Centraal. Maar het kost wel veel tijd, terwijl je met de metro in 5 minuten op Centraal bent. Mochten de bussens op weg naar Centraal wel op Noord stoppen, dan kan dat een alternatief zijn.
24/05 12:36anoniem: Maar nu ben ik vanaf de Vorticellaweg in veel minder tijd met één bus naar centraal!
24/05 01:37Rob: Dat is een keus die u zelf maakt, toch? Ik zou zeggen, probeer samen met iemand eens de metro te pakken. Eerst 1 halte, dan 2 etc.....kijken hoe u daar op reageert. Ik hoop voor u dat daar misschien iets positiefs uitkomt voor u. Zo niet, dan zal u een langere reistijd moeten accepteren, helaas..
24/05 04:02ton: dat gaat zonder overstappen niet meer lukken,conexxion rijdt niet verder dan station noord en enige optie is inderdaad lijn 38 of lijn 301 en dan verder naar de pont,wat inderdaad veel tijd gaat kosten
24/05 04:35Edwin: Waar komt de angst voor de metro vandaan? Heeft het te maken met de mensen, of het gebrek aan zichtbare chauffeur? Of is het meer vanwege de tunnels? (Al moet de bus ook door een tunnel.) Komt dit soort angst meer voor? Het is inderdaad lastig om een OV-net zo te bouwen dat het ook nog goed werkt als iemand een heel type vervoersmiddel niet wil gebruiken. Dan moet je eigenlijk alles dubbel uitvoeren...
29/05 02:04Robert: Lijn 36 naar de Klaprozenweg en daar overstappen op lijnen 391 en 394 naar het Centraal Station. Je ziet, je kunt nog steeds zonder metro reizen.
29/05 02:36Edwin: Lijn 36 komt niet op halte Vorticellaweg. Je zou dan eerst met de 319, 392 of 245 naar Oosterlengte moeten reizen, daar overstappen op de 36 en dan op Floraweg de 391 of 394 pakken. Of in plaats van de 36 de 34 en dan via Mosplein reizen. Het blijft een redelijke mijl op zeven, zeker in vergelijking met een directe verbinding nu. Maar ja, het uitsluiten van de metro is ook wel echt lastig.
30/05 12:39Robert: Oeps. Het scenario waar Connexxion voor vreest is dat men vanuit Kadoelen naar de Vlinder gaat reizen en daar overstapt op lijnen 391 en 394.
01/06 11:45Renske van Bers, Metro en Tram: @am, Lijn 319 rijdt na Landsmeer via halte Vorticellaweg, Kadoelenpad en Oosterlengte naar station Noord en sluit aan op de Noord/Zuidlijn. In de spitsuren biedt EBS extra ritten aan op lijn 319. Groet, Renske
01/06 11:46Renske van Bers, Metro en Tram: @Am, excuus ik zie dat u niet met de metro durft. Ik vraag aan GVB wat een alternatief is! Groet, Renske
06/06 01:37GVB Klantenservice: @am, Dat is vervelend om te lezen. Als ik je mogelijke reisroutes bekijk dan zou je als volgt kunnen reizen: neem bus 392 naar station Noord. Als je bovengronds wel met de metro kunt reizen dan kun je een halte meerijden naar metrostation Noorderpark. Daar kun je overstappen op bus 394 of 391 naar Amsterdam Centraal. Mocht je ook bovengronds niet met de metro kunnen reizen, neem dan bus 34 vanaf station Noord naar metrostation Noorderpark. Daar kun je je weg vervolgen met de eerder genoemde bussen. Groet, Job
06/06 01:51Robert: Lijnen 391 en 394 stoppen niet op Noorderpark. De laatste halte waar deze lijnen stoppen is Mosplein.
06/06 01:54Robert: Als lijn 34 in het verhaal komt, is het simpel, lijn 34 naar het Mosplein, en daar overstappen op lijnen 391 of 394.
24 mei 2018
conny_hoeve@hotmail.com: Kan ik met de scootmobiel in de noord zuidlijn?
26/05 08:07toemie: Zeker, deze metro is rolstoelbegaanbaar en ook voor een scootmobiel. U ziet het op de deur want daar begeeft zich het icoon van een rolstoel. Hier is genoeg ruimte voor een scootmobiel.
25/06 10:46Tijmen Stam: Hoi Conny, Lees https://www.gvb.nl/reizen/reisregels/fiets-kinderwagen-rolstoel-huisdier : Scootmobiel in het OV Een scootmobiel mag mee als er voldoende ruimte is in de tram of metro. De maximaal toegestane afmetingen zijn 120 cm lang, 70 cm breed, 109 cm hoog. Je moet altijd de aanwijzingen van de bestuurder of conducteur opvolgen. De bestuurder of conducteur kan een scootmobiel weigeren vanwege de veiligheid van jou en andere reizigers.
23 mei 2018
C. Verburg: Waarom kan ik geen gebruik maken van de documenten die zo pontificaal worden aangeboden? Moet ik dan cookies acepteren? Soort koppel verkoop
23 mei 2018
C. Verburg: Beste Mensen, Het vervoer zal best goed zijn of beter worden. Maar waarom moet iemand accoord gaan met gebruik van cookies? Kan niet vinden wat er verder mee gebeurd. Gewoon uitzetten lijkt mijhandiger. Het gaat een ander niets aan wanneer ik deze site bezoek. Ikzit ookniet verlegen op allerlei rommel die zou kunnen worden aangeboden dor "verkoop"van deze gegevens. Vriendelijk grioet C. Verburg
23 mei 2018
Kitty: Hoe kom ik van Marnixstraat/Rozengracht naar Mr. Visserplein
23/05 04:02Edwin: Tram naar Centraal of Weesperplein en dan de metro naar Waterlooplein.
23 mei 2018
Kees Rotteveel: Is er een lijnennet van de Zaanstreek en een van Waterland te downloaden, versie met NZL vanaf 22-7?
26/05 02:24Robert: Hallo Kees, Voor Zaanstreek verandert niet zoveel, alleen lijn 392 wordt ingekort tot Station Noord, en gaan lijnen 391 en 394, naar verluid, stoppen bij de halte IJ-tunnel.
28/05 09:41Kees Rotteveel: Maar in Waterland verandert wel veel. Er is vast en zeker al een lijnennetkaart van. Nu nog downloadbaar svp!
22 mei 2018
R. Spel: Waar bestel ik zo'n kaart op groot formaat?
22/05 04:17Renske van Bers, Metro en Tram: @R. Spel, die is er helaas niet. Groet, Renske
31/05 01:56Pieter: Wat dom . Typisch Amsterdams O.V. Ze bedenken alles met 2 natte vingers. Van dezit en hangbanken bij de haltes tot aan de ouderenzitpriority in de tram. Is er niet dus. In venetiehebben ze hele delen van de tramwoog beschikbaar voor 70 plussers!
31/05 03:54opgevoed: Pieter, voorin de tram zijn er speciale zitplaatsen en misschien ligt het ook wel aan de opvoeding want als ik iemand zie die een zitplaats harder nodig heeft dan ik dan sta ik op (vroeger had je van die stickers op het raam met 'Wilt u zitten, ik kan staan!')
31/05 07:10Waterlander: En nog vroeger de raamstickers met "opstaan voor iemand misstaat niemand"
01/06 11:05Renske van Bers, Metro en Tram: @Pieter, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
02/06 02:19anoniem: tramwoog moet natuurlijk tramboot zijn . de zg vaporettes. Vooral als ze tjokvol zijn, is het een. genoegen om te constateren dat er 10 plekken die symbolen hebben. Jammer dat ik geen foto kan toevoegen. Wat betreft de zitbank/en bij de tramhalte/s. Vooral de lange halte voort De LamarTheater , u weet wel ‘Leidseplein, theaterplein’ zou ernstig gebaat zijn met iig een zitbank.!
06/06 01:18GVB Klantenservice: @Pieter, Wat fijn dat je de moeite neemt om jouw mening via dit platform te delen. We lezen en volgen alles met veel belangstelling. We vinden het echter ook prettig om jouw vragen en waardevolle signalen ook rechtstreeks te ontvangen. Dan kunnen we er gelijk mee aan de slag, en het helpt ons om onze dienstverlening verder te verbeteren. Je kunt ons bereiken op de volgende manieren: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/ -Twitter (DM): @GVB_klanten -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten) -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice Groet, Job
22 mei 2018
Rob: @Duco: is er sprake van nieuwe lijnkleuren op de trams?
22/05 01:11Renske van Bers, Metro en Tram: @Rob, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 10:05GVB Klantenservice: @Rob, Bij ingebruikname van het vernieuwde OV-netwerk zullen er kleuren bijkomen op de nieuwe tramlijnen en op de Noord/Zuidlijn, lijn 52. Groet, Job
25/05 01:50Robert: Nee. Nu is het toeval dat de CS-kleuren van lijn 12 weer enigzins kloppen....
25/05 02:08Robert: De kleuren worden niet veranderd. Lijn 12 krijgt dus weer kloppende kleuren...
28/05 03:33n-evo@outlook.com: @GVB KLANTENSERVICE Ik zit met een aantal vragen: Er zijn zat Europese steden waar trams netjes een solide lijnkleur hebben die overal consistent (voertuigen, kaarten, halteborden) terug te vinden is. Kijk naar Zürich of Antwerpen bijvoorbeeld. Waarom wil hier GVB hier niet aan? Waarom zijn 'nostalgische overwegingen' belangrijker dan een modern kleurensysteem te introduceren dat voor iedereen begrijpelijk is?
28/05 03:35n-evo: Kan m'n naam aangepast worden zodat het mailadres niet zichtbaar is? Foutje! :-)
28/05 04:55Alain: Je moet ook altijd een fake adres opgeven, n-evo@hotmail.com...
28/05 08:07n-evo: Ik ga de alias direct vervangen door een nieuwe. Hetzelfde met "01" erachter dan maar? Haha
22 mei 2018
MauritsG: Die nieuwe lijnenkaart op deze webpagina (ontwerp Carto) is een erg mooie en duidelijke aanvulling op de traditionele lijnennetkaart (helaas staan op de nieuwe versie daarvan enkele onjuistheden). Zou u ook een (downloadbare) pdf-versie (van de diepste zoom) van die prachtige nieuwe lijnenkaart op de site kunnen zetten? Da’s handig voor op de smartphone. Alvast veel dank en succes en sterkte op 22 juni (en daarna)!
22/05 01:07Renske van Bers, Metro en Tram: @maurits, we vragen na of deze beschikbaar is! Groet, Renske
27/06 03:36GVB Klantenservice: @MauritsG, Goede vraag. Bedoel je deze: https://assets.gvb.nl/plattegronden/Lijnenkaart2018-2.pdf? Mocht het deze niet zijn, nemen even direct contact met ons op. Dat doe je zo: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/; -Twitter (DM): @GVB_klanten ; -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten); -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice. Groetjes, Adam
24/07 12:57mauritsg: Dank voor uw reactie (die zie ik nu pas). Ik zie (ook) dat inmiddels pdf-versies van de lijnenkaarten van de gehele Vervoerregio op deze site staan. Fijn!
21 mei 2018
Brendan: En komt er ook een goede interactieve kaart met dienstregeling?
21 mei 2018
Brendan: Misschien handig om aan te kondigen dat in juni de tijden bekend worden?
22/05 01:02Renske van Bers, Metro en Tram: @Brendan, dat is al op de site te lezen, maar wellicht kunnen we er nog een apart artikel aan wijden. Dank! Groet, Renske
21 mei 2018
Brendan: Dit gaat echt ontzettend fout vanaf september. En deze site is zon ontzettend slecht. Er is niks makkelijk te vinden. De kaart is amper te bekijken zelfs op een groot scherm. Daar moet wat aan gedaan worden.
22/05 01:01Renske van Bers, Metro en Tram: @Brendan, Ik snap dat de informatie nu niet heel nauwkeurig is. Hopelijk wordt het straks wat overzichtelijker als in juni de dienstregelingen bekend zijn. Dan kan u uw reis exact bekijken en zien hoelang u er over doet. Groet, Renske
21 mei 2018
Joke: Hoe reis ik van Centraal Station naar de Sneeuwbalstraat?
21/05 11:50ton: @joke met de nz-lijn naar station noorderpark en dan verder met lijn 34 of lijn 35
22/05 12:56Renske van Bers, Metro en Tram: @Joke, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 10:02GVB Klantenservice: @Joke, Voor deze reis is straks een overstap nodig. Vertrek vanaf Centraal Station met lijn 52 naar Metrostation Noorderpark. Vanaf dit station vertrekken lijn 34 en 35 die beide over de Kamperfoelieweg rijden en stoppen bij de halte Sneeuwbalstraat. Je reistijd zal straks, ondanks de overstap, korter zijn dan nu. Groet, Job
21 mei 2018
ton: @nada dan moet je wel eerst aangeven waar vandaan in noord je reist en waar naar toe
20 mei 2018
nada: Het fabeltje van verkorte reistijd voor de meeste mensen klopt voor mij in ieder geval zeker niet. Woonachtig in Amsterdam-Noord, ben ik verplicht om eerst met bus naar metrostation te gaan om voor 1 halte over te moeten stappen voor C.S. En dan ben ik er nog niet want ivm alle veranderingen van tramlijnen, heb ik gezien dat ik voor veel locaties nog vaker moet overstappen dan voorheen. Dus dat wordt de fiets pakken voortaan, om reistijd kort te houden en hopen dat hij niet gestolen wordt. Tenzij jullie een kortere reistijd voor mij kunnen regelen?
22/05 12:55Renske van Bers, Metro en Tram: @nada, zou u kunnen aangeven waar u heen moet? Dan kan ik uitzoeken wat de snelste route is. Groet, Renske
25/05 10:24Robert: Ligt eraan waar in Noord, aan de Westkant van Amsterdam-Noord blijven over de Klaprozenweg de( Zaanse) bussen 391 en 394 ongewijzigd naar Amsterdam CS rijden. Van die concessie wordt alleen lijn 392 ingekort tot Station Noord. Op die lijn verwacht men trouwens dat abonnementhouders uit Kadoelen gaan omreizen via De Vlinder.
07/06 09:08GVB Klantenservice: @nada, Zou je mij je vertrekpunt alsmede je bestemming willen laten weten? Dan zoek ik graag voor je uit hoe je reis er straks uitziet. Groet, Job
20 mei 2018
trolly: Lieve redactie, naar mijn stellige indruk verdwijnen er reacties tussen de homepage en de "rose" pagina's over het netwerk per 22/7. Via de link onder de reactie op de homepage kom je terecht bij de laatste "zelfstandige" reactie onder het betreffende artikel, zodat het lang zoeken is naar reacties in een eerdere discussie. Een aantal (waaronder Ton's bericht aan mijn persoontje van vandaag) heb ik zelfs na de hele lijst drie keer afgelopen te zijn niet terug kunnen vinden, vandaar mijn vermoeden. Op zich vind ik de ordening in separate discussies geen gek idee, maar het wordt er helaas niet echt overzichtelijker op... Het zou mooi zijn als jullie ergens tijd kunnen vinden om hier nog wat aan te sleutelen.
22/05 12:53Renske van Bers, Metro en Tram: @Trolly, ik geef het door aan onze technische man. Groet, Renske
25/05 12:47Duco Vaillant, Metro en Tram: @trolly Zover we kunnen nagaan, zien we geen verdwenen of verborgen reacties. Wel kijken we of we de link kunnen veranderen naar de reactie in plaats van het artikel. Over de ordening komen we op een veel later tijdstip nog eens terug.
20 mei 2018
ton: @trolly lijn 37 gaat is er sneller dan lijn 33,hij gaat namelijk rechtdoor over de ijdoornlaan dus is hij er nog sneller ondanks de overstap
19 mei 2018
Dhr. Ron Vree: Welke bus rijd er vanuit de Banne buiksloot naar de linnaeusstraat nu is dat de 37 maar op die kaarten van jullie wordt ik er niet wijs uit. Ik ben mantelzorger en zorg voor mijn vader deze is 96 en als hij hulpnodig hebt moet ik er snel zijn.
20/05 10:38John Geelof: Uw bericht.. Ron, Buslijn 37 rijdt vanaf station Noord de zelfde route naar de Linnaeusstraat. Van de Banne Buiksloot naar Station Noord neem je buslijn 36. Dat is 1 x overstappen.
22/05 12:50Renske van Bers, Metro en Tram: @Ron Vree, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 10:01GVB Klantenservice: @Dhr. Ron Vree, Ik kan mij voorstellen dat je wilt weten hoe je straks naar je vader reist. Reis vanuit Banne Buiksloot met lijn 34 of 36 naar Metrostation Noord. Daar vertrekt lijn 37 richting Amsterdam Oost die een iets snellere route rijdt in Amsterdam Noord. Groet, Job
25/05 10:58Tijmen Stam: Je zou ook de 34 of 36 naar Metrostation Noord kunnen nemen, dan de metro naar station Vijzelgracht, en dan de lijn 14 richting Diemen, die de hele Lineaussrtaat doorrijdt.
19 mei 2018
Nini: “Voor een klein deel van de reizigers geldt dat zij langer onderweg zijn vaker een overstap moeten maken" aka heel noord is screwed. Grotere loopafstanden en vaker overstappen. Er wordt totaal geen rekening gehouden met de mensen die slechter ter been zijn. De top mensen die de beslissingen hierover maken, weten zelf meestal niet hoe het is om met openbaar vervoer te reizen en dat vind ik jammer.
22/05 12:49Renske van Bers, Metro en Tram: @Nini, ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 09:59GVB Klantenservice: @Nini, Ik begrijp dat je het jammer vindt dat je straks vaker moet overstappen. Het vervoerplan zoals het er nu ligt is definitief zoals je waarschijnlijk weet. Graag licht ik of een van mijn collega's onze beslissing toe. Als je wilt, kun je direct contact met ons zoeken. Dat kun je zo doen: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/ -Twitter (DM): @GVB_klanten -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten) -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice Groet, Job
19 mei 2018
ton: @ hetem dat heb je niet goed gehoord hij blijft wel vanuit noord naar sloterdijk rijden ,maar wel over een andere route als nu,route is vanaf station noord de oude route lijn 37 en vervolgens de route van lijn 38 en vanaf molenwijk richting sloterdijk ligt er dus wel aan waar je nu opstapte of je moet overstappen
19 mei 2018
hetem: ik hoorde dat bus 36 eruit gaat, hoe moet ik dan van noord naar sloterdijk? veel overstappen zeker.... bah
19 mei 2018
hetem: Ik hoorde dat bus 36 niet meer van noord naar sloterdijk zal gaan, klopt dat? Hoe kom ik er dan?
21/05 12:15Bertje Beter: In principe is dat onjuist, maar lijn 36 krijgt in Noord wel een andere route. Lijn 36 zal vanaf het Olof Palmeplein via station Noord en Tuindorp Oostzaan (Appelweg) naar Molenwijk rijden en vanaf daar als vanouds naar Sloterdijk.
22/05 12:45Renske van Bers, Metro en Tram: @Hetem, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 09:58GVB Klantenservice: @Hetem, Lijn 36 zal straks nog steeds rijden tussen Amsterdam Noord en Station Sloterdijk. De route tussen Sloterdijk en Molenwijk is ongewijzigd. Verder rijdt de bus via de Appelweg en Pomonastraat (oude route 38), Banne Buiksloot en IJdoornlaan naar metrostation Noord. Daarna rijdt bus 36 door naar het Olof Palmeplein. Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Groet, Job
18 mei 2018
Naam geef ik niet, site is niet beveiligd.: Als reiziger maakt het me weinig uit welke vervoerder mij vervoert, als de tram/bus/trein/metro etc. me maar vlot en met zo min mogelijk overstappen brengt waar ik wil zijn. Waarom moet ik dan bij de verschillende vervoerder shoppen om informatie? Wat voor mij (inwoner van Diemen Centrum) belangrijk is: Hoe kom ik vlot en met zo min mogelijk gedoe en (overstap)tijdverlies van de Arent Krijtsstraat naar het Amstelstation (woon-werk verkeer) en hoe van de Arent Krijtsstraat naar het Rembrandtplein (theaterbezoek).
18/05 11:40Duco Vaillant, Metro en Tram: @Naam geef ik niet U kunt hier een kaart zien met het lijnennet met alle vervoerders. Ik zal het nog voor de zekerheid navragen, maar volgens mij veranderd er weinig op de route Arent Krijtsstraat naar het Amstelstation. Van Arent Krijtsstraat naar het Rembrandtplein gaat het wel veranderen, omdat er geen directe verbinding hier straks meer is. U kunt of bij het Alexanderplein overstappen op tram 14, of bij station Weesperplein overstappen op de metro en het laatste stukje lopen. Daarentegen is er straks voor u wel een nieuwe directe verbinding met het Leidseplein waar veel theaterzalen te vinden zijn. Tram 19 rijdt namelijk straks vanaf Diemen naar Sloterdijk via Weesperplein en het Leidseplein.
18 mei 2018
M. Velthuijs: Waar in Zaandam komt er een metrostation?
18/05 11:53Duco Vaillant, Metro en Tram: @M. Velthuijs Er komt geen metrostation in Zaandam en er zijn ook geen concrete plannen voor. Wellicht in de toekomst.
18 mei 2018
bos: Lijn 10 is die 0pgeheven. Kan ik in de tram de een folder krijgen van de nieuwe routes, ik vergezel vaak oudere mensen. Welke tram gaat er nu vanaf d mrnixstraat naar het OLVG Lijn 10 is die totaal verdwenen??
18 mei 2018
bos: Lijn 10 ???????
17 mei 2018
johan siemons: ger , geheel eens . ik heb ook al eerder ( maanden geleden ) gepleit voor een nederlands karakter :) !
17 mei 2018
Daniël Kooren: Ik ben het hier niet mee eens: De halte Nicolaas Lublinkstraat en Schoolstraat worden opgeheven, zonder enkel overleg met ouderen en mindervaliden in Diemen En dan willen ze nu een nieuwe halte maken op de kruising Hartveldseweg/Boven Rijkersloot bij Roediez Ik vind ´t schandalig! Haal die haltes dan gewoon weg!
17 mei 2018
Daniël Kooren: Hoe moet ik vanaf 22 juli vanaf Amsterdam-Noord naar de Binnenstad reizen? Waarschijnlijk moet ik eerst bus 32 nemen en daarna de Noord/Zuidlijn en vervolgens vanaf CS lopen Wie weet daar iets van?
17/05 08:29ton: van af het hogelant ijdoornlaan wordt lijn 33 wordt vervangen door lijn 37 naar station noord en daar inderdaad de NZ lijn tot CS of Rokin voor de binnenstad
17/05 08:49Marjan Rave: Bus 32 bestaat vanaf 22 juli niet meer. Lijn 35 brengt je naar het Buikslotermeerplein. Vanaf daar kun je de metro naar CS nemen. Zie lijnenkaart bij bovenstaand bericht.
18/05 11:22Edwin: In de meeste gevallen een bus naar een NZ-lijn-station. Hoe je daarna verder moet, hangt af van waar je moet zijn, maar met CS, Rokin en Vijzelgracht is een groot deel van de binnenstad al op loopafstand.
19/06 10:52IRENE: This is a terrible change for all inhabitants of Amsterdam North-East that now travel directly with bus 32 to Central Station and can reach most of the city with one transfer. From July 22 we need 2 transfers unless we go to a destination in the North-South line. The North is already an area with little public transport coverage. Stopping line 32 and other lines in the area will just increase the number of cars in the neighbourhood. Terrible change for the environment, the people and the city!
20/06 12:43Renske van Bers, Metro en Tram: @Irene, I will forward your reaction to GVB. Greetings, Renske
17 mei 2018
Ger Vermij: @ Felix Thoma en nevo Het is hier een Nederlands talig web gebeuren. Als jullie graag boeken willen schrijven, doe dat dan 1e in het Nederlands, 2e op een site voor boek auteurs.
17 mei 2018
W.Bakker: Hoe kom ik van Hoofddorp (station) naar Waterlandplein?
25/05 11:01Tijmen Stam: Er zijn een aantal routes mogelijk: Met de trein naar Zuid of CS (mag je zelf kiezen, maar ik denk dat naar Zuid sneller is), dan de Noord/Zuidlijn naar Noord, en dan bus 37. óf de Noord/Zuidlijn naar Noorderpark en dan de bus 35.
29/05 02:10Robert: Hoe reis je nu? Als je via lijn 397 reist krijg je alleen een extra overstap op Station Noorderpark, met lijn 341 kun je met lijn 52 en 35 reizen in plaats van 5 of 51 en 32.
01/06 10:51Renske van Bers, Metro en Tram: @W.Bakker, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:15GVB Klantenservice: @W. Bakker, reis met de trein naar Centraal Station en stap over op metro 52 naar Noorderpark. Daar staat bus 35 die je naar Waterlandplein brengt. Je kunt ook reizen via station Zuid en dan de metro 52 pakken naar Noorderpark. Qua reistijd zijn de reizen nagenoeg gelijk aan elkaar. Groet, Job
16 mei 2018
mevr. Selderijk: Geacht Team..Ik had zó verwacht dat er een inter-actieve kaart zou komen... Dat wat wij al 30 jaar geleden in Parijs ontdekte..Is dat mogelijk? en die interactieve kaart op Uw (prachtige) site posten.. Je ziet op deze kaart door de bomen het bos niet meer..Ook ouderen willen nog heel graag met het O.V. Vriendelijke groet
17/05 12:59Renske van Bers, Metro en Tram: @Mevrouw Selderijk, Ik snap uw commentaar! Deze kaart geeft slechts een benadering van uw toekomstige reis. Omdat de dienstregelingen nog niet bekend zijn, beschikken we niet over voldoende info voor een kaart met volledige informatie. In juni zijn de dienstregelingen klaar en kunt u uw reis wel precies bekijken. Groet, Renske
16 mei 2018
Mw.M. Elsthout: En hoe kom ik vanuit Geuzenveld (Willem Dreesplantsoen) in noord (Lange Vonder) nu bus 36 een andere route gaat rijden na Molenwijk en niet meer komt op de busbaan langs Lange Vonder? Betekent dit dat ik vanaf Molenwijk moet gaan lopen om bij Lange Vonder te komen? Ben nl. nogal slecht ter been. En ik heb gehoord dat bus 36 na 22-7 ook in de avonduren en op zondag gaat rijden, is dat zo? Mw. M.Elsthout
17/05 01:12Renske van Bers, Metro en Tram: @Mw.M. Elsthout, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 11:05Tijmen Stam: Waarschijnlijk is voor u de beste optie om de 21 of 61 naar Sloterdijk, dan de bus 125 van EBS richting Purmerend te nemen, die stopt op de halte Lange Vonder.
07/06 09:19GVB Klantenservice: @Mw.M. Elsthout, reizen met lijn 36 naar Molenwijk is een mogelijkheid. Dat betekent dat je nog wel een stukje moet lopen naar Lange Vonder. Een andere verbinding is reizen met bus 125 tussen Sloterdijk en Lange Vonder. Deze bus rijdt doordeweeks 2 keer per uur. Lijn 36 rijdt van ’s ochtends 6 uur tot ongeveer half 9 in de avond, ook in het weekend. Groet, Job
15 mei 2018
Sandra Schoenmakers: De lijnen 312 en 316 (Edam via Volendam) rijden vanaf 22 juli niet meer naar CS, maar naar Noord. Aan reizigers die vanuit Volendam naar CS moeten, wordt de tip gegeven om dan met de fiets naar Edam busstation te gaan om daar op lijn 314 te stappen, met daarbij de opmerking dat er sinds de herstructurering voldoende fietsparkeerplekken zijn. De fietsenstallingsmogelijkheid is inderdaad fors uitgebreid, maar mag ik u uitnodigen om op een gewone doordeweekse dag (buiten schoolvakanties) eens een kijkje te komen nemen op het busstation? Tussen 8.30 - 16.00 uur staan de fietsrekken bomvol. Daar kunnen echt niet nog een aantal extra fietsen van 'nieuwe' reizigers bij.
16/05 12:00Waterlander: @Sandra, De 316 blijft naar CS rijden.
16/05 12:25Renske van Bers, Metro en Tram: @sandra, de 316 blijft gelukkig wel naar CS rijden. Groet, Renske
15 mei 2018
SILVIA: Ik vind het vreemd dat een gemeente als purmerend met treinstations nog wel buslijnen houdt die naar Adam centraal rijden terwijl dat bij een gemeente als monnickendam zonder treinstation niet zo is. Bus 315 is ideaal voor Monnickendam als verbinding met Amsterdam. Die moet behouden blijven!
16/05 12:28Renske van Bers, Metro en Tram: @SILVIA, de 315 blijft behouden, maar zal wel stoppen in Noord. In de zomer is er voor reizigers die de 311 nemen nog wel een mogelijkheid om direct naar CS te reizen. Groet, Renske
16/05 12:29Renske van Bers, Metro en Tram: @SILVIA, nog een kleine aanvulling: ook is er nog de mogelijkheid om op de Bernhardbrug, langs Monnickendam, de 316 te nemen die direct naar CS gaat. Groet, Renske
17/05 01:56Robert: EBS duidt Het Schouw als overstaphalte aan voor mensen die naar de diverse richtingen in Amsterdam willen rijden.
15 mei 2018
Kurpershoek: Het verhaal is opvallend zwijgzaam over de frequentie van al die lijnen.
15/05 11:20n-evo: De verwachtte frequenties per lijn van GVB staan in het Vervoerplan Amsterdam 2018. Er is al uitgelegd dat alle vertrektijden op dit moment worden uitgewerkt door de vervoerders.
16/05 12:31Renske van Bers, Metro en Tram: @Kurpershoek, in juni zijn de dinstregelingen van de vervoerders bekend en kunt u uw exacte reis berekenen/bekijken. Groet, Renske
15 mei 2018
Jan verlan: Het zal even wennen zijn, maar over het algemeen, denk ik dat het vervoersnet verbeterd is. In individuele gevallen zal het waarschijnlijk slechter uitvallen. Maar als ik mijn trajecten bekijk dan blijven alle bestemmingen goed bereikbaar.
13 mei 2018
Marga: Nu u lijn 9 v.a. het Alexanderplein gaat opheffen, zou ik wel eens willen weten, hoe u dat met al die schoolklassen gaat doen die naar Artis willen, al die toeristen, die bij Artis in en uitstappen voor hotels en musea bezichtigingen. De halte Artis/ Hollandse Schouwburg is een heel drukke stopplaats voor lijn 9. En dat allemaal om de Metro rendabel te maken, ik neem mijn auto wel en ga wel liever betalen in de Bijenkorf garage, van mij krijgen jullie geen cent meer. Ik kan dan ook nog andere meenemen die daaraan meebetalen en niet jullie egoïsme en stomheid hoeven te accepteren.
13/05 02:17Rob: Lijn 9 mag dan in die buurt verdwijnen, maar lijn 14 gaat vanaf het CS richting Tropenmuseum via Artis rijden. Blijft dezelfde route alleen een ander lijnnummer.
15/05 09:24Renske van Bers, Metro en Tram: @Marga, ik leg uw reacties voor aan GVB. Ik kan u wat betreft Artis iig geruststellen: lijn 14 zal van CS naar Oost rijden, via Artis. Groet, Renske
17/05 01:41GVB Klantenservice: @Marga, Je stelt een terechte vraag. Vanuit Diemen zal voortaan lijn 19 rijden naar de halte Alexanderplein. Daar kan overgestapt worden op de 14 naar Artis. Het klopt inderdaad dat de halte Artis een drukke stopplaats is voor lijn 9, maar dit is niet de hele dag zo. Dit is precies het probleem van de huidige tram 9: in de ochtend is het zuidelijke gedeelte van de lijn relatief druk en het noordelijke gedeelte is juist overdag en in vakanties druk. Om de toenemende reizigersstroom bij te kunnen houden moet er dus wel een hoogfrequente lijn rijden. Op grote gedeeltes zal de tram dan relatief leeg zijn. Dit terwijl andere trams in andere gedeeltes van de stad overlopen aan reizigers. Om de vraag en aanbod zo goed mogelijk te sturen, hebben wij gekozen lijn 9 'op te knippen' in lijn 19 en lijn 14. Lijn 19 bedient de reizigers van het zuidelijke gedeelte van de huidige lijn 9 en lijn 14 de reizigers van het noordelijke gedeelte van de huidige lijn 9. Het gaat hier dus niet om het meer rendabel maken van de metro, maar om een beter OV voor de hele stad. Zeker geen egoïsme of stomheid dus! Groet, Adam
18/05 06:32een gelukkig mens: Hoe arrogant kan een mens zijn? Kijk naar Marga ...
12 mei 2018
Dick Keijzer: Hoe kom ik vanuit Landsmeer bij het Concertgebouw?
12/05 11:46Eric: Bij Hoevelaken linksaf.
15/05 09:28Renske van Bers, Metro en Tram: @Dick, u bedoelt straks, na 21 juli? Groet, Renske
25/06 11:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Dick, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
12 mei 2018
Dick Keijzer: hoe kom ik vanuit Landsmeer bij het Concertgebouw?
14/05 08:39anoniem: Bus naar cs en dan tramlijnen 5 of 16
14/05 03:48Rob: Nee, lijn 5 komt niet meer op CS vanaf 22/7 en lijn 16 houdt op te bestaan.......dus?
14/05 05:20Waterlander: 319 naar Noord (eindpunt), metro 52 tot De Pijp en dan tram 3. Of (langzamer) metro 52 tot CS en dan tram 12.
26/05 08:13toemie: U kunt vanuit landsmeer of met de bus naar CS en van daar af als het goed is tramlijn 2 of overstappen met de NZ-Lijn
12 mei 2018
Agnes: Ik probeer een bestemming te vinden op dat mallotige rosé kaartje . Hoe moet dat ? Vertrek mogelijkheid te ver van mijn woning. Kan de voorlichting echt niet duidelijker ? Hoe kom ik aan een duidelijke lijnenkaart van Amsterdam .? Waarom verdwijnen er tramhaltes ?
15/05 09:34Renske van Bers, Metro en Tram: @Agnes, helaas hebben we nu niet een beter kaartje. Uw toekomstige reis kunt u in juni precies bekijken, als de dienstregelingen van de vervoerders klaar zijn. Excuus! Groet, Renske
11 mei 2018
ten wolde: Begrijp ik nu goed dat lijn negen niet meer bestaat ? En waar moet je en overstappen om naar het centraal station te gaan ik woon bij de middenweg!
12/05 01:10Leon: Met tram 19 naar Weesperplein en dan met de metro naar CS. Het nog sneller dan nu ook.
15/05 09:31Renske van Bers, Metro en Tram: @ten wolde, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
17/05 01:45GVB Klantenservice: @Ten Wolde, Goede vraag! Lijn 19 kun je nemen op de Middenweg naar Weesperplein. Op Weesperplein stap je over op metro 51/53/54 richting CS. Je zou ook op Alexanderplein kunnen overstappen op de 14 naar CS. Om je het snelste advies te geven adviseer ik je ong. een maand voor de start van het nieuwe vervoerplan je reis in te plannen op GVB.nl of 9292.nl. Groet, Adam
11 mei 2018
Catelijne: van Javaplein is er geen vervoer meer naar Leidseplein. Ik loop niet goed en moet dan naar Muiderpoort lopen? dat gaat echt niet lukken. Ook ontbreekt het Azartplein bij de (opstap/bestemmings) locaties
11/05 01:50n-evo: Tram 7 gaat naar Azartplein en het wordt naar Leidseplein inderdaad een overstap van tram 3 op tram 1 bij Muiderpoort. Of tram 14 en dan tram 19 op Alexanderplein.
11/05 04:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Catelijne, het antwoord van N-evo klopt wel, maar wellicht is er nog een andere mogelijkheid of sneller alternatief. Ik leg u opmerking voor aan GVB. Groet, Renske
16/05 12:16GVB Klantenservice: Het klopt inderdaad dat je vanaf 22 juli a.s. niet meer direct van Javaplein naar Leidseplein kan reizen. Hiervoor hoef je gelukkig niet naar station Muiderpoort te lopen. Je kunt tram 14 vanaf Javaplein nemen naar Alexanderplein en op Alexanderplein stap je vervolgens over op tram 7 naar Leidseplein. Overigens is de halte Azartplein gewoon nog in gebruik vanaf 22 juli a.s. Tram 7 heeft deze halte voortaan als begin/eindpunt. Groet, Adam
08/06 09:04Han Schomakers: Ik begrijp deze antwoorden niet... Lijn 7 rijdt vanaf Azartplein linea recta naar het Leidseplein!
11 mei 2018
Rutger: Begrijp ik nou goed dat de mensen die bij de halte Kruisweg wonen nog maar een bus (314) kunnen nemen? En dat die bus niet stopt bij de metro in Noord. Waarom is het nodig de lijn 316 niet meer te laten stoppen op de Kruisweg. Als die wel zou blijven stoppen hebben we tenminste nog twee lijnen; één naar CS en één naar Metrostation Noord. Nu kunnen jullie die net zo goed opheffen.
11/05 03:01Edwin: Ik vrees inderdaad dat u daarvoor op de volgende halte (Splitsing) zult moeten overstappen. Het goede nieuws: daar stoppen 17 verschillende buslijnen, waarvan er vijf naar Noord gaan, dus deze overstap zal nauwelijks tijd kosten. En anders kunt u op CS altijd nog op de NZ-lijn stappen. En de 314 rijdt meestal 4 keer per uur of vaker, dus er is nou niet echt sprake van schraal openbaar vervoer, toch?
11/05 04:19Renske van Bers, Metro en Tram: @Rutger, Ik leg uw vraag voor aan EBS. Groet, Renske
11/05 04:50Waterlander: @Rutger, @Renske Ook de 315 gaat de halte Kruisweg bedienen en krijgt daarmee een extra halte. Zie o.a. https://www.groot-waterland.nl/2016/12/16/het-definitieve-vervoerplan-2018-van-ebs/
12/05 06:32Waterlander: Aanvulling: de 315 start/eindigt bij metrostation Noord en biedt daarmee een directe verbinding met de Kruisweg.
04/06 10:10Renske van Bers, Metro en Tram: @Rutger, hierbij de reactie van EBS, groet, Renske EBS: Dit klopt. Lijn 314 blijft rijden naar Amsterdam Centraal en blijft stoppen op halte Kruisweg. Lijn 316 zal een aantal haltes overslaan, waaronder de Kruisweg, wat voor doorgaande reizigers (Volendam-Amsterdam) gunstiger is. Dit is ook de reden dat we op andere lijnen 312 en 315 geen extra stop toevoegen bij de Kruisweg.
9 mei 2018
T. Withagen: Is de informatie ook in het Engels beschikbaar ?
8 mei 2018
w: hoe mmoet ik uit osdorp bij de aker bij het sloterplad zwembad komen
08/05 09:21Arjen: Sloterplad? Lopen naar de Hoekenesgracht en dan zwemmen.
09/05 01:06Renske van Bers, Metro en Tram: @w, ik stuur uw vraag door naar GVB. Groet, Renske
09/05 03:57GVB Klantenservice: @w, Ik vermoed dat je wilt reizen naar Sloterparkbad. Deze reis zal niet anders worden dan nu gelukkig! Vanuit de Aker zou je bus 63 kunnen nemen bijv. naar Ruimzicht. Daar kun je overstappen op bus 69 naar Burg. Röellstraat en loop je een klein stukje naar het Sloterparkbad. P.S. Burg. Röellstraat is nu nog even buiten gebruik, maar vanaf 18 juni a.s. kun je daar weer instappen! :) Groetjes, Adam
8 mei 2018
Johanne: Wil niet met de reizen. Vanaf Waterlandplein Amsterdam Noord...ga ik met bus 32 naar het centraal station. Op deze route stappen veel ouderen en kampeerders in. Mag toch aannemen dat dit opgelost gaat worden?
08/05 05:15Johanne: Bedoelde dus dat ik niet met de metro wil reizen
08/05 08:26ton: dan kun je alleen met de pont naar het cs dus eerst met lijn 35 naar de merelstraat en dan overstappen op lijn 38
08/05 11:22trolly: Nou heb ik alweer uitleg nodig. Wat hebben ouderen en kampeerders er mee te maken dat Johanne niet met de metro wil reizen?
29/05 02:32Robert: De meeste kampeerders lopen naar de pont. Als je het echt niet met de metro wilt reizen, moet je met lijn 35 naar het Mosplein en daar overstappen op de lijnen 391 of 394 naar Amsterdam Centraal.
08/06 09:05Han Schomakers: Waarom zou iemand niet met de metro willen reizen?
7 mei 2018
Mirjam: Ik wil graag mbv 9292OV.nl de routeplanner laten nagaan op welke manier mijn reis zou kunnen verlopen na 22 juli. Echter: de routeplanner beschikt nog niet over de gegevens. Einde verhaal, nul info.
08/05 09:06Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mirjam Dat kan helaas nog niet. Alle vervoerders zijn momenteel druk bezig met het maken van de dienstregelingen. Ongeveer 4 weken voordat de nieuwe dienstregeling in gaat, dan maken de vervoerders dit bekent en kunt u uw reis via 9292.nl doorgeven.
09/05 05:39Robert: Welke route? Het streekvervoer staat al online.
7 mei 2018
Renee Buhling: Vanmorgen bus 34 voor de deur de Oosterlengte om 08.53...uitstappen bij de PrinsHendrikkade...klein stukje lopen naar tram 16....aankomst Valeriusplein om 09.34....kosten 3 €.. Kan GVB mij vertellen hoe ik na 22-07 deze wekelijkse reis moet doen?
07/05 06:48ton: @renee lijn 34/36 richting station noord,metro naar cs en dan lijn 2 halte koninginneweg/valeriusplein kosten € 3
08/05 02:59Renske van Bers, Metro en Tram: @Renee, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
09/05 03:35GVB Klantenservice: @Renee, Je reis zal iets anders verlopen vanaf 22 juli a.s. Voortaan reis je twee haltes met bus 34 naar station Noord, waarna je overstapt op de Noord/Zuidlijn naar CS. Op CS neem je tram 2 naar Valeriusplein. Je hebt dus wel een extra overstap, maar qua reistijd ga je er hoogstwaarschijnlijk erg op vooruit. Je hoeft namelijk niet meer bijna de hele route van de 34 af te leggen voordat je op CS bent. Exacte info over de prijzen en reistijd kun je ongeveer vier weken voor de start van het nieuwe vervoerplan vinden op onze website. Natuurlijk zijn wij je ook graag van dienst via: -Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/; -Twitter (DM): @GVB_klanten; -Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten); -Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice. Groetjes, Adam
09/05 05:44Robert: Je kunt de route op verschillende manieren afleggen. Vanaf de Oosterlengte kun je op twee manieren naar het CS, met lijn 34 naar Noord en daar de metro naar Amsterdam CS, of met lijn 34 naar de Floraweg en daar met lijnen 391 en 394 naar de PH-kade. Vanaf het CS ligt het eraan waar op het Valeriusplein je wilt uitstappen. De eenvoudigste manier is met lijn 2, de lijn 16 variant is met lijnen 2, 11 of 12 naar het Leidseplein en daar verder met lijnen 347, 357 of 397.
7 mei 2018
Alain: Hij/zij zal wel bedoelen 'over de Amstel'. Dat is in principe waar vanuit de Staatsliedenbuurt geredeneerd.
6 mei 2018
M. Bergmeijer: Er staat werkelijk niets in over lijn 10 die gaat verdwijnen. Wat verandert er in West... nou, lijn 10 verdwijnt. Ik kan vanuit West (Staatsliedenbuurt) nooit op tijd verschijnen op mijn werk om 06:30 in Overamstel. Was een perfecte verbinding. Dankjewel...
07/05 09:14n-evo: Stopt tram 10 in de buurt van Overamstel? ?
08/05 01:54Duco Vaillant, Metro en Tram: @M. Bergmeijer Tram 10 rijdt komt niet in de buurt van Overamstel. Maar als u nu tram 10 neemt vanaf de Staatsliedenbuurt en overstapt op de metro, kunt u in de toekomst ook met tram 5 naar station Zuid om daar over te stappen op de metro.
17/05 08:05M. Bergmeijer: N-EVO volgens mij gaf ik nergens aan dat het een directe lijn was. Anyway, Duco dank voor je bericht. En uiteraard weet ik dat lijn 10 daar niet in de buurt komt, de meeste mensen die reizen per OV naar hun werk, hebben geen directe lijn. Dat is idd wat ik nu doe wanneer ik bij mijn vriendin vandaan kom, de 10 en dan de aansluitende metro. Straks gaat het zeker langer duren. En het was al krap. De reis van de 5 vanaf het Leidseplein gerekend alleen al duurt bijna even lang als de gehele rit die ik nu maak (hebben we het nog niet eens over een vertraging die ongetwijfeld gaan komen, of niet lekker lopende aansluitingen). Het was de meest korte en directe route. En überhaupt de perfecte verbinding tussen West en oost, maar dat is weer een ander verhaal. Kennelijk komen de nieuwe tijden +/- 4 weken voor dat de NZ lijn gaat rijden, ook best kort dag btw.
6 mei 2018
Gert: Dramatisch alleen maar op geintjes
6 mei 2018
Ageeth Balm: Ik heb toen nee gestemd. En bij het begin van de aanleg is er beloofd dat alles hetzelfde bleef. Nu kan ik met 1 overstap naar mijn vader in west heen en terug komen in zuidoost. Vanaf 22 juli moet ik meerdere keren overstappen. En dit is nog maar het begin van de bezuinigingen, lijn 7 uit de witte de with en dan rijdt er geen 14 meer over de bos en lommerweg. Heb je de 21 gezien hoe vol die zit, met al die toeristen
08/05 03:43Duco Vaillant, Metro en Tram: @Ageeth Balm Tussen het referendum in 1997 en nu is er veel veranderd op het gebied van OV. Een belangrijk onderdeel waar we geen invloed op hebben zijn de bezuinigingen vanuit het Rijk op het OV in Nederland. Ondanks deze bezuinigingen weet GVB meer passagiers te vervoeren dan voorheen. Naast dat er nog verder bezuinigd moet worden, moet het rest van het OV straks wel aansluiten op de Noord/Zuidlijn. Om die redenen wordt het lijnennet flink aangepast. Mag ik vragen waar u precies van West naar Zuidoost reist? Wellicht kunnen wij of GVB Klantenservice u verder helpen.
08/05 05:06Renske van Bers, Metro en Tram: @Ageeth, ik geef uw reactie door aan GVB. Groet, Renske
5 mei 2018
Peter: Ik werk op Sloterdijk maar kan als nieuwe bestemming niet meer Station Sloterdijk kiezen. Nu reis ik van de Westermarkt naar Sloterdijk. Hoe kom ik er achter wat ik straks moet gaan doen?
05/05 05:12trolly: Dat kan met het kaartje op deze pagina: http://wijnemenjemee.nl../../lijnennet/over/index.html/ Waarschijnlijk is vier à vijf haltes met lijn 13 en dan overstappen op lijn 19 het handigst.
05/05 09:00ton: of de andere kant op richting cs en dan de trein of de bus 22 ligt een beetje aan waar je moet zijn op sloterdijk
06/05 06:45Robert: Hoe reis je nu dan?
3 mei 2018
johan siemons: het wordt steeds spannender op deze site . er komen - na de eerste volgers - steeds meer volgers die ingaan op de echte reiskant van de NZ-lijn en alle theorieën die daarbij opduiken . leer ik zo wat méér er bij ?
04/05 01:22Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, en wat is het antwoord? Groet, Renske
3 mei 2018
johan siemons: jan , chapeau ! :)
03/05 08:11Jan...: Ook had ik ook nog willen melden, dat we ons niet druk moeten maken over de taalfouten, het Nederlands is nu eenmaal een lastige taal. Maar af en toe vraag ik me af of een kind een verhaal geschreven heeft. Maar deze site heeft natuurlijk niets te maken met een cursus Nederlands, ikzelf controleer mijn verhaal eerst voordat ik het verzend, maar de fouten blijven niet altijd te voorkomen (ach wat dan nog, als we maar begrijpen wat er bedoeld wordt, of is het word?, weer lastig net zoals een d of dt, ha,ha) eigenlijk zou je binnen een bepaalde tijd nog een correctie moeten kunnen doen.
3 mei 2018
Pet: De kaart is door gebrek aan contrast niet bepaald te lezen voor mensen met iets mindere ogen. Ook lijkt de navigatie niet te werken op een android/ Samsung.
04/05 01:29Renske van Bers, Metro en Tram: @Pet, ik geef het door aan de ontwikkelaar, wellicht kan hij nog iets verbeteren. Groet, Renske
3 mei 2018
Jan...: Gaap, Waar gaat het nog over, de tijd dat het nog over interessante technieken en ontwikkelingen ging is allang voorbij. Ik heb maar eens gekeken hoe het met het boorwerk bij Den Haag gaat, erg interessant, ook al heeft dat niets te maken met de N/Z-lijn natuurlijk, maar toen er nog geboord werd en andere interessante ontwikkelingen in Amsterdam, keek je graag uit naar al het nieuws op deze website, nu gaat het nog veel over elkaar afzeiken, jammer genoeg. Maar nog even dan is het leed geleden, en dan kunnen we ons over andere dingen druk gaan maken.
2 mei 2018
Jacob de Weijze: Louter jubelverhalen over de NZ Lijn. Lachwekkend. Uit Waterland n extra overstap en mede daardoor circa 10 mtn extra reistijd. In 1 woord waardeloos. Hoe jaag je de mensen het OV uit. Maar ja, de NZ Lijn moet en zal n succes worden en dat politieke aspect creeer je kunstmatig door iedereen de NZ Lijn door de strot te duwen.
08/05 11:17Daan: Kun je aangeven waar je die 10 minuten extra reistijd ziet? Want zoals het er nu uitziet, spaar je juist 5-10 minuten uit...
2 mei 2018
Johan: 316 stopt niet op halte Noord..? Wie bedenkt zoiets? Dit is niet in lijn met de uitgangspunten in de lijnennetvisie. Voor reizigers van 316 die naar Zuid reizen is dus niet de mogelijkheid geboden om het voordeel van deze langverwachte verbetering te ervaren. Ik heb de aanbouw en ongemakken wel dagelijks van begin tot einde ervaren en nu lees ik dat ik er uiteindelijk ook nog qua reistijd en ervaring op achteruit ga... Mijn god, woorden schieten mij te kort om de ongekende stupiditeit onder woorden te brengen. Is er nog hoop en kan de verantwoordelijke nog eens een minuutje besteden en zichzelf afvragen waar al die mensen naar toe moeten? Niet alleen naar CS, maar ook via de N/Z-lijn misschien verder Amsterdam in? Ach wat geeft het, de miljarden zijn toch al besteed. Ik zal aan jullie denken als er geproost gaat worden.
02/05 06:15Daan: Je kunt op CS toch alsnog op de NZ-lijn stappen? Dat is geen verbetering, en dat is jammer, maar ook geen verslechtering toch?
02/05 07:08Johan: De meeste wijken in Volendam worden niet meer ontsloten direct richting N/Z lijn. 110 rijdt niet naar CS of Noord. 312 rijdt vanaf heel andere kant van Volendam. Doorrijden naar CS betekent langer rijden met bus en mogelijke vertragingen. Terugweg lopen naar achter CS IJzijde is minimaal 5 minuten looptijd. I.g.v. N/Z lijn halte Noord op terugreis, geen looptijd. Geen ideale aansluiting dus. Daarnaast stap je op heenreis in een reeds gevulde metro. Ook loop je kans op missen aansluiting heenreis. Bij halte Noord is dit te plannen door EBS, bij halte CS niet. Bushalte PHK zal wellicht ook nog wel verdwijnen, dus eindig je achter CS terwijl je naar de metro moet...In mijn optiek veel achteruitgang, onzekere factoren en zeker vertraging t.o.v. huidige reistijd. Dat noem ik wel verslechtering. Het erge is dat dit met boerenkool verstand door iedereen die zich er enigszins in verdiept bedacht had kunnen worden vooraf of tijdens de hele uitrol. Helaas niet. Ook maf dat jij dit nog steeds niet zo ziet. Van Gaal heeft hier een leuke verspreking op bedacht. Maar het kan simpel worden verholpen door de 316 een stop te laten maken in Noord. Namens tientallen dagelijkse forenzen.
02/05 07:42trolly: Waarom toch telkens zo dramatisch? Tussen Volendam en Noord zijn er vijf à zes haltes waar je in twee of drie minuten over kan stappen op lijnen die wèl in Noord eindigen. Werkt ook op de terugreis. Omdat vanaf Noord/Zuidlijnstation Centraal de roltrappen zo ongeveer doorlopen naar het busstation aan de IJzijde, zal het met de looptijd daar trouwens ook wel meevallen.
02/05 08:48Johan: @Trolly: Onzin toevoegen verklaart je naam, maar vervuilt deze ruimte. Check your facts. Ik reis al 20 jaar op dit traject. Jij weet het vast beter. Overstappen levert geen voordeel en is m.i. niet de oplossing of nodig. Ik reken zeker op 10 minuten meer reistijd oa vw de 2 onnodige stoplichten op PHK. Ben jij wel eens op CS geweest? Die geweldige roltrappen op CS zijn al maanden stuk. Dat kan alleen maar in NL. Ik ben oa zo negatief omdat de kwaliteit van het GVB al jaren bedroevend is op tracee 51. Maar ieder jaar stijgen wel de prijzen. Nu komt het alternatief en het begint de bagger al decennia vooraf. Laat staan hoe het zo direct in de praktijk uitpakt. Vast nog een bak ellende extra, leert de ervaring. Maar erger nog is de bedroevende kwaliteit van degene in deze besluitvorming en uitvoering waarvan hun bijdrage tot dit resultaat heeft geleid. Die zijn vast weg gepromoveerd. Vraag blijft wat het bezwaar is tegen een directe ontsluiting voor veel Volendammer wijken via 316 naar N/Z lijn? Ik zie geen obstakels. Wie wel?
02/05 08:55Renee Buhling: Volgens mij wordt Trolly betaalt door de gemeente...elke opmerking slaat ze neer als dramatisch...paniekerig...somberen... Terwijl wij allemaal zeer redelijke en echte bezwaren opperen ..... Het zou fijn zijn als wij serieus genomen zouden worden...maar daar is Trolly niet voor ingezet begint zo langzamerhand ongeloofwaardig te worden . ......
02/05 09:37trolly: @Renee Buhling: Heb je over iedereen die het niet met je eens is zulke complottheorieën? @Johan: Je frustratie op mij uitleven lijkt me ook geen oplossing. Ik ben het helemaal met je eens dat lijn 51 een drama is, en zie de ombouw naar tram i.p.v. metro met lede ogen aan. Ik vrees dat het feit dat de 316 niet op Noord stopt het resultaat is van koudwatervrees bij de vervoersregio — niet geheel onbegrijpelijk als je de reacties hier leest. Het zou mij niet verbazen als die lijn over een of twee jaar alsnog Noord als eindpunt krijgt. Voor die tijd zou ik gewoon eens proberen of een extra overstapje niet gewoon sneller is, je weet maar nooit.
02/05 10:14Johan: @Trolly: Je reactie was slecht onderbouwd, dus is iedere reactie al zonde van de tijd. Ik heb deze pagina pas vandaag ontdekt. Nu lees ik eens terug in de tijd en lees jouw commentaren. De gedachte van Renee Buhling is m.i. daarom begrijpelijk. Je werkt de schijn van partijdigheid door ongefundeerd commentaar. Dat haalt serieuze opmerkingen van betalende reizigers onterecht deels de wind uit de zeilen. Is dat een beetje wat een trol doet? Het is i.i.g. een bekend fenomeen op oa internet fora om de opinie te beïnvloeden. Cambridge Analytica wordt onderzocht op soortgelijke praktijken via FB data. Als dat niet je bedoeling zou zijn, adviseer ik om eerst eens echt de feiten te checken. Zo niet, ga wat anders doen, want jouw advies kan iedereen zelf wel bedenken en gaat voorbij aan de kern van het issue. PS @Moderator: Het vinkje voor "hou mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties" werkt niet, of misschien per postduif.
03/05 12:01trolly: @Johan: Feit: alle vlijt die je in het karakteriseren van mijn duistere persoontje steekt, had je ook kunnen gebruiken om helder te maken waarom het onmogelijk zou zijn om onderweg over te stappen op een bus die je wel bij Noord brengt. Zo blijkt wel hoe lastig het is om het iedereen naar de zin te maken, want je buurman vindt het vindt het allicht fantastisch dat de 316 gewoon naar Centraal blijft rijden, en zit juist niet te wachten op een tijdrovende stop bij Noord.
03/05 08:53Johan: @Trol: Niets is onmogelijk. Dat maak jij ervan. Komt jou goed uit, want dat is je opdracht als trol. Ambtenaren hebben besloten om 316 door te laten rijden bij Noord. Argumentatie voor de aanleg van de N/Z lijn is vnl gestoeld om de binnenstad te ontlasten en vervuiling tegen te gaan. In dat optiek zou mijn verzoek zwaarder moeten wegen dan het verzoek van 'mijn buurman' die wil doorrijden naar CS. N/Z rijdt immers ook via CS. Toch? Nu is er gekozen voor de vervuiler. Ik zou zeggen, laat de vervuiler overstappen. Walk the talk. Overigens wordt dat overstappen op het tracee voor schouw onzeker met de plannen die onze vrinden in Broek van plan zijn. Nog zo'n draconisch OV proefballonnetje.
03/05 12:23Jannes: @Johan, die overbodige stoplichten op de PHK waar jij het over hebt zijn hard nodig om er voor te zorgen dat de bewoners daar fatsoenlijk over kunnen steken. De chauffeurs die netjes zoals dat hoort stoppen voor een zebrapad zijn nl. op de vingers van een hand te tellen. Blijkbaar wordt jouw route iets anders en kom je daarom hier uithuilen en anderen uitschelden. Dingen in het leven veranderen. De enige manier om daar mee te dealen is het accepteren of te overlijden. ik gun je dat je het eerste kan doen en dat is overstappen in noord. Live with it zou ik zeggen. De wereld draait gelukkig niet alleen om jouw naveltje. >JOHAN: @Trolly: Onzin toevoegen verklaart je naam, maar vervuilt deze ruimte. Check your facts. Ik reis al 20 jaar op dit traject. Jij weet het vast beter. Overstappen levert geen voordeel en is m.i. niet de oplossing of nodig. Ik reken zeker op 10 minuten meer reistijd oa vw de 2 onnodige stoplichten op PHK<
03/05 06:02Johan: @Jannes: Onnodig omdat de 316 ook in Noord had moeten stoppen, volgens de uitgangspunten die ik niet heb bedacht.
03/05 06:13Johan: @Jannes: Zoals je had kunnen lezen heb ik het over hele wijken met mensen. Dan gaat het over om en nabij 10.000 naveltjes. Zijn dat er genoeg om aan te geven dat het zeker niet alleen om mij gaat? Mijn geval is helaas alleen erg treffend en ik weet daarom exact waar de schoen wringt. Helaas schoof eerder EBS de kaart door naar onze gemeente en de gemeente blinkt uit in non-communicatie. Ik zou verder niet 123 weten waar ik anders mijn ei kwijt kan. Maar goed, genoeg hierover, fijn weer verder met wachten op een bus die niet komt opdagen...
03/05 10:38trolly: Maar Johan, iemand met jouw communicatieve vaardigheden is toch zeker wel in staat die tienduizend naveltes tot één vuist te ballen, en daarmee bij de gemeente op tafel te slaan? De 316 inkorten tot Noord is een mooie bezuiniging, dus ik kan me niet voorstellen dat de vervoersregio daar veel problemen mee heeft, mits je voldoende medestanders vindt. Mijn zegen heb je.
04/05 07:56Johan: @Trolly: Intrekken lijkt me niet de beste oplossing voor de reizigers, maar het toevoegen van Noord is m.i. het beste compromis. Zo zijn de meeste reizigers tevreden en houden beleidsmensen ook nog rekening met hun eigen regeltjes. Timing is essentieel, dus dit had idealiter al moeten gebeuren als initiële oplossing. Gemeentelijke raderen aanpassen is schier onmogelijk, welke argumenten je ook aanlevert. Dat heb ik reeds eerder ondervonden. Die stap moet je eigenlijk voor zijn. Dat gaat helaas niet altijd.
09/05 05:52Robert: Een reactie op het eerste bericht, de R-Netlijnen die doorrijden naar Amsterdam Centraal stoppen niet bij een andere halte van de NZ-lijn. Voor het streekvervoer richting Amsterdam zijn er een paar belangrijke overstaphaltes, voor concessie Waterland is dat het Schouw, voor Zaanstreek de Vlinder en voor Amstelland Busstation Amstelveen. Op deze haltes kun je een keuze maken of je rechtstreeks naar Amsterdam Centrum wilt reizen of met een overstap naar de NZ-lijn.
04/06 10:25Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, hierbij de reactie van EBS: Bij de totstandkoming van het vervoerplan is met name vanuit de gemeenteraad Edam-Volendam sterk de wens geuit voor behoud van lijn 316 naar Amsterdam Centraal. EBS heeft deze wens uiteindelijk overgenomen in het definitieve vervoerplan. Overigens is overstap van lijn 316 op de Noord/Zuidlijn gewoon mogelijk, namelijk op Centraal Station. Groet, Renske
2 mei 2018
ton: @ duco vaillant lijn 35 rijd de route van 32 alleen de halte rode kruisstraat en merelstraat zijn haltes waar nu de 33 komt dus niet bepaald dezelfde route of een groot gedeelte daarvan het hele stuk 33 vanaf de volendammerweg tot aan de rode kruisstraat vervalt dat noem ik een groot gedeelte van de route waarvoor overigens lijn 37 de route van 33 over de ijdoornlaan tot aan station noord overneemt
04/05 01:54Renske van Bers, Metro en Tram: @Ton, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
17/05 02:07Robert: De route van lijn 32 wordt overgenomen door lijn 35.
2 mei 2018
Jane: Van centrale station naar spinnerij
02/05 01:20Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jane Van CS naar Spinnerij in Amstelveen verandert er op 22 juli niets. Wel stopt lijn 51 met rijden vanaf maart 2019 om deze om te bouwen tot hoogwaardige tramlijn met meer ongelijkvloerse kruisingen, een hogere capaciteit, veiliger en betrouwbaarder. Over deze plannen kunt u hier meer vinden.
30/05 12:45Robert: Tegen die tijd wordt lijn 51 ook omgelegd via de ringlijn. Een overstap van lijn 347 naar lijn 51 is dan ook mogelijk.
2 mei 2018
Jan...: Ik hoorde vandaag op ATV, dat Amsterdam Noord, steeds belangrijker wordt door het dichtslippen van het Centrum, dus dat een snelle verbinding naar Noord door de N/Z-lijn steeds belangrijker wordt. Gisteren tijdens de testritten sprak ik een mevrouw die in Noord woont, zij vertelde mij dat vroeger er een probleem was tussen mensen uit Noord en de andere delen van Amsterdam, er was niet echt sprake van vriendschap. Ik heb ooit een interessant boekje gelezen over de geschiedenis van Noord, waarin ook over de overstroming is geschreven. Door de aanleg van de N/Z-lijn heb ik Noord ontdekt.
02/05 01:09Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jan Het centrum wordt inderdaad steeds drukker, wat dat betreft kan de Noord/Zuidlijn zeker helpen met het ontlasten van de drukke binnenstad. Leuk om te horen dat u door de Noord/Zuidlijn Noord heeft 'ontdekt'. U zal vast niet de enige zijn.
17/05 02:14Robert: Na de overname van Centraal Nederland en Enhabo door NZH tot de aanbestedingen in 2005, waarbij Connexxion de concessie Waterland verloor, reden er al bussen tussen (Landsmeer-)Noord en Amsterdam-Centrum( lijnen 171 en 172). De lijn naar Purmerend is er nooit gekomen omdat de vervoersregio´s gesplitst zijn.
1 mei 2018
Dinie Baars: Ik zie hier geen verbetering voor reizigers die vanuit Noord een rechtstreekse verbinding naar Oost met bus 37 hadden. Bus 36 gaat het gedeelte tussen de Molenwijk en het winkelcentrum BovenIJ overnemen van bus 37 en deze rijdt dan vanaf dit punt verder naar het Amstelstation. Deze route heeft totaal niets te maken met de Noord-Zuidlijn, het blijft zelfs dezelfde route, alleen nu door twee bussen, waardoor de reistijd en het ongemak beduidend toeneemt. Onbegrijpelijke en zeer klantonvriendelijke maatregel!
02/05 07:23trolly: Met de metro wordt het Amstelstation wel sneller bereikbaar vanaf de Molenwijk. Mij lijkt dat geen verslechtering, en het overgrote deel van de reizigers op die relatie zal daar dus dankbaar gebruik van maken.
10/05 05:31Umi Cello: @dinie baars: hartgrondig met u eens! Ik heb al eerder gemaild met het gvb dat met het inkorten van bus 37 in stadsdeel Noord veel mobiliteit verloren gaat, maar het gvb had hier eigenlijk geen boodschap aan (fantastisch communicatiebureau ingehuurd kennelijk!). Je kunt niet meer direct van de west- naar de oostkant van Noord en andersom, Oost en de westkant van Noord verliezen over en weer bereikbaar naar elkaar toe en het Amstelstation wordt lastiger bereikbaar; @trolly: Molenwijk naar Amstelstation houdt straks twee keer overstappen in, dus dat het straks sneller is, is feitelijk echt onjuist :)
10/05 06:22trolly: @Umi Cello: De totale reistijd wordt niet alleen bepaald door het aantal overstappen (waarbij frequenties belangrijk zijn) maar uiteraard ook door de ritsnelheid. Die laatste wordt voor een deel van de route flink hoger. Hoewel de dienstregeling per 22/7 nog niet bekend is, lijkt een kleine reistijdverkorting over genoemde relatie dus op zijn minst plausibel.
16/05 08:55Dinie Baars: @ Trolly: Dat is heel fijn voor de reizigers naar het Amstelstation, maar dat geldt niet voor mij en velen met mij! Ik reis van Ataturk naar het Oosterpark en dat is nu een rechtstreekse verbinding met bus 37. Het gedeelte tot het winkelcentrum BovenIJ wordt straks door bus 36 gereden, waarna er overgestapt moet worden op bus 37 om de rest van de reis te kunnen doen. Het gaat verdorie om een lijnverandering die helemaal niks met de noordzuidlijn te maken heeft en daardoor is het een grove klantonvriendelijkheid van het gvb! Dat is toch echt een verslechtering!
17/05 05:22trolly: Vast. Hoewel de meeste reizigers op die route waarschijnlijk voor de snellere combinatie bus-metro-tram zullen kiezen. En zeg nou zelf: over hoeveel reizigers gaat het eigenlijk?
07/06 09:12GVB Klantenservice: @Dinie, ik begrijp dat het voor jouw reis een verslechtering is vanwege de extra overstap. De komst van de Noord/Zuidlijn biedt ons de mogelijkheid om ook het reizen binnen Amsterdam Noord te verbeteren. Ongeveer de helft van de reizigers blijft in Noord, de andere helft reist naar de overkant van het IJ. Het nieuwe netwerk heeft twee doelen voor deze reizigers: het verbeteren van de verbindingen in Amsterdam Noord en het realiseren van goede aansluitingen op de Noord/Zuidlijn. Groet, Job
1 mei 2018
GF: Zou u kunnen aangeven met welk vervoer er -na 22 juli- van Amsterdam CS naar halte Hogeweg op de Middenweg gegaan kan worden? Tot nu toe biedt tram 9 een rechtstreekse verbinding, maar ik begrijp dat dit niet meer het geval zal zijn?
01/05 05:20Daan: Tram naar metrohalte Wiboutstraat en dan de metro. Stuk sneller, want je hoeft niet de hele binnenstad door met de tram.
02/05 12:48JMT: Je bedoelt wellicht eerst metro naar Wibautstraat en dan de tram ipv andersom.. Het was nog vroeg zie ik ;) Tram 3 zo te zien op het kaartje hierboven al lijkt het erop dat M-halte Wibautstraat geen enkele tramlijn meer heeft? En dan moet je na 2 haltes alsnog overstappen op tram 19 voor nog eens twee haltes.... Lijkt me ook niet heel erg prettig reizen zo.. Moet zelf soms ook wel eens op die halte Hogeweg zijn, soms vanuit de stad, maar vaker vanaf Amstelstation, dan is bus 65 pakken nog iets gemakkelijker an sich, en dan bij de Archimedesweg eruit.
02/05 07:11trolly: Vroeg of laat, het lijkt me toch het makkelijkst om op Weesperplein over te stappen op lijn 19.
04/05 03:00Robert: Lijn 14 pakt het stuk over vanaf het Tropenmuseum naar het CS. U kunt dus op het Alexanderplein overstappen van lijn 9 op lijn 14.
04/05 03:02n-evo: @ROBERT Tram 9 wordt opgeheven. Straks alleen nog tram 19.
08/05 08:57GVB Klantenservice: @GF Terechte vraag! Je reis van CS naar Hogeweg zal voortaan inderdaad met een overstap zijn. Je zou bijv. met metro 51/53/54 kunnen reizen naar Weesperplein en daar over te stappen op tram 19 naar Hogeweg. Welke overstap het meest gunstige is, vertellen we je graag ong. vier weken voor de start van het nieuwe vervoerplan. Dan zijn namelijk de dienstregelingen bekend en kunnen we je dus de snelste route geven! Dit kun je doen via de volgende kanalen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
08/05 11:56winfried: @GVB-Klanteservice: Ik ben reuze benieuwd naar de nieuwe GVB-timetable, maar nòg belangrijker is of inderdaad volgens dienstregeling wordt geréden. M.a.w. hoe realistisch zijn de tijden dat de reiziger de tram of bus op tijd kan verwchten. Momenteel zijn de weersvoorspellingen nauwkeuriger dan de overzichtjes in de abri's of de digitale informatiepalen: als je bijv op het Koningsplein lijn 5 aangekondigd ziet komt er geheid een 1 of 2 aan, terwijl ik vrijwel zeker weet dat ze elkaar op het traject vanaf het CS niet ingehaald hebben. Vooral omdat overstappen zo'n cruciaal onderdeel vormt van het OV-netwerk is het van groot belang dat exact volgens het spoorboekje wordt gereden. Daarbij is op tijd aankomen belangrijker dan op tijd vertrekken. De eerste week is waarschijnlijk een chaos, ook door het afsluiten van de autoroutes tussen het Damrak/Rokin en de Nieuwezijds Voorburgwal, maar na verloop van tijd hoop ik op de gepubliceerde tijden te kunnen vertrouwen. Even terzijde: heel moedig om deze grote stap te zetten - die was echt nodig om verder te kunnen groeien en de kwaliteit te verbeteren.
09/05 05:55Robert: Sorry, ik bedoelde lijn 19. Het is namelijk het enige lijnnummer dat een ander nummer vervangt. Waarschijnlijk wilde iemand herinneren dat er ooit een tramlijn 19 naar Sloterdijk heeft gereden.
15/05 09:40Renske van Bers, Metro en Tram: @GF, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
17/05 01:46GVB Klantenservice: @GF, @Ten Wolde, Goede vraag! Lijn 19 - nu lijn 9 - kun je nemen op de Middenweg naar Weesperplein. Op Weesperplein stap je over op metro 51/53/54 richting CS. Je zou ook op Alexanderplein kunnen overstappen op de 14 naar CS. Om je het snelste advies te geven adviseer ik je ong. een maand voor de start van het nieuwe vervoerplan je reis in te plannen op GVB.nl of 9292.nl. Groet, Adam
1 mei 2018
Ellyharmsen: Voor mijn ouders te ver...
30 april 2018
anoniem: @ Helma: Tram 7 vanaf het Weesperplein tot Mercatorplein en dan nog eventueel één halte met tram 13.
01/05 10:10Peter: ^^ En dat is al zo sinds september 1989. Dat blijft het ook na 22 juli, al kun je vanaf dan ook de 19 pakken en op de Admiraal de Ruijterweg (of de Willem de Zwijgerlaan, of de Bilderdijkstraat) op de 13 overstappen. De hulpeloosheid en passiviteit die uit sommige posts hier naar voren komt... of ze doen het er om, dat kan natuurlijk ook.
01/05 10:27Alain: Het is vaak letterlijk vragen naar de bekende weg. Maar ja, de vraag droppen zodat het aapje bij een ander op de schouder zit, is vaak makkelijker dan zelf moeite doen om het antwoord op de vraag te vinden.
30 april 2018
Helma Vogt: Route naar Jan van Breemen instituut vanaf Weesperplein?
01/05 10:39Daan: Zie www.9292.nl
02/06 09:52Robert: Ik neem aan dat dit nu gebeurt via lijn 13 en 14? Deze twee lijnen komen, na 22/7, tegen op het Centraal Station.
30 april 2018
Helma Vogt: Route Jan van Breemen instituut?
30 april 2018
Sarah: Volgens mij zit een bug in het systeem; van Javaplein naar Zuid geeft nu aan dat je de metro van Amstelstation naar de Pijp moet nemen (?) Zijn er dan toch veranderingen in de huidige lijn 51 waar ik geen weet van heb?
01/05 10:39Daan: Zie https://www.gvb.nl/reizen/vernieuwd-ov-netwerk-vanaf-22-juli-2018/overzicht-van-alle-wijzigingen Onder "ongewijzigde lijnen" o.a. de 51
30 april 2018
n-evo: Ik vraag me inmiddels af wat mensen niet aan de bovenstaande kaart snappen dat ze telkens vragen of lijn X straks nog bij halte Y stopt en vice versa. Is het nou echt zo complex om eerst zelf even op onderzoek uit te gaan in plaats van gelijk op die [VERSTUUR REACTIE]-knop te drukken?
30 april 2018
Daniël Kooren: Hoe moet ik vanaf 22 juli vanaf Duivendrecht naar CS reizen?
30/04 12:23Daan: Is dit een strikvraag? Of verwacht je dat de bestaande metro's en treinen opgeheven worden of dat in het geheim de bestaande metrobuis van Amstel naar Centraal verlegd is?
30/04 12:29Arjen: Fietsen is het beste. Lopen kan ook, maar duurt langer. Je kan ook de trein nemen, of de metro, maar dat kost geld.
01/05 02:11Duco Vaillant, Metro en Tram: @Daniël Kooren U kunt metro 54 of de trein nemen van Duivendrecht naar CS. Dit blijft onveranderd.
29 april 2018
Renee Buhling: Waarom niet n keer gewoon toegeven dat t voor grote delen van Noord niet beter wordt...volgens mij willen de meeste mensen liever ietsje langer reizen dan korter met meer overstappen ...ik vind t van geforceerd optimisme allemaal en als je n tegengeluid laat horen dan ben je vervelend bezig dat idee krijg ik echt. Ik ben geen zeurpiet hoor maar grote gedeeltes van Noord gaan er gewoon toch echt op achteruit....maar toegeven dat dit zo is is blijkbaar uit den boze...
30/04 12:00Rwe: Misschien zou u eens naar de financier van deze website moeten kijken......
30/04 07:52Renee Buhling: Haha jaaaaa dat verklaart n hele hoop ja!!
01/05 05:23Daan: Het is maar net wat je belangrijker vindt. Noord krijgt minder directe bussen naar CS, maar wel snéller verbindingen naar CS en de rest van de stad. Bovendien krijgt Noord veel betere oost-west-verbindingen, zonder overstap.
01/05 06:02Renee Buhling: Ik denk dat t niet sneller gaat dan nu...bushalte voor de deur en in 20 min op CS..3 uitstapmogelijkheden na de IJtunnel...de 1e als je naar bv Artis gaat..de 2e als je de binnenstad inmoet...de derde als je n hoog spoornr met de trein gaat. Nu eerst bij Buikslmplein zien te komen en dan overstappen op de metro...met alleen n aankomt op t CS.... N vriendin bv bij Bovenij op de wat is t 391 ofzo snel naar CS 1e trein naar Utrecht...dat gaat m ook niet meer worden...want moet met de metro...haalt dus haar treinverbinding niet meer. Er wordt nu al gezegd dat we rekening moeten houden met vertragingen...stremmingen...misschien valt de hele lijn zelfs uit...hoe lang gaat t dan duren voor er bussen ingezet kunnen worden naar t CS..... Dus echt ik vrees dat t niet beter gaat worden. Bovendien begrijp ik dat er op t Buikslmpl geen roltrap naar beneden is, net als bij station Noorderpark? Gezien de grote aantallen verwachte reizigers en de kwetsbaarheid van n lift lijkt me dit geen goede keuze. Ik wacht met grote vreze af...maar als t allemaal prima blijkt te zijn..sneller...goeie aansluitingen ...dan zal ik dat volmondig toegeven maar ondertussen somber ik toch wat voort en ben blij dat ik met pensioen ben en niet verplicht elke dag naar CS of naar ASA moet....
09/05 05:58Robert: Lijn 391 blijft gewoon rijdt, op Buikslotermeerplein rijdt tot 22 juli lijn 392. Een voordeel is er wel voor Noord, Station Zuid is nu sneller bereikbaar in plaats van de overstap op lijn 51.
17/05 02:21Robert: Voor de Westkant van Noord blijft Amsterdam Centraal rechtstreeks bereikbaar met de lijnen 391 en 394( deze blijven ongewijzigd rijden).
29 april 2018
Pafort: Welk vervoer komt er op de werktuigstraat en hoe kom ik vandaar naar cs?
30/04 05:28Waterlander: Met lijn 35 naar station Noorderpark en vandaar met de metro (52) naar CS
30/04 05:31Waterlander: Ook de 36 komt op de werktuigstraat. Die rijdt tussen station Sloterdijk en Olof Palmeplein via metrostation Noord.
01/05 02:36GVB Klantenservice: @Pafort Om je zo goed mogelijk te kunnen vertellen welk vervoer allemaal beschikbaar zal zijn vanaf de Werktuigstraat en de verbinding vanaf daar naar Centraal Station, adviseren we je met GVB contact op te nemen een maand voor de inwerkingtreding van het nieuwe vervoerplan. Alle vervoerders zijn momenteel druk bezig met het maken van de dienstregelingen. Je kunt via de volgende kanalen met GVB te zijner tijd in contact komen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
04/05 02:35Robert: Lijn 35 naar de Klaprozenweg en daar overstappen op lijnen 391 of 394.
29 april 2018
Daniël Kooren: Hallo! Blijft tram 19 over de Middenweg rijden? En geeft tram 19 een aansluiting op bus 37?
29/04 05:24n-evo: Tussen halte Diemen Sniep en Alexanderplein (Tropenmuseum) rijdt tram 19 dezelfde route als tram 9. Het antwoord op beide vragen is dus "ja". Is ook gewoon terug te zien op de bovenstaande kaart. :-)
01/05 02:10Duco Vaillant, Metro en Tram: @Daniël Kooren 2x ja zoals n-evo zegt. :-)
15/05 09:42Renske van Bers, Metro en Tram: @Daniel Kooren, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
07/06 09:22GVB Klantenservice: @Daniel, bedankt voor je vraag. Tram 19 rijdt straks van Diemen via de Middenweg naar Sloterdijk. Op de Wijttenbachstraat heb je een aansluiting op bus 37 richting metrostation Noord. Groet, Job
29 april 2018
Geertruida: Welke tramlijnen gaan naar het OLVG Vanaf middenweg park de meer
29/04 04:19Renee Buhling: Van BovenIJ ziekenhuis nu rechtstreeks met bus 37 naar OLVG Oost is na 22 Juli ook niet meer mogelijk helaas... Erg vervelend vanuit Noord als je vaak naar t OLVG Oost moet zoals ik. Jaja ik weet het antwoord al...sneller met de metro....maar dan moet ik eerst naar Buikslmplein en in Oost is t vanaf de metro een stuk langer lopen naar OLVG ....... ben ws iets sneller maar n stuk ongemakkelijker...
29/04 06:05trolly: Vooral niet gaan lopen als het niet hoeft. Gewoon vanaf metrostation Noord naar Vijzelgracht rijden en overstappen op tramlijn 1. Die stopt voor de deur bij OLVG locatie Oost. En een ander welgemeend advies: niet somberen over wat er straks anders is, maar ook even kijken wat de nieuwe mogelijkheden zijn. Je bent vanuit Noord straks bijvoorbeeld zo bij het VUmc en het AMC.
29/04 09:30Renee Buhling: Maar ik moet toch eerst lopen naar metrostation Noord pffff hihi. Dus dat niet lopen slaat nergens op....en ik moet naar olvg he....niet naar amc !!!! Dat bedoel ik....elk tegengeluid wordt als somberen bestempeld
30/04 07:28trolly: Beste Renee, eerlijk gezegd interesseert het mij de rozen waar je wel of niet heen moet — je zal altijd een verbinding kunnen bedenken die om enige reden lastiger lijkt worden dan de huidige. Als jij je daar over wil gaan opvreten: ga vooral je gang, het is jouw feestje. Voor verreweg de meeste verbindingen wordt er een prima netwerk aangeboden. Het kan ongetwijfeld beter, maar dan moet er ook meer geld bij het stedelijk OV, in plaats van minder. Dat ligt dus niet bij GVB of Metro en Tram, maar bij de politiek. Stem anders, en je hoeft me niet te danken voor mijn hulp.
30/04 07:59Renee Buhling: De NZ lijn voelt niet echt als mijn feestje...hoe hard jullie je best ook doen..en ik vind het jammer dat het je de ROZEN interesseert waar ik heenga...ik ben een grootgebruiker van het GVB en een belastingbetalene burger van Amsterdam...dus zou het voor jullie toch echt interessant moeten zijn waar ik heenga..ik maak onderdeel uit van de vervoersstroom.. Maar gezien de antwoorden is dit het laatste wat ik hier zeg want het is n beetje jammer hoe er hier greageerd wordt... Wel graag nog antwoord op mijn vraag of ik email zou kunnen krijgen als ik weer uitgeloot ben...dat zou ik wel zo netjes vinden. Verder vriendelijke groet en veel plezier op mijn feestje.
30/04 10:38trolly: Beste Renee Buhling, de overeenkomst tussen ons is, dat ook ik belasting betaal en het OV gebruik. Daarnaast ben ik geen ambtenaar en/of medewerker van GVB of Metro en Tram — en daar ben ik soms heel blij om. Anders dan jij zie ik er weinig in mensen bang te maken met ongefundeerde paniekverhalen, maar wat je wel of niet doet met mijn adviezen maakt me niet erg veel uit. Ik zou het wel leuk voor je vinden als je op donderdag 31 mei mee kan, dat kan helpen tegen de somberheid.
01/05 02:34GVB Klantenservice: Tram 19 komt vanaf de Middenweg het dichtst in de buurt bij OLVG Oost. Mocht je naar OLVG West toe moeten, dan zal er een overstap zijn. Om je de kortste route te geven, adviseer ik je direct met GVB contact op te nemen. Dit kan via de volgende kanalen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
04/05 03:08Robert: @renee Op Station Noord vertrekt ook gewoon lijn 37. Een lijnennet is gelukkig dynamisch. Als blijkt dat er een verbinding veel overstap geeft, wordt daar vanzelf weer een mouw aangepast.
29 april 2018
Marianne.sche der: Hoe kom ik nu van (richting) van Limburg stirumplein naar bv de Pijp, of Leidse Plein, of Knsm eiland, dat deden we altijd met tram 10 of tram 3. Lijkt alsof die nu helemaal weggevaagd zijn terwijl de dichtstbijzijnde de metrohalte bij CS ligt?
29/04 02:29trolly: Iets beter de nieuwe lijnenkaart bestuderen loont erg de moeite. Het Van Limburg Stirumplein wordt door lijn 5 direct verbonden met het Leidseplein, waar met één overstap is het KNSM-eiland te bereiken is — ik ben trouwens benieuwd hoeveel vraag er naar die verbinding zal zijn. Het Van Limburg Stirumplein wordt door de nieuwe lijn 5 overigens ook direct met treinstation Zuid verbonden, zodat ondermeer Schiphol sneller te bereiken is.
01/05 02:33GVB Klantenservice: @Marianne.sche der Tram 5 zal nu rijden langs het Van Limburg Stirumplein in de richting Leidseplein. Je kunt overstappen op de Van Baerlestraat in de richting van de Pijp. Op Leidseplein stap je over op tram 7 naar KNSM. Het zal dus een beetje anders zijn, maar je kunt zeker nog op je bestemmingen komen!
07/05 04:46Kaatje: Uw bericht.. @Trolly Wij reizen iig al jaren regelmatig met de 10 tussen Leidseplein en Azartplein. En wij zijn lang niet de enigen. Dat was altijd een van de fijnste lijnen. Nu alleen met overstap. :(
07/05 06:37trolly: @Kaatje: Dat wordt vast heel erg wennen aan het nieuwe lijnnummer 7. Het goede nieuws is dan weer, dat tussen Azartplein en Leidseplein ook na 22 juli niet overgestapt hoeft te worden.
29 april 2018
Renee Buhling: Donderdag 31 Mei staat er nog 1 in mijn agenda...graag tijdig bericht als ik daar ook voor uitgeloot wordt....
28 april 2018
Renee Buhling: Ik heb me ingeschreven voor een testrit as dinsdag 1 mei van 09.00- 13.00 uur maar heb nog niets gehoord....
29/04 06:56winfried: https://testmee.gvb.nl/praktische-informatie/ Ticket Een week voor je testrit ontvang je een e-mail met je persoonlijke ticket en praktische informatie over jouw rol als testreiziger. Het ticket kan je uitgeprint of op je telefoon meenemen, vergeet ook je legitimatiebewijs niet. Hier kan naar gevraagd worden. nog geen ticket gezien - ben ik alsnog uitgeloot vanwege de grote belangstelling? vind ik niet erg, als ik 't maar even weet. graag een bevestiging per e-mail
29/04 08:06Renee Buhling: Ja ik had graag gehoord dat ik uitgeloot was ja wel zo netjes nu staan die uren voor niets geblokkeerd in mijn agenda....
01/05 01:20Duco Vaillant, Metro en Tram: @Renee Buhling Voor dit type vragen is het handigste om direct contact op te nemen met GVB. Ik hoop dat u inmiddels contact heeft.
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
28 april 2018
ton: nee lijn 33 verdwijnt helemaal ,optie is of met lijn 37 naar station noord of met lijn 35 (nu lijn 32) naar station noorderpark en in beide gevallen vandaar verder met de metro
17/05 05:54Daniël Kooren: Schandalig dat bus 33 verdwijnt! Vanaf mijn school (Hogelant) was ik met bus 33 in 10-15 minuten in de stad en in 4-5 minuten op Buikslotermeerplein! Hoe moet dat nu?
20/05 08:09trolly: @Daniël Kooren: Volgens dienstregeling rijdt lijn 33 in 25 minuten naar Centraal. Lijn 37 zal er tot station Noord net zo lang over doen als lijn 33 nu, dus je reistijd wordt 5 minuten + 6 minuten overstap + 8 minuten in de metro tot Centraal. Rijtijdwinst 6 minuten. Schandalig hoor.
28 april 2018
Ruud neut: Blijft lijn 33 van noord naar c.s volledig rijden?
28/04 02:28ton: nee lijn 33 verdwijnt helemaal ,optie is of met lijn 37 naar station noord of met lijn 35 (nu lijn 32) naar station noorderpark en in beide gevallen vandaar verder met de metro
01/05 02:31GVB Klantenservice: @Ruud neut Lijn 33 komt bij het nieuwe vervoerplan te vervallen. Lijn 35 zal een groot gedeelte van de route overnemen. Om naar CS te komen, neem je deze lijn naar een van de stations van de Noord/Zuid lijn en stap je daar over op M52 naar CS. Voor precieze info over aansluitingen adviseer ik je een maand voor de inwerkingtreding van het nieuwe vervoerplan direct met GVB contact op te nemen. Dit kan bijv. via:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
01/05 03:23ton: @gvb klantenservice ga eerst eens je huiswerk goed doen ,als je zelf niet eens weet hoe de lijnen lopen geef dan geen verkeerd advies,zo weet men helemaal niet meer hoe men waar komt
09/05 06:01Robert: @ruud Welke halte van lijn 33 gebruik je? In het verhaal vergeten we steeds lijn 38 die trouw zijn rondjes naar de pont blijft maken.....
28 april 2018
el: Ik woon in de Rijnstraat nabij de Utrechtse brug. Moet nu al een eind lopen naar het victorieplein nadat lijn 25 verdwenen is, toch meer dan 15 min. { oh ja, ik ben wel 80}Stapte dan op lijn 4 die mij naar de stad bracht { ff uitrusten} en nu? Nog verder?
01/05 07:09Ellyharmsen: Dat probleem hebben mijn ouders ook
01/05 08:38Arjen: Dat verandert niet: Tram 4 blijft gewoon zijn huidige route volgen en stoppen op het Victorieplein.
01/05 10:42Daan: De 4 blijft zoals hij is. Voor mensen op uw leeftijd is er volgens mij van de gemeente ook de service dat u door een taxi van deur tot deur gebracht kunt worden, voor dezelfde kosten als het OV. Dus als het lopen u te ver wordt, dan kan dat opgelost worden. Zie https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=BA402583-1811-4533-B88E-924805EB6BD7
01/05 02:35GVB Klantenservice: @el Ik kan me heel goed voorstellen dat je graag wilt weten hoe je straks moet reizen. Gelukkig heb ik goed nieuws: de route van tram 4 zal niet veranderen vanaf 22 juli a.s. Mocht je specifieke vragen hebben over de dienstregeling, adviseer ik je direct met GVB contact op te nemen een maand voor de start van de Noord/Zuidlijn. Dit kun je via de volgende kanalen doen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
28 april 2018
J. Hendriks: Deze routebenadering werkt niet met Internet Explorer, wel met Google Chrome.
01/05 12:37Duco Vaillant, Metro en Tram: @J. Hendriks Ik zie dat ik op een van de computers hier deze bug ook kan reproduceren. We gaan ermee aan de slag.
27 april 2018
Renee Buhling: Ik ben benieuw waarom mijn berichten hier niet terug te kezen zijn en ik dus ook geen reactie van GVB zie! En mails krijg ik ook niet!
27/04 08:11trolly: Dat is omdat ze onder een ander artikel staan, namelijk http://wijnemenjemee.nl/lijnennet/nieuws/2018/waarom-worden-de-noordzuidlijn-en-het-nieuwe-lijnennet-op-dezelfde-dag-in-gebruik-genomen/#section-respond-form
30/04 06:19Duco Vaillant, Metro en Tram: @Renee Buhling Wij zien in ieder geval 14 reacties van u op onze website. Als het gaat om reacties van GVB en onszelf. We hebben het allemaal erg druk. Waar nodig krijgt u reactie, maar minder snel dan u wellicht gewend was.
26 april 2018
saskia: als ik van de bongerd met de bus naar halte ijtunnelmoet, moet ik vanaf 22 juli dan eerst naar metro station noord, dan naar cs en dan naar waterlooplein en dan 10 minuten lopen? dit is drie keer overstappen ipv nu een bus ... en hoe zit het met de nachtbussen?
30/04 10:56Daniël Kooren: Volgens mij blijven de nachtbussen rijden, maar krijgen een ander lijnnummer!
08/05 08:56GVB Klantenservice: @Goede vraag! Bus 391 en 394 lijken momenteel de snelste aansluiting te geven van/naar de Bongerd naar IJ-tunnel. Het nachtlijnennet van GVB verandert niet behalve dat de 763 extra halteert op station Noorderpark. Voor meer gedetailleerde info adviseren we je met ons contact op te nemen ongeveer vier weken voor de start van het nieuwe vervoerplan. Dan kunnen we je een concreet reisadvies geven. Zo kun je contact met ons zoeken:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
29/05 02:36Robert: De enige wijziging in het GVB-nachtnet zijn de lijnnummers, deze worden omgenummerd naar de 280 en hoger.
01/06 11:40Renske van Bers, Metro en Tram: @Saskia, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:32GVB Klantenservice: @Saskia, Je directe verbinding vervalt. Ik kan mij voorstellen dat je hier niet blij mee bent. Je kunt straks met bus 34 of naar metrostation Noord of naar metrostation Noorderpark voor de metro naar Centraal Station. Vanaf het Centraal Station kun je bijna elke bus pakken die er staat naar de Prins Hendrikkade of Kadijksplein. De nachtbussen behouden de huidige routes. Wel worden de lijnnummers aangepast naar een nummer in de 200-reeks. Lijn 763 wordt straks 263. Groet, Job
06/06 02:03Robert: Met lijn 34 naar het Mosplein, daar overstappen op lijnen 391 en 394. Vanaf 22 juli stopt R-net namelijk ook bij de halte IJ-tunnel.
26 april 2018
Arthur baars: Van cs amsterdam naar de flora weg amsterdam noord kan ik gewoon de bus vanaf ca amsterdam nemen
26/04 03:45Renske van Bers, Metro en Tram: @Arthur, Ik leg uw vraag neer bij GVB. Groet, Renske
04/05 01:06Renske van Bers, Metro en Tram: @Arthur, hierbij het antwoord van GVB: Met het GVB zal dat niet meer met de bus lukken. Je kan met de Noord/Zuidlijn reizen naar halte Noorderpark en daar overstappen op bus 34 en 35. Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Groet, Renske
06/05 06:54Robert: Vanaf de Floraweg blijven lijnen 391 en 394 naar het CS rijden.
25 april 2018
Hans Schep: Wat gebeurd er met lijn 611 in Waterland?
26/04 12:21Waterlander: Lijn 611 (en de andere schoollijnen) blijven rijden. Bron: EBS ( http://www.ebs-ov.nl/noordzuidlijn/start-noordzuidlijn-op-22-juli-2018/dienstregeling-per-lijn/ )
26/04 03:53Renske van Bers, Metro en Tram: @Hans, het gegeven antwoord klopt! Groet, Renske
25 april 2018
Arentshorst: erg lastig dat lijn 1 niet meer naar C.S.Direkt zal rijden..!!!!!!
04/05 01:05Renske van Bers, Metro en Tram: @Arentshorst, hierbij het antwoord van GVB: Klopt het zal even wennen zijn. De route tussen De Aker en het Leidseplein blijft gelijk. Vanaf het Leidseplein rijdt de tram via Weteringschans, Sarphatistraat en Oosterpark naar het Muiderpoortstation. Je zou onderweg kunnen uitstappen op halte Vijzelgracht en daar de metro kunnen nemen naar CS. Groet, Renske
04/05 02:43Robert: Lijn 1 blijft tot het Leidseplein dezelfde route houden. De route tussen het Surinameplein en CS krijgt het nummer 11, vanaf het Leidseplein versterkt met lijn 12. U kunt dus dezelfde route blijven gebruiken.
24 april 2018
Jos Dinkelasr: Je kan niet meer vanuit Diemen naar het Rembrandtplein . Daarom hebben wij in Diemen helemaal geen tram meer nodig! Je kan met bus 44 naar de metro in Diemen zuid Of naar station in Diemen centrum snel naar het NS OF MET 44 naar de. NS ARENA. Dus slopen die tram , weg uit Diemen! Teven die roet diesel bussen per 2019 vervangen door electrische bussen!
24/04 06:22Aron: Want iedereen heeft precies dezelfde eindbestemming als jij? Beetje kinderachtig.
26/05 02:45Robert: Via een overstap op het Alexanderplein op lijn 14 kun je nog steeds de route rijden.
24 april 2018
Angelika: Waarom worden buslijnen 22 en 48 niet benoemd in het blokje bij CS? Die stoppen daar toch wel aan de lijnen te zien?
24/04 06:23Aron: Het blokje is voor lijnen met eindhalte CS. 22 en 48 stoppen er wel maar alleen als tussenhalte.
25/04 01:08Renske van Bers, Metro en Tram: @Angelika, het antwoord van Aron klopt :)
24 april 2018
nelleke: Diemen zit weer met de gebakken peren, zo'n lange lijn is erg kwetsbaar , je komt Diemen alleen maar uit met tram 19. Of moet je als oudere die vergeefs op de halte wacht dan maar naar een ander station zien te komen?
24/04 10:14n-evo: Amsterdam heeft zoveel railinfrastructuur liggen dat bij stremmingen makkelijk omleidingen ingesteld kunnen worden of de lijn ingekort kan worden. Helemaal op het stuk tussen Sloterdijk en Linnaeusstraat zijn er genoeg alternatieve routes en eindpunten. Op de Middenweg en in Diemen is de 19 niet kwetsbaarder dan de 9 nu.
24/04 05:58Jos Dinkelasr: Tram helemaal weg uit Diemen neem bus 44 naar Diemen zuid en pak daar de metro.
25/05 10:45Robert: Iedereen zal een zijn reisweg weer gaan vinden en ook de vervoerbedrijven zijn aan wijzigingen onderhevig, kijk maar eens naar de geplande wijzigingen in Amstelland en Meerlanden in 2019.
24 april 2018
j.siemons: ik had ( bij een andere website ) ook last een niet werkend pdf-gebeuren . heb toe mijn modem/router opnieuw opgestart en ziedaar ! alles werkte weer :)
24/04 05:08Renske van Bers, Metro en Tram: @J.siemons, fijn! Groet, Renske
23 april 2018
Denise Payne: Wat is de redenering achter de verandering van lijn 9 in lijn 19? Volgens mij verandert geen andere tramlijn van nummer. Dit kan wel voor veel verwarring zorgen, ben ik bang.
23/04 11:47Peter: De nieuwe lijn 19 is niet alleen voor een deel de huidige lijn 9, het is ook voor een deel de huidige lijn 10 en voor een deel de huidige lijn 12. Dat is m.i. een grotere verandering dan de wijzigingen die de lijnen 1, 3, 5, 7, 12 en 14 zullen ondergaan. Een compleet nieuw nummer lijkt mij in zo'n geval een logische en goed te verantwoorden keuze.
24/04 01:19Denise Payne: Bedankt voor de uitleg. Ik was gewoon benieuwd naar de reden achter de verandering.
23 april 2018
johan siemons: ook ik kijk reikhalzend uit naar de kaart ( waar alles om draait ) in pdf format .kan ik zelf printen . als het beeld niet te klein wordt . hoop ik maar . wat anders is dat het engelse woord format nog steeds klakkeloos wordt vertaald met formaat . evenwel formaat is een dimensie van breedte maal lengte . een format kan men vertalen met formule . is in feite zuiverder . dank u :)
23 april 2018
Essie: Hallo. Geen enkel lijn gaat dus rechtsstreeks van west naar oost. Dat is erg vervelend.
23/04 09:18Duco Vaillant, Metro en Tram: @Essie. Er gaan straks 4 tramlijnen (tram 1, 3, 7 en 19) van Oost naar West. 1 Muiderpoort – De Aker, 7 Azartplein – Slotermeer, 19 Diemen – Sloterdijk en 3 Flevopark – Zoutkeetsgracht via Oud-West.
23 april 2018
Mevrouw De Koning: Hou kom ik bij de Noord-Zuid lijn van meteorenweg daar naar toe want bus 35 gaat weg
23/04 08:42ton: goed nieuws voor u ,gewoon lijn 35 tot station noorderpark
23/04 09:00Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mevrouw De Koning Bus 35 blijft door de Meteorenweg rijden. U kunt met bus 35 naar station Noorderpark.
23 april 2018
Jan Achten: Het geheel ziet er redelijk uit. Blij ook dat de halte Stadionweg blijft, zodat we niet de gevaarlijke kruising richting GvdVeenstraat hoeven over te steken. Verbeterpunt: als lijn 24 bij kruising Ferdinand Bol/Ceintuurbaan staat, krijgt zij als eerste groen (wit) licht. Maar omdat op de rails auto's staan te wachten, betekent dat effectief een complete cyclus later. Idioot lang die lijn 19. krijg je een harmonica-effect: afstand tussen twee trams wordt steeds groter, afstand tussen de twee daaropvolgende wordt steeds kleiner tot ze steeds achter elkaar rijden. Ben ik zo slim of zijn ze bij het GVB zo dom?
23/04 08:51Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jan Achten Ik vraag het voor u na bij GVB.
24/04 12:42GVB Klantenservice: @Jan Achten Goede vraag, om je vraag juist te beantwoorden wilt GVB graag contact met je opnemen!

Je kan je vraag en je contact gegevens doorgeven via de volgende kanalen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
24/04 01:21trolly: ^^ Goede vraag inderdaad. Waarschijnlijk zijn Jan Achten en ik niet de enigen die benieuwd zijn naar het antwoord, dus ik zou het erg op prijs stellen als GVB klantenservice een poging doet deze vraag hier te beantwoorden, aannemend dat het niet over staatsgeheimen gaat.
24/04 01:41Alain: Ik zou ook graag willen weten of Jan Achten nou zo slim is of GVB nou zo dom.
24/04 02:28n-evo: Ik zit regelmatig in lijn 7 en 14 en heb niet direct het idee dat die hele grote problemen hebben door hun vergelijkbaar lange lengtes. Waarom heerst bij sommige de verwachting dat de lengte van lijn 19 opeens wél een probleem gaat worden?
23 april 2018
Tijmen Stam: Hoi @Renske/@Duco: Er gaat iets mis met de route van Uithoorn naar Amsterdam CS. Er wordt aangeraden met de 342 naar Schiphol Airport/Plaza te gaan en dan de trein te nemen naar Amsterdam Centraal. 1. De route die de trein geeft klopt niet hemelaal: die hoort via "de westtak" (Sloterdijk) te gaan, nu wordt een route gegeven via Zuid, Rai, dan over de metroboog naar Amstel, en dan weer over het treinspoor via Muiderpoort naar Centraal. Dat kán helemaal niet tenzij je tussentijds van trein naar metro en weer terug naar trein overstapt. Dat mag, als je masochistisch en/of OV-liefhebber bent, maar via Lelylaan en Sloterdijk is toch écht sneller en confortabeler. 2. Het busstation op Schiphol heet officiëel geen Airport/Plaza meer, maar Airport. Verder een erg leuke kaart!
23/04 07:43Duco Vaillant, Metro en Tram: @Tijmen Stam Bedankt voor uw opmerkingen. We hebben deze zover ze er nog niet op stonden toegevoegd aan lijstje met bugjes.
23 april 2018
Jasper: Wat gaat er gebeuren met de nachtbussen voor EBS met de 3XX lijnen? Rijden die wel vanaf CS naar Waterland of moet er dan alsnog een overstap worden gemaakt met de metro? Tot welke tijd rijd de metro door naar Noord?
23/04 12:34Waterlander: De nachtbussen vertrekken vanaf CS. Bron: EBS: http://www.ebs-ov.nl/noordzuidlijn/start-noordzuidlijn-op-22-juli-2018/dienstregeling-per-lijn/
23/04 07:28Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jasper en Waterlander Bedankt voor het beantwoorden van de vraag over de nachtbussen. Ik vraag het even na tot wanneer de laatste metro rijdt.
24/04 12:23GVB Klantenservice: @Jasper Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen.
22 april 2018
Jan van der Eerden: Wat wordt de frequentie van lijn 37 en 38?
23/04 12:46Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jan van der Eerden Ik vraag het voor u na aan GVB.
23/04 10:06GVB Klantenservice: @Jan van der Eerden Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Je kunt onze website in de gaten houden.
22 april 2018
johan siemons: ik begrijp al dat gevraag ( en de beantwoording ) niet . op één van de door de voorlichters naar de lezers gestuurde pagina's staat duidelijk dat er in juni een definitief overzicht op de website komt . en ik hoop ook een gedrukt schema via het voorlichtingskantoor in de annex van het noord-hollands koffiehuis . daar kan men toch op wachten ?
23/04 12:40Duco Vaillant, Metro en Tram: @johan siemons Normaal gesproken wordt relatief kort voor een verandering de nieuwe dienstregeling door alle vervoerders bekend gemaakt. Omdat er zoveel gaat veranderen willen we de reizigers vooraf al op attent maken dat het OV in en rondom Amsterdam gaat veranderen.
22 april 2018
Kharbachi: Hallo even een vraagje gaat lijn 13nog wel zijn gewone route rijden en dan nog iets mensen in Osdorp hebben niets aan de noord zuid lijn zijn hier geen opstapplaatsen
22/04 03:59Aron: Tram 13 verandert niet.
23/04 12:37Duco Vaillant, Metro en Tram: @Kharbachi Zoals Aron zegt, gaat tram 13 zijn gewone route rijden. Overigens gaat deze lijn vaker rijden. In de middagspits zelfs van 8x naar 11x per uur.
22 april 2018
Piet Bakker: Hallo, Ik heb een vraag over over buslijnen 391 en 394. Die rijden in de nieuwe dienstregeling via station Noorderpark. Maar is daar ook een overstap mogelijk op de metro?
22/04 03:55Aron: Ja, die stoppen daar. Dat staat volgens mij nog niet goed op de kaart.
23/04 12:27Duco Vaillant, Metro en Tram: @Piet Bakker Helaas. De lijnen 391 en 394 hebben vanuit De Zaanstreek in Amsterdam als laatste halte ‘Mosplein’. Daarna wordt direct doorgereden naar Amsterdam CS (IJzijde).
23/04 10:51Robert: Dat is op zich goed nieuws, bij diverse reizigers was de angst ontstaan dat bij het Meeuwenei veel overstappers op de bus zouden komen. Vervalt de halte PH-kade nu ook voor deze lijnen? Oorspronkelijk zouden deze lijnen ongewijzigd blijven rijden.( Pas later werd gesproken om de bussen via Noorderpark te laten rijden).
24/04 01:49Piet Bakker: Sorry, maar dit forum is verwarrend, drie antwoorden: één keer "ja" (maar verkeerde kaart, één keer "nee" (Mosplein), een keer "ja" (extra halte, verder op dit forum). Iedereen kan hier kennelijk z'n ideetjes achterlaten. Maar wat is de officiële versie van GVB en Connexxion? Er is namelijk wel degelijk een halte Noorderpark gepland geweest. Komt die helemaal niet voor deze bussen, of op 22 juli nog niet? Wanneer dan wel?
01/05 09:23Dinie Baars: Ik ben het helemaal met u eens. Wat ik ook vervelend vind, is dat mensen met een serieuze vraag of opmerking over het niet altijd verbeterde lijnennet, van repliek worden gediend door figuren die dit nieuwe plan lijken te hebben bedacht!
09/05 06:12Robert: Lijnen 391 en 394 blijven de huidige route rijden. Ze rijden wel langs het Noorderpark, maar stoppen er niet.
25/05 12:00Duco Vaillant, Metro en Tram: @Piet Bakker Excuus voor de verwarring. Er komen wel bussen van GVB die stoppen bij Noorderpark, maar geen bussen van Connexxion. In juni is de dienstregeling klaar en kunt u uw reis exact bekijken.
22 april 2018
Diba Muamba: Goeie middag Gaat gvb bus 21 vanaf 22 juli vaker rijden. Of blijft de frequentie gelijk. Tram 5 die op dit moment rijdt met een hoge frequentie op zondagmiddag. Verandert de frequentie voor tram 5 na 22 juli 2018. En bus 18 die steeds drukker wordt in de spits vanaf Centraal station richting Slotervaart. Wordt de frequentie van bus 18 verhoogd? Wordt tram 19 een tram die hoog frequent gaat rijden. Biedt hij een goeie aansluiting op de Marnixstraat met tram 5?Op Gvb Bus 44 richting diemen en 47 richting holendrecht merk ik dat de vraag naar reizigers toeneemt . De buslijnen lopen al half vol op Bijlmer Arena.Met name gvb bus 44 en 47 s'avonds en overdag op zaterdag wordt bus 44 steeds drukker. Kan er ook wat gedaan worden aan de laatste twee ritten van bus 47 richting holendrecht op Bijlmer arena. De een na laatste vertrekt in de huidige dienstregeling om 23:39 uur en de laatste rit vertrekt om 00:15 uur. Daar zit best wel een groot tijdsverschil tussen. Terwijl de frequentie van bus 47 richting holendrecht in de avond maximaal 2x per uur is rond middernacht.
23/04 01:21Duco Vaillant, Metro en Tram: @Diba Muamba U heeft heel veel vragen over de frequenties. Vanaf pagina 78 van het Vervoerplan zijn de frequenties te zien. Bij vooral de tramlijnen is het even zoeken naar het juiste tramnummer, omdat deze pas later bekend zijn gemaakt. Vanaf juni komt er veel uitgebreidere informatie beschikbaar inclusief de dienstregelingen, dan is het goed zichtbaar.
22 april 2018
Diba Muamba: Gaat gvb bus 21 vaker rijden? Of veranderd de frequentie niet. En gaat hij de hele week vaker rijden? Of alleen bijvoorbeeld door de weeks en in de spits? Gaat gvb tram 5 vaker rijden of blijft de frequentie ongewijzigd. Geeft Tram 19 naar station Sloterdijk een goeie aansluiting op tram 5 naar Westerpark. En geeft Tram 5 op de van Hallstraat in Westerpark een goeie aansluiting op bus 21 richting Geuzenveld en centraal station?
23/04 01:21Duco Vaillant, Metro en Tram: @Diba Muamba U heeft heel veel vragen over de frequenties. Vanaf pagina 78 van het Vervoerplan zijn de frequenties te zien. Bij vooral de tramlijnen is het even zoeken naar het juiste tramnummer, omdat deze pas later bekend zijn gemaakt. Vanaf juni komt er veel uitgebreidere informatie beschikbaar inclusief de dienstregelingen, dan is het goed zichtbaar. U kunt inderdaad goed overstappen op de door u genoemde plekken.
22 april 2018
J.Meeuwenberg: Duco, Dat dacht ik al, maar het is een handige reisplanner. Je bent er maar druk mee met het beantwoorden van onze vragen. Je heb toch wel tijd voor jezelf hoop ik?
23/04 12:05Duco Vaillant, Metro en Tram: @J.Meeuwenberg Hoewel het voor mij nu wat drukker is, heb ik ook nog tijd voor mijzelf. :-)
21 april 2018
A van blanken Grada vanblanken: Gaan die bussen van gvb ook weg op de Scheepsbouwweg kan niet wachten dat ze weggaan ben helemaal depressief geworden v dat rot verkeer ook v die motorrijder en auto,s wil ook weg hier ben depressief hiervan en zdat zit niet tussen mijn oren heb AT5 ingeschaakeld hiervoor komen binnenkort filmen hier.
21/04 10:49Duco Vaillant, Metro en Tram: @A van blanken Grada vanblanken Vervelend om te horen dat u zoveel last heeft van het verkeer. Ik zal u helaas moeten teleurstellen, er blijven bussen over de Scheepsbouwweg rijden. Wel zal er vanaf 22 juli een buslijn minder rijden door uw straat rijden.
21 april 2018
J.Meeuwenberg: Bij mij werkt het prima de reisplanner, wat ik graag als aanvulling zou willen zien is de reistijd, of is dat niet de bedoeling van deze reisplanner?
21/04 10:57Duco Vaillant, Metro en Tram: @J.Meeuwenberg Dat zou mooi zijn, maar de exacte dienstregelingen met alle tijden zijn nog niet rond. Het was ook niet het doel van deze kaart. :-)
21 april 2018
Willem H. Kranendonk: De kaart werkt nu in april 2018 niet naar behoren. Ik kan een vertrekpunt opgeven, maar daarna gebeurt er ... niks.
21/04 11:53Duco Vaillant, Metro en Tram: @Willem H. Kranendonk Als u een vertrekpunt heeft aangeklikt, ziet u aan de linkerkant dan een roze vlak met op uw vertrekpunt? En linksboven 'Kies een bestemming'? Zo niet, dan kan het zijn dat uw het vertrekpunt nog niet hebt opgegeven. Werkt het nog steeds niet, dan hoor ik graag van welke browser (Safari, Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, etc.) u gebruikt maakt.
21 april 2018
Peter Praat: Gaat er nu een bus rijden over de Amsteldijk/Kennedylaan naar of van het Amstel station en de RAI? Of blijven alle tram en buslijnen rijden over de Vrijheidslaan ? Een hele wijk van de stad heeft daar geen behoorlijk openbaar vervoer sinds de tram 25 plotseling eruit moest.Daar is nooit een alternatief voor teruggekomen.Vooral ouderen en mensen die slecht ter been zijn werden hierdoor gedupeerd. Het moet toch mogelijk zijn om of de 62 of de 65 via deze route te laten rijden ? .
21/04 10:33Duco Vaillant, Metro en Tram: @Peter Praat Ik stuur uw vraag door naar GVB.
23/04 09:54Duco Vaillant, Metro en Tram: @Peter Praat Voor deze lijnen zijn er geen wijzigingen. Zie. Kunt u uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer naar mij e-mailen op d.vaillant@amsterdam.nl? Dan neemt GVB Klantenservice persoonlijk contact met u op.
21 april 2018
Louis: Veel wijzigingen zijn onlogisch en soms ook gewoon heel dom. Veel getoeter over Oost West lijnen maar intussen wel 14 schrappen in West. En dan die nieuwe 19. Wel goed mooi om langs het leidseplein te gaan. Maar ongelooflijk dom om niet gewoon Amstel aan te houden. Nu gaan die toeristen toch weer naar cs. Erg lange lijn nu naar Diemen. Erg kwetsbaar. En ronduit asociaal is het afknijpen van het regio vervoer tot aan de Elandsgracht. Net nadat er voor vele miljoenen een prachtig busstation is gebouwd achter het cs. Je moet maar durven..
21/04 02:09Duco Vaillant, Metro en Tram: @Louis Het aantal trams (tramvoertuigen) in Amsterdam blijft hetzelfde. Wel worden de trams anders ingezet. Er is door GVB goed gekeken naar de huidige reizen op basis van OV-chipkaartgegevens, waar het druk is of waar er overcapaciteit is. In Nieuw-West rondom lijn 7 en 14 is er veel meer tramcapaciteit dan er nodig is. Op andere delen, ook in West is er behoefte aan meer trams. De beschikbare middelen en infrastructuur worden zo effectief mogelijk ingezet. Vanuit het zuiden in de regio Amsterdam is gekeken naar de huidige ontwikkelingen. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is reizen via station Zuid sneller naar CS, dan een directe bus. Daarnaast neemt het belang van CS af, aangezien station Zuid verder zal groeien. Toen het busstation bij CS werd gebouwd was dit overigens te klein. Ook straks blijven nog aardig wat bussen rijden, waaronder diverse stadsbussen en regiobussen die nog door de IJtunnel blijven gaan. Daarmee wordt niet de volledige maximale capaciteit van het huidige busstation benut, wel biedt het daardoor meer comfort/duidelijkheid, is er mogelijkheid tot uitbreiding en geeft het mogelijkheden bij geplande of ongeplande verstoringen.
23/04 10:58Robert: Gelukkig blijven er bussen naar de Marnixstraat rijden. In het oorspronkelijke plan zou de hele West-corridor verdwijnen. Voor het stuk CS-Marnixstraat kunt u gebruik blijven maken van lijn 17.
21 april 2018
Fragar: Ik kan geen connexxion plan vinden (alleen globaal) Van uit Amstelveen Noord, bij Amsterdamseweg: hoe te komen bij station zuid? of naar de Westermarkt?
21/04 12:42Rob: Voor station Zuid moet je straks de nieuwe lijnen 348/358 pakken. De huidige 347/357 gaan na 22/7 niet verder dan Busstation Elandsgracht, dus dan kun je met lijn 17 2 haltes mee.
21/04 01:15Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fragar Ik ga even zoeken naar een goed plan. Voor uw toekomstige route kan ik u wel verder helpen. U kunt met bus 242, 348 en 358 naar station Zuid vanaf de Amsterdamseweg in Amstelveen. Naar de Westermarkt kunt u gebruik maken van bus 347 en 357 om vervolgens uit de stappen bij busstation Elandsgracht. Het laatste stukje kunt u lopen of overstappen op tram 17. U kunt dit zelf bekijken in de kaart die in dit artikel staat. Bij dit artikel staat een kaart met het lijnennet.
23/04 11:04Robert: Naar de Westermarkt komt een overstap van lijn 347/357. Naar Station Zuid blijft lijn 242, onder nummer 348, rijden, wordt versterkt met een tak uit Kudelstaart (358) en gaat dan de hele dag rijden. Het hele gebeuren kunt u vinden onder de volgende link https://www.connexxion.nl/data/upload/1_R-net.pdf
23/04 10:43Rob: @Robert: pdf link werkt niet. Verder staat lijn 357 ingetekend naar Kudelstaart, niet lijn 358. Volgens bovenstaande kaart rijdt de 358 tot Aalsmeer?
09/05 06:27Robert: Klopt, alleen lijn 357 rijdt door naar Kudelstaart. De kaart is verhuisd naar https://www.connexxion.nl/data/upload/CXX_infokaart_NZmailing_A4_cmyk-print.pdf
09/05 10:53Rob: Wederom een nietwerkende link Robert!
25/05 10:51Robert: Ik zie het. Ze blijven klungelen......
25/05 01:55Robert: Ze zijn wel rap met het verwijderen van de links. Maar op die kaart staat inderdaad dat lijn 358 niet verder rijdt dan Aalsmeer. Het idee is dat je in Amstelveen met lijn 357 toch op lijnen 242/348/358 kunt overstappen.
21 april 2018
Meijer: Komt er ook een papieren versie van de kaart? Dan heb je het hele overzicht. Lukt niet op je mobieltje. Alvast bedankt. Ineke
21/04 01:04Duco Vaillant, Metro en Tram: @Meijer Ik zal het even navragen. Groet, Duco
21/04 09:37Duco Vaillant, Metro en Tram: @Meijer / Ineke Deze kaart staat niet in de planning voor een papieren versie, wellicht op een later moment nog.
23/04 02:10Tijmen Stam: Is er misschien een PDF zodat je het zelf kan uitprinten?
23/04 07:48Duco Vaillant, Metro en Tram: @Meijer Op advies van Tijmen Stam ga ik even kijken of de kaart ook beschikbaar is op PDF formaat zodat u hem eventueel zelf kunt uitprinten.
20 april 2018
ton: @ronald kroon denk dat je er straks sneller bent dan nu met de bus dat mooie station wordt straks gebruikt door de lijnen die nu nog voor het cs staan en waarschijnlijk ook door touringcars die niet meer voor komen
20 april 2018
A Hoekstra: Hoe zit het met lijn 319 visa versa? Landsmeer Amsterdam
20/04 11:12Duco Vaillant, Metro en Tram: @A Hoekstra Lijn 319 rijdt na Landsmeer via halte Vorticellaweg, Kadoelenpad en Oosterlengte naar station Noord en sluit aan op de Noord/Zuidlijn. In de spitsuren biedt EBS extra ritten aan op lijn 319.
20 april 2018
Ronald Kroon: Een prachtig busstation net gebouwd achter het CS wordt nu door veel bussen niet meer aangedaan Ik moet van van Monnickendam naar museum kwartier moet nu extra overstappen en langer onderweg Begrijp niet dat dat busstation met veel belastinggeld is gebouwd Ik vind dar bus 315 naar het CS door moet rijden Snelheid bepaalt het gebruik van openbaar vervoer dit is echt een achteruitgang
20/04 11:06Duco Vaillant, Metro en Tram: @Ronald Kroon Het busstation op Centraal was sowieso te klein voor alle bussen. Ook in de toekomst stoppen hier nog redelijk wat bussen. Denk bijvoorbeeld aan bus 21, 22 en nog de nodige regiobussen. Vanaf Monnickendam naar bijvoorbeeld het Rijksmuseum is het sneller met een overstap op Noord in plaats van Centraal. Wel is een stukje lopen (500 meter) of een extra overstap op een van de vele trams (waardoor de wachttijd erg kort is) die de Noord/Zuidlijn kruisen nodig.
20 april 2018
Rinus van der Molen: Moet ik voor CS dan overstappen op de Metro=
20/04 10:53Duco Vaillant, Metro en Tram: @Rinus van der Molen Vanaf welke plek wilt u naar Centraal toe? Dan ik dat voor u nagaan.
26/05 08:29toemie: Een overstap zal er zeker zijn voor u als u uit noord komt, of het nou op de metro streekbus of pont is. vanuit noord raad ik aan > Lokale lijnbus naar station Noord of Noorderpark en dan op de metro. Vanuit waterland purmerend of monnickendam zult u toch weer op de metro moeten, of over te stappen op die ene streekbus (zowel eentje van R-NET of EBS) die toch de tunnel door gaat, voor reizigers vanuit zaandam hetzelfde.
29/05 02:40Robert: Niet helemaal, de R-net bussen stoppen of bij Station Noord, of bij het Centraal Station. Dit betekent dat je vanaf de westkant van Amsterdam-Noord nog steeds zonder overstappen naar het CS kunt komen.
20 april 2018
Martin: De tekst op deze site is wel erg jullie zelf promoten en schouderklopjes geven. En vooral maar roepen dat er veel veranderd maar dat de extra reistijd heel weinig is. En dat laatste klopt voor geen meter. julie vertellen niet dat de Noord-Zuidlijn maar 6 keef per uur rijd. Dus standaard ruim 10 ninuten wachten voordat je erin zit. Tel daarbij de lange afstanden die tram moet afleggen om bij een station te komen ( kijk naar lijn 19) dan ben al gauw ruim 1 uur langer onderweg om bij het centraal te komen. Met andere woorden het verhaal op de site klopt van geen kant. Zeg gewoon dat het openbaar vervoer zodanig veranderd dat de reistijd gemiddeld een half uur langer duurt. Dan spreek je de waarheid totdat het tegendeel is bewezen. De arrogantie van het GVB management en PR afdeling begint me aardig te irriteren
20/04 07:44Aron: "Julie vertellen niet dat de Noord-Zuidlijn maar 6 keer per uur rijd" Niet 6 keer per uur, maar elke 6 minuten. Dat komt neer op 10 keer per uur. Dat is dus 6 minuten wachten maximaal. Het zal vaak genoeg voorkomen dat de bussen gesynchroniseerd aankomen en je dus minder dan 2 minuten over een overstap doet. De reistijd van bijvoorbeeld Buikslotermeerplein naar CS gaan van 15 naar 4 minuten. Dat scheelt al een hoop. "Al gauw ruim 1 uur langer onderweg om bij het centraal te komen" Ja dit is dus gewoon lariekoek. Als je wil dat mensen je ergernis serieus nemen kom dan ook met een realistisch verhaal. Tram 19 komt langs 2 metrostations waarmee je in een flits op CS bent. Je denkt toch niet dat die trammetjes in de binnenstad sneller zijn dan de metro's? "De arrogantie van het GVB management" Grappig. Ik vind juist de arrogantie van de reiziger stuitend. Als je ergens maar iets aan past vliegen de mensen je al om de keel. Ze kunnen blijkbaar nooit goed doen. Dat het GVB volkomen kut is vind ik ook, maar dat staat compleet los van dit vervoersconcept. Ze hebben hier het beste plan gemaakt met de middelen die ze hebben - lees deze zin nog even 3 keer terug zodat het doordringt. En toch moet iedereen maar zeiken. Dit plan is het beste voor het grootste gedeelte van de reizigers.
20/04 10:31Duco Vaillant, Metro en Tram: @Martin De Noord/Zuidlijn gaat elke 6 minuten rijden (10x per uur). De gemiddelde wachttijd op het station is daarmee ongeveer 3 minuten. Lijn 19 is een oost-westlijn die niet op Centraal komt. Op veel plekken is er een andere directe lijn naar Centraal. Alleen tussen Diemen en het Sarphatipark niet. Als deze reizigers naar Centraal willen kunnen ze het beste overstappen op station Weesperplein. Qua reistijd is dit sneller met een overstap, tegelijkertijd zijn er andere nieuwe directe bestemmingen, zoals het Leidseplein, het Frederiksplein en delen van West. Er verandert veel met het openbaar vervoer in en rondom Amsterdam. Voor een deel van de reizigers zijn er nadelen vanwege een extra overstap en/of langere reistijd. Voor een veel groter deel levert het voordelen op vanwege een (iets) snellere reistijd.
20 april 2018
Fiasco: Blijft het dekkingsgebied van mijn jaarabonnement Randstad zone Noord 2 sterren hetzelfde?
21/04 02:02Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Ik vraag het voor u na. Groet, Duco
23/04 09:50Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Kunt u uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer naar mij e-mailen op d.vaillant@amsterdam.nl? Dan neemt GVB Klantenservice persoonlijk contact met u op.
20 april 2018
Fiasco: Blijft het dekkingsgebied van mijn jaarabonnement Randstad zone Noord 2 sterren hetzelfde?
21/04 02:03Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Ik vraag het voor u na. Groet, Duco
20 april 2018
Gregory: Ik snap niet hoe men het voor elkaar heeft gekregen om uit te leggen dat je vanuit osdorp de aker snel naar de binnenstad kan, ook CS. Alleen maar overstappen en lopen. Leg die Oostwest lijn maar snel aan !
20/04 09:58Duco Vaillant, Metro en Tram: @Gregory GVB heeft hier uitgebreid over nagedacht. De volledige argumentatie valt in het Vervoerplan van GVB na te lezen vanaf pagina 52. De huidige lijnen 1 en 17 rijden via verschillende routes maar hebben beide hetzelfde bestemmingsgebied. Als het gaat om lijn 1, dan verandert er voor 77% van de huidige reizigers verandert er niets, omdat de route tot het Leidseplein gelijk blijft en daarna naar station Muiderpoort gaat. Reizigers met bestemming Leidsestraat of Koningsplein (8%) zijn enkele minuten langer onderweg. Zij stappen uit bij het Leidseplein voor een overstap op de tram of zij lopen vanaf het Leidseplein naar de Leidsestraat. Reizigers naar Dam en Spui (8%) en CS (7%) stappen over op Vijzelgracht van lijn 1 op de hoogfrequente metro. Reizigers naar Dam en Spui zijn even lang onderweg als in de huidige situatie. Reizigers naar CS zijn sneller op de bestemming. De grote winst zit er in dat er vanuit Osdorp nieuwe directe bestemmingen bij komen waar behoefte aan is. Denk daarbij aan Frederiksplein, Weesperplein en Oost. Voor een kleine groep heeft dit nadelen ten opzichte van een grote groep reizigers die erop vooruit gaat.
20/04 11:44Aron: De Oost-Westlijn zou de huidige tramlijnen volgen. En dan zou je dus ook moeten overstappen. Je klacht snijdt geen hout.
06/05 06:58Robert: Verder rijdt vanaf het Surinameplein lijn 11 over de huidige route van lijn 1, en kun je bij het Leiddeplein ook nog overstappen op lijnen 2 en 12.
20 april 2018
Romein: Deze site is op z'n zachtst gezegd gebruikersonvriendelijk. Heel irritant.
20/04 11:15Duco Vaillant, Metro en Tram: @Romein Wat voor een verbeteringen zou u willen zien om de site wel gebruikersvriendelijk in uw ogen te maken?
20/04 11:58Aron: De achtergrond is heel erg licht en lijkt op de witte blokken. Bij mij dan teminste. Dat is normaal op de reguliere pagina's geen issue omdat alle comments en teksvlakken visueel aan elkaar vastzitten, maar hier staan ze los en verspringen ze ook nog eens. Ook is het vreemd dat dit één campagne is maar hij verspreid staat over 4 pagina's... Een van die pagina's is dan een overzichtspagina die meer grafisch leuk is om te zien is dan dat ie de inhoud overzichtelijk maakt. Een one-page-benadering zou voor deze campagne beter gewerkt hebben denk ik.
20 april 2018
Snelly: Kan de EBS 306 gebruik gaan maken van de halte aan het eind van de IJtunnel? Dan is de verbinding naar NEMO, Artis en Rembrandthuis veel korter.
21/04 02:07Duco Vaillant, Metro en Tram: @Snelly Ik vraag het voor u naar bij EBS. Groet, Duco
08/05 05:13Duco Vaillant, Metro en Tram: @Snelly Ik heb antwoord van EBS. Vanaf 22 juli gaat lijn 306 van de halte IJtunnel gebruik maken. Dit geldt ook voor lijn 305, 314 en 316.
20 april 2018
anoniem: nu reis ik van Monnickendam lijn 115 naar Javaplein in Amsterdam met bus 22 is dus1 maal overstappen straks wanneer de Noord zuid lijn klaar is moet ik via de metro naar lijn 22 en is dan 2 maal overstappen
21/04 01:55Duco Vaillant, Metro en Tram: @anoniem 2x overstappen zal het snelste zijn, de metro maakt immers geen omweg via de IJtunnel. Een alternatief is totaal 1x overstappen op station Noord op bus 37. Deze reist via de Schellingwoudebrug en daarna de Insulindeweg. Als ik het goed zie is het ongeveer 250 meter lopen van de halte naar het Javaplein.
20 april 2018
Dian: Ik mis Osdorp
21/04 01:59Duco Vaillant, Metro en Tram: @Dian Ik geef het samen met Zuidoost die iemand anders weer miste door. Wellicht kunnen we de kaart nog een keertje updaten.
20 april 2018
A F Resseler: Blijft lijn 12 van station Sloterdijk naar de Van Baerlestraat rijden?
20/04 05:16Rob: Lijn 12 komt niet meer op Sloterdijk, zoals u op de kaart kunt zien. Lijn 12 rijdt Amstelstation - Centraal Station via v. Baerle. Lijn 19 rijdt vanaf Sloterdijk via de binnenring naar Diemen, die komt dan m.i. het dichtste bij de v. Baerle, vanaf Sloterdijk dan.
21/04 02:15Duco Vaillant, Metro en Tram: @A F Resseler Het antwoord van Rob klopt. Er gaat straks helaas geen directe tram meer naar Sloterdijk door de Van Baerlestraat.
20 april 2018
Ellie: Niet iedereen reist graag met de metro. Ik heb het gevoel dat je nu wordt gedwongen om ermee te reizen omdat er zoveel geld en tijd mee gemoeid was.
20/04 01:17Robert: Niet nodig, op het grootste deel van de lijn blijft lijn 24 rijden. Lijn 17 blijft rijden over het deel waar de bussen van de West-corridor wegvallen.
20/04 07:44Aron: Ellie, je moet wel begrijpen dat elke bus, tram en metro geld kost. Om overal dubbele lijnen in stand te houden is een luxe die we hier niet kunnen betalen. Een hoop trams zullen van het Damrak en Rokin worden gehaald om op de Oost-West-as dienst te doen aangezien daar de vervoersvraag gaat stijgen als mensen lijn 52 gaan nemen.
19 april 2018
Roderik: Ik vraag me af iets heel simpels. Als je nu naar de RAI toe wilt gaan, dan reis je naar NS/metrostation RAI. Straks met de Noord-Zuidlijn kun je ook met lijn 52 reizen naar station Europaplein. Wordt dit allebei omgeroepen en vooral om over te stappen op de andere metrolijn/ treinverbindingen of andere vervoersvormen. Gezien de korte afstand ligt er geen ondergrondse voetgangerstunnel van station RAI naar Europaplein, omdat je gewoon over de stoep kunt lopen. Ik denk alleen maar, als je Londen bijvoorbeeld gewend bent, dan is dit wel normaal zoveel moeten lopen alleen al door 1 station om over te stappen.
20/04 12:08Duco Vaillant, Metro en Tram: @Roderik Bij station Zuid is het veel makkelijker overstappen van de trein/bestaande metro op de Noord/Zuidlijn. Qua reistijd zit er ook geen winst om over te stappen bij station RAI op station Europaplein, sterker nog voor de iets minder vlotte lopers is dit een nadeel. We zien dit dus niet als overstapstation en we gaan dit dus ook niet omroepen.
19 april 2018
Unkown John: Lijn 242 wordt Lijn 248? Maar Lijn 242 komt tog te vervallen per 22 juli 2018? En gaat de 348 Echt dorrijden naar mijdrecht? Of niet? Ben heel confused!
19/04 09:59Duco Vaillant, Metro en Tram: @Unkown John Ik ga het navragen bij Connexxion. Groet, Duco
20/04 10:45Duco Vaillant, Metro en Tram: @Unkown John Lijn 242 blijft ook na 22 juli rijden. Lijn 347 komt er óók als lijn 348. De eerste rijdt door naar Elandsgracht, de nieuwe lijn rijdt vanuit Amstelveen naar Station Zuid. Ditzelfde geldt ook voor de 357/358.
20/04 01:20Robert: Om precies te zijn, lijn 242 krijgt dan het nummer 348 en gaat ook tussen de spits rijden. De Kudelstaartse tak krijgt lijn 358 naar Station Zuid. Het blijft mogelijk om tussen Elandsgracht en Amsterdam CS te reizen, lijn 17 rijdt daar dan nog.
20/04 09:20Rob: Nee, Robert, lijn 242 is lijn 242 en 348 is 348, lijn 348 zal deels vanaf Mijdrecht rijden, gedurende de hele dag en lijn 242 zal extra rijden tijdens de spits onder lijnnummer 242.
21/04 12:12Marien: Op de kaart bestaat er geen kudelstaartse tak 358.kudelstaart komt er bekaaid af in de hele concessie. Kunnen / mogen de Amstellandse nachtlijnen nog wel bij het CS komen in deze plannen?
21/04 12:47Rob: Lijn 358 staat inderdaad niet ingetekend, denk dat die tot Aalsmeer gaat, alhoewel in het vervoerplan ook lijn 358 naar Kudelstaart genoemd wordt. Dat is even afwachten. De N47/N57 komen nog gewoon bij het CS na 22/7. Er rijdt immers geen metro ‘s nachts dus er valt niks over te stappen.
23/04 11:10Robert: Hier kunt u het hele plan van Connexxion terugvinden. https://www.connexxion.nl/data/upload/1_R-net.pdf
24/04 07:25Rob: @Robert: link werkt niet helaas....
25/05 01:59Robert: Verdraaid. Ik zal eens uitpuzzelen waar hij nu weer staat.
19 april 2018
Andrea Goff: En welke lijn gaat er nu van oost naar west en van west naar oost?
19/04 10:25Duco Vaillant, Metro en Tram: @Andrea Goff De volgende 4 tramlijnen rijden van Oost naar West (en uiteraard andersom): 1 Muiderpoort - Osdorp De Aker, 7 Azartplein - Slotermeer, 19 Diemen (Sniep) - Sloterdijk en 3 Flevopark - Zoutkeetsgracht (via Oud-West).
19 april 2018
Hans: Er is wel een erg beperkte blik op wat Amsterdam omvat. Na 50 jaar geen enkel 'startpunt' in Zuidoost. Daarnaast laat zien hoe de nieuwe tram- en busroutes lopen. Dat is belangrijk voor je oriëntatie op de nieuwe situatie.
19/04 11:20Duco Vaillant, Metro en Tram: @Hans In Zuidoost verandert direct na 22 juli 2018 relatief weinig. Zo blijft het bestaande metronetwerk nog ongewijzigd. Maar ik snap goed uw punt, aangezien op veel andere plekken het OV wel gaat veranderen. Een mooie totaalkaart met alle tram, bus en metrolijnen is hier te vinden.
19 april 2018
Mark: Aangezien de stadsbussen niet meer door het stadscentrum ‘mogen’. Gaat de nachtbus vanaf het leidseplein naar Almere nog wel rijden? Of komt hier ook verandering in?
19/04 11:04Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mark Ik ga even navragen of hier nog veranderingen te verwachten zijn. Groet, Duco
10/05 09:29Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mark Ik heb het nagevraagd. Bij Keolis die de nachtbussen naar Almere laat rijden vanaf het Leidseplein verandert niets.
19 april 2018
trolly: Helaas niet, Renske. Een "losse" reactie als deze lukt wel, maar reageren op anderen in een discussie werkt niet. Het lukt ook niet om direct vanaf de homepage reacties te beantwoorden.
19/04 03:48Renske van Bers, Metro en Tram: @Trolly, ik geef het door aan onze siteman Joera. Groet, Renske
19/04 06:44trolly: Die Joera is goeoeoed...!
20/04 07:48Aron: Ik kan geen reacties sturen als ik de cookie aanzet. Zonder cookie lukt het wel.
19 april 2018
D.dollart: Hoe kom ik vanaf de walvis buurt in amsterdam noord adres: potvisstraat Op het dollardplein of de olaf palme plein
19/04 03:47Renske van Bers, Metro en Tram: @D. Dollart, dat vraag ik na bij GVB. Groet, Renske
04/05 01:12Renske van Bers, Metro en Tram: @D. Dollart, hierbij het antwoord van GVB: Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Groet, Renske
19 april 2018
Sandra van Schouwen: Ze hebben het maar steeds over sneller naar Amsterdam Centraal, maar volgens mij door het overstappen, gaat niks sneller. De Metro zal maar een storing hebben of er zal maar iemand voor springen(gebeurt wekelijks), ligt alles weer plat en dan komen studenten werknemers enz weer te laat op school en het werk. En dan worden er weer bussen ingezet om vervolgens weer de route over te nemen van de N/Z lijn. En kan iemand mij vertellen wat er met het platform achter het centraal gebeurt?? Als alle bussen uit de omgeving van Waterland enz in Amsterdam Noord moeten gaan eindigen wordt het lekker druk in Noord, ik begrijp het niet meer.
19/04 02:48Renske van Bers, Metro en Tram: @Sandra, Het ligt uiteraard aan de reis die u maakt: vanaf Waterland naar bijvoorbeeld de Albert Cuypmarkt is straks veel sneller, maar dat niet alle routes er sneller op worden klopt ook. Over het busplatform: er zijn nog wel bussen uit Waterland die wel door zullen reizen naar CS. Ook stadsbussen als de 21, 22 en 48 zullen hier hun halte krijgen, evenals bussen uit de Zaanstreek. Groet, Renske
20/04 07:51Aron: De IJtunnel, tram of bus kan ook een storing hebben en daar kan ook iemand voor gaan liggen. Ik vind het niet een heel overtuigend betoog. Metro's hebben nou eenmaal een hogere capaciteit en snelheid. Het geklungel met lijn 51 zal vanaf 2019 hopelijk ook afgelopen zijn. Station Noord Centraal Station, van 15 minuten naar 4. Dat scheelt heel wat tijd, zeker als je nog verder de stad in moet en dus vervolgens kan blijven zitten.
25/05 02:01Robert: Lijn 52 heeft als voordeel dat lijn 24 voor een groot deel parallel rijdt, alleen de haltes in Noord en de halte RAI worden niet bedient door die lijn( zelfs Station Zuid wordt bediend door de lijn).
19 april 2018
trolly: @Duco Vaillant, metro, tram en wat er verder nog langkomt: Hoera, alle linkjes werken. Helaas lukt het nu niet meer om reacties verzonden te krijgen.
19/04 03:14Renske van Bers, Metro en Tram: @Trolly, nu wel weer? Groet, Renske
19 april 2018
T. Klok: Ik kan bij benadering helemaal niets vinden over het vervoer van Connexxion in Amstelveen. Ja: begin/ eindpunt in Aalsmeer of Uithoorn. Maar de haltes die daar tussen liggen? Hoe kom ik van (bv) halte Kruiskerk bij het museumplein? Ik begrijp dat iedereen in de Noord Zuid lijn moet omdat het anders niet rendabel is :( Maar dit houdt ws in dat iedereen van de Amstelland regio bij Zuid WTC moet overstappen. Houdt dit dan in dat er bij de overstap het hele Zuidplein overgelopen moet worden om bij Zuid WTC te komen? (het meest verschrikkelijke station ever; tussen de herrie en de stank van de auto's. En hoezo sneller? Ik verwacht dat absoluut niet; overstappen kost altijd tijd en ongemak.
19/04 02:30Renske van Bers, Metro en Tram: @T. Klok, ik vraag het na bij Connexxion. Groet, Renske
19/04 04:09Renske van Bers, Metro en Tram: @T. Klok, Ik heb het antwoord voor nu van Connexxion: Lijnen 347 en 357 blijven dezelfde route rijden naar en in Amsterdam. Echter ze gaan vanaf 22/7 niet meer verder dan busstation Elandsgracht. Ze gaan 4x per uur stad in en uit rijden. De andere ritten (ook 4x per) uur gaan 348 en 358 heten en rijden vanuit Amstelveen naar Station Zuid. Groet, Renske
19/04 07:36T. Klok: Dus vanaf 22/7 met bus 348 of 358 (vanaf halte Amstelveen Kruiskerk) naar Amsterdam tot Elandsgracht begrijp ik. Dat is niet verkeerd. En in het weekend ook een verbinding vanuit Amstelveen (met Connexxion) naar Zuid WTC? Nu is dat alleen van ma/vrij overdag.
19/04 10:00fred: @T.KLOK: Nee, 7 dagen per week de lijnen 347/357 naar Elandsgracht en ook 7 dagen per week lijnen 348/358 naar st. Zuid
29/05 02:42Robert: Aanvulling, ook lijn 242 blijft rijden.
19 april 2018
rob van koningsbruggem: zie niks over een route naar de middenbeemster
19/04 03:33Renske van Bers, Metro en Tram: @Rob, hier kunt u meer lezen. Groet, Renske
19 april 2018
Miriam Kolkman: Zou het niet goed zijn om alle Amsterdammers een kaart met het openbaar in de brievenbus te doen?
19/04 03:19Renske van Bers, Metro en Tram: @Miriam, mooi idee, ik vraag na of dit al geopperd is. Groet, Renske
20/04 07:54Aron: Dit heeft Connexxion wel gedaan in Amstelland-Meerlanden bij aanvang van de nieuwe concessie. Misschien ouderwets en papierverspillend, maar het communiceert echt veel beter dan een kaartje op een schermpje. Misschien is een uitknipbare paginagrote advertentie in de krant een goed idee?
19 april 2018
James: ivm renovatie aan de Amstelveenseweg wordt halte Haarlemmermeerstation opgeheven voor connexxion bussen. Is dat een tijdelijk iets? Of permanent?
19/04 03:24Renske van Bers, Metro en Tram: @James, ik vraag het na. Groet Renske
19/04 03:52Renske van Bers, Metro en Tram: @James, ik heb antwoord van Connexxion: De afspraak met gemeente Amsterdam is, dat we blijven stoppen op Haarlemmermeerstation ondanks de verbouwingen. Groet, Renske
02/06 10:05Robert: De opheffing had te maken met de uitgelopen werkzaamheden op de Lairessestraat. Alles rijdt weer normaal.
19 april 2018
n-evo: De metro's krijgen ook een steeds lekkerdere lijnindicatie op kaarten. Het is inmiddels een hele code aan het worden. 50 > M50 > M50R. Beetje overdreven zo'n perfix voor én achter. Is ook op geen metro terug te zien. Sterker nog het BN en CAF-materieel heeft nog steeds de M-perfix niet en geen correcte metrolijnkleuren.
20/04 07:57Aron: R-net, hate it or love it. Maar ze zijn in ieder geval wel consistenter bezig door elke R-net-lijn op dezelfde manier te markeren. En de Connexxionkleuren komen bijvoorbeeld terug in de Amsterdam-kaart. Langzamerhand de goede kant op.
24/04 02:15n-evo: @ARON Behalve dan dat het op geen voertuig of display terug te zien is. Dus op kaarten heb je dadelijk lijn M50R en op de metro's en stations displays is het M50 of 50. Maar wat nou precies lijn M50R is? Omdat er geen spaties gebruikt worden lijkt de R direct deel uit te maken van het lijnnummer wat niet het geval is. Wat ik al eerder zei: er wordt de laatste tijd een hoop gerommeld met de metrolijnnummers en kleuren, maar niks wordt echt volledig consistent doorgevoerd. GVB heeft ook de wens uitgesproken om in 2019 uiteindelijk over te gaan op lijnletters. Wat wordt lijn A dan op kaarten, lijn AR?
19 april 2018
George: Gaan de metro’s dit jaar nog in de nacht rijden?
19/04 03:41Renske van Bers, Metro en Tram: @George, helaas, ik moet u teleurstellen. Wellicht in de toekomst. Groet, Renske
19 april 2018
Johan: Hoe lang doet de metro van Noord naar station zuid erover ? En hoeveel stops ?
19/04 03:43Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, om en nabij 16 minuten en er zijn 8 haltes: Noord, Noorderpark, CS, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europalein en Zuid. Groet, Renske
18 april 2018
Jasmine: Goedenavond, Begrijp ik goed dat er niets veranderd aan de route van de 391 en 394 vanuit Zaandam naar Amsterdam en dat deze gewoon op Amsterdam CS stoppen? Dus ook bij de halte Prins Hendrikkade?
20/04 01:23Robert: Lijnen 391 en 394 krijgen alleen een extra halte bij het Noorderpark.
25/04 01:28Renske van Bers, Metro en Tram: @Jasmine, hierbij het antwoord van Rick de Vries, van Connexxion: Wij stoppen straks nog steeds met de 391 en de 394 op de PH kade en daar voegen we de halte IJtunnel aan toe. Vervolgens rijden we door naar CS. Groet, Renske
18 april 2018
J.Meeuwenberg: Moet de naam op de lijnenkaart, Leidsplein ,niet Leidseplein zijn?
18/04 10:42Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jan Meeuwenberg Dat klopt helemaal. Ik geef het foutje in de kaart door. :-)
18 april 2018
trolly: @Duco Vaillant, Metro en Tram: Huishoudelijke mededeling: Op onverklaarbare wijze worden niet alle reacties onder dit artikel getoond. Het linkje naar het artikel in de stream werkt bij mij ook niet, en via de homepage een reactie plaatsen lukt ook niet. Het goede nieuws is, dat ik dat dan weer niet direct een schande vind, en dat het me ook onwaarschijnlijk lijkt dat de medewerkers van GVB en/of Metro en Tram zo een Ferrari bij elkaar sparen.
18/04 07:48Duco Vaillant, Metro en Tram: @trolly We merken het ook. Gelukkig gaat het maar om een enkele reactie bij alleen dit artikel. We houden het in de gaten.
18 april 2018
Simone: Van de jp heijestraat/kinkerstraat naar de korte s Gravesandestraat. Blijft tramlijn 7 zo rijden?
18/04 09:57Duco Vaillant, Metro en Tram: @Simone Die route kunt u blijven rijden met tram 7. Wel veranderen de eindhaltes. Tram 7 gaat in de toekomst van Slotermeer naar Azartplein. Hier kunt u de actuele kaart zien.
18 april 2018
Rob: Ik denk dat er een doublure hebben met spitslijn 248. GVB heeft er een, maar nu heeft Connexxion er ook een? Lijn 248 Mijdrecht - Station Zuid?
18/04 09:26Duco Vaillant, Metro en Tram: @Rob Goed gespot! Ik zie dat dat lijn 248 inderdaad dubbel op deze kaart staat. Wellicht een foutje op de kaart. Ik ga het even na om mogelijke toekomstige verwarring te voorkomen.
25/05 02:04Robert: Lijn 242 rijdt naar Mijdrecht, 347/348 rijdt niet verder dan Uithoorn.
18 april 2018
Laura Sattler: Voor zover mij bekend was zou de 316 naar het Centraal Station blijven rijden. Nu blijkt dat dus niet het geval te zijn. Dit levert mij per dag minimaal een extra half uur reistijd op. Belachelijk en onacceptabel!!!! Het is echt te schofterig voor woorden hoe er met reizigers omgegaan wordt. Ik dacht dat het de bedoeling was dat er meer mensen met het OV zouden gaan reizen. Op deze manier jagen jullie iedereen weer de auto in. Ik moet nu echt serieus gaan bedenken hoe ik dan wél tijdig op mijn werk kan komen, zonder de wekker wéér vroeger te moeten zetten. SCHANDALIG!!
18/04 04:14Laura Sattler: http://www.ebs-ov.nl/fileadmin/user_upload/Overig/Noord_Zuidlijn/20180422_-_Wijzigingen_Noord_Zuidlijn.pdf In deze melding staat namelijk wél dat de 316 zal blijven rijden.
18/04 05:08Duco Vaillant, Metro en Tram: @Laura Sattler Het klopt dat bus 316 blijft rijden. Uit het vervoerplan van EBS: Een deel van de bussen blijven rijden naar Amsterdam Centraal. Grote delen van Amsterdam zijn straks vanuit Waterland sneller te bereiken via een overstap op de Noord/Zuidlijn. Het centrale overstappunt is hier Metrostation Noord. Het meest profiteren de reizigers met hun bestemming binnen het invloedgebied van de Noord/Zuidlijn, zoals de Zuidas. Ook reizigers naar Oud-Zuid en het westelijk deel van het centrum profiteren hiervan. De bestemmingen in Oost en het oostelijk deel van het centrum zijn via een overstap op de Noord/Zuidlijn met een vergelijkbare reistijd als de huidige situatie te bereiken. Voor reizigers in de nabijheid van het Centraal Station en reizigers die daar overstappen op de trein, zou een reis via de Noord/Zuidlijn een langere reistijd opleveren. Voor deze reizigers zullen er rechtstreekse bussen naar het Centraal Station blijven rijden. Omdat het merendeel van de huidige en toekomstige reizigers vanuit Waterland baat heeft bij een overstap op de Noord/Zuidlijn, eindigt circa 70% van de bussen vanuit de concessie Waterland bij het Metrostation Noord.
18/04 08:06Laura Sattler: Uiteraard begrijp ik dat de 316 wel blijft rijden. Maar in jullie vervoersplan staat dat alle 316's tot Noord rijden terwijl dat op de site van EBS niet zo is. Ik vraag me ook werkelijk af hoe jullie aan de cijfers komen, aangezien ik welgeteld 1 persoon ken die erop vooruit gaat. De vragenlijst van destijds was ook niet handig opgesteld. Je moest op diverse vragen een antwoord kiezen wat lang niet altijd overeen kwam met wat ik bedoelde. Soort van kiezen tussen 2 kwaden. Ik heb helaas geen andere mogelijkheid dan me erbij neer te leggen, daar de auto voor mij geen optie is. Maar ik ben echt zó boos! Het wordt allemaal maar voor je besloten en uiteindelijk heb je je maar te schikken. Dat wordt dus weer een bus eerder nemen en wéér later thuis....
18/04 08:45trolly: EBS snapt het zelf ook niet helemaal, maar volgens deze (http://www.ebs-ov.nl/fileadmin/user_upload/Overig/Vervoerplan_2018/Herziene_Vervoerplan_2018_Samengevat_voor_u.pdf) samenvatting van het herziene vervoerplan blijven de 314 en 316 wel naar CS rijden. Dat herziene vervoerplan heeft het er dan weer over dat die lijnen in Noord eindigen, maar dat lijkt minder plausibel, gezien de samenvatting en lijnenkaart. Overigens ben ik wel erg benieuwd welke reisbestemming door het wegvallen van een directe busverbinding een half uur extra reistijd oplevert vanaf Edam/Volendam.
19/04 12:51Herman: Met alle respect, maar wat een gezeur. Denk eens na over al die uitstoot die al dat busverkeer nu produceert. Ik snap dat je niet in A’dam woont, en de luchtkwaliteit hier je niks kan schelen, maar de metro gaat hier echt verbetering brengen. Doei!
19/04 09:12Laura: Beste Trolly, dat half uur is verdeeld over 2 ritten (heen- en terug). Met z'n allen uitstappen in Noord (hele bus leeg, duurt effe), dan met zijn allen lopen naar de trap, en de trappen op naar het perron, vervolgens wachten op de metro, dan allemaal weer instappen. Na 2 haltes (bijna) allemaal weer uitstappen en weer richting de (rol)trappen naar de rest van je bestemming. In mijn geval de metrolijn erboven, waarna je met al die andere mensen weer in moet stappen. Dit levert zéker 10 minuten per rit extra op en de ervaring leert dat het langer duurt, dus 15 minuten. Dat x2 is dus een half uur per dag. En da's niet grappig. Enne Herman: ik zou lekker GL blijven stemmen. Als je luchtkwaliteit wilt verbeteren in Amsterdam zou je de auto's de stad uit moeten gooien. Deze verbinding is gewoon k*t!
19/04 06:43trolly: Beste Laura, ondanks dat je bij je berekening vergeet dat de rit van Noord naar Centraal met de metro sneller is dan met de bus, wat die afschuwelijke overstap weer compenseert, vind ik het heerlijk voor je dat de 316 gewoon naar Centraal blijft rijden. Dat voorkomt duidelijk veel ondraaglijk lijden.
18/05 05:38Glas halfvol: Laura, je komt verwend en onopgevoed over ... belachelijk en onacceptabel!
20/05 12:40Aron: Laura toch; "Dit levert zéker 10 minuten per rit extra op en de ervaring leert dat het langer duurt, dus 15 minuten". Het busstation is vlakbij de roltrap en er vertrekt elke 6 minuten een metro. Dat is dus maximaal 7 minuten in totaal overstaptijd, in het geval dat de metro voor je neus weg zal rijden (en dat is vast niet altijd). Dat is de helft van in je mooie berekeningen in je boze berichtjes. En in dat ergste geval zal nog de metro even lang duren of sneller zijn dan de bus. De tijdbesparing van Noord-CS met metro is minimaal 6 minuten.
18 april 2018
Leonard Tan: Vanuit de Aker naar het centrum? Hoe straks?
18/04 03:49Renske van Bers, Metro en Tram: @Leonard, u neemt nu de 753? Dit wordt de 283. De route blijft hetzelfde. Mocht dit niet kloppen, kunt u dan aangeven welke lijn u nu neemt? Groet, Renske
23/04 01:49Tijmen Stam: @Renske: de 753 is een nachtlijn, en 283, weet je zeker dat die straks bestaat?
23/04 07:35Duco Vaillant, Metro en Tram: @Leonard Tan Excuus voor het antwoord van mijn collega, die klopt in dit geval niet. Met tram 1 kunt u naar de rand van het centrum. Wilt u verder dan kunt u overstappen op een tramlijn, doorrijden naar metrostation Vijzelgracht om naar Centraal te reizen (dit is sneller dan de huidige lijn 1) of als u aan de oostzijde van het centrum moet zijn, dan is zelfs overstapper op station Weesperplein een optie.
18 april 2018
L.F.Groen: Nog nieuws over tramlijn 2 ?
18/04 03:51Renske van Bers, Metro en Tram: @LF Groen, de route en het nummer van tram 2 blijft ongewijzigd. Groet, Renske
18 april 2018
L.F.Groen: Nog nieuws over trampling 2?
25/05 02:05Robert: Lijn 2 houdt haar route.
18 april 2018
Alain: Ik zie bovenstaande kaart - en ik ben onder de indruk! Toont meer details naarmate je inzoomt - en toont dus alleen de hoofdlijnen (letterlijk en figuurlijk) als je uitzoomt. De tramlijnen zijn afzonderlijk herkenbaar, maar zijn naar kleur op basis van samenlooproute gegroepeerd. En in het busnet is ook meer differentiatie naar kleur aangebracht, al ben ik hier nog niet 100% overtuigd van het gekozen palet. Zouden de lijnen hier niet beter ook afzonderlijk weergegeven moeten worden? Maar het ziet er zeer veelbelovend uit. Als dit op de website van wijnemenjemee, GVB en in apps de nieuwe standaard gaat worden, in printvorm op abri's komt te hangen (en in een verre toekomst misschien op interactieve schermen wordt getoond) zeg ik: doen!
18/04 02:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Alain, die kaart is dus nieuw vandaag :)
18 april 2018
Irma: Serieus? Is dit echt alles wat bekend is? En daar durven jullie dan live mee te gaan? Dat belooft sowieso niets goeds.
18/04 02:56Renske van Bers, Metro en Tram: @Irma, helaas zijn de dienstregelingen nog in de maak. Rond juni kunt u uw exacte reis bekijken. Kan ik u nu misschien al helpen met een vraag? Groet, Renske
19/04 12:54Herman: @Irma - Want het is nu al belangrijk om te weten hoe laat je in juli de bus moet pakken? Lijkt me een beetje overdreven :)
18 april 2018
noonmassive: Stoppen de bussen vanuit de Zaanstreek richting Amsterdam bij station Noorderpark?
18/04 02:57Renske van Bers, Metro en Tram: @noonmassive, dat kijk ik na. Ik kom bij u terug! Groet, Renske
11/05 12:19Robert: Nee, ze blijven de huidige route rijden. Alleen lijn 392 wordt ingekort tot Noord. Vandaar dat de overstaphalte "De Vlinder" een belangrijke halte gaat worden voor Zaanstreek.
18 april 2018
P: WAT EEN ELLENDE ! MAAR NIET MEER MET HET OV DAN! WAAROM WORDEN WIJ VERPLICHT OM MET DIE KLOTE METRA TE GAAN?
18/04 03:53Renske van Bers, Metro en Tram: @P, misschien kan ik nog helpen met het vinden van een alternatieve route? Groet, Renske
18/04 04:53Coot: Omdat managers er een prima verdienmodel in zagen en lak hebben aan de gebruikers van het OV? Misschien hoor... Misschien zit ik er naast en was het wat de reizigers graag wilden...
19/04 12:24rob van koningsbruggem: coot heeft gelijk
20/04 11:51Aron: Omdat je niet een nieuwe 'klote' 'metra' bouwt en er dan geen lijnen op aan sluit. Als dat zou gebeuren, wie zou er als eerste weer een grote waffel hebben? Ik denk dat ik het al weet. Die persoon praat in mijn gedachte dan ook in kapitalen, goh wat een toeval. Het is financieel gewoon niet slim om overal lijnen parallel te hebben. Zeker als je zoals het GVB te maken hebt gekregen met bezuinigingen vanuit de Rijksoverheid op je exploitatiebudget (en daarom lijn 16 hebt moeten opheffen). Maar blijf inderdaad alsjeblieft uit het OV. Wordt veel gezelliger zonder schreeuwende boze schreeuwerds.
29/05 02:49Robert: Nee, langs de route van de metro blijft ander OV rijden. Lijn 24 bedient, op halte RAI na, alle haltes in de stad, tussen het Centraal Station en Noord rijden de lijnen 391 en 394, vanaf het Mosplein lijn 35 naar het Buikslotermeerplein. U ziet, het is mogelijk om zonder metro te reizen.
18 april 2018
S.E.Huber: Ik kom vanuit Oosthuizen met bus 314 vanuit Hoorn naar A'dam-CS. Dan met lijn 9 naar Middenweg A'dam-Oost. Hoe moet ik nu via welke lijn reizen naar deze bestemming en andersom?
18/04 04:03Renske van Bers, Metro en Tram: @SE Huber, er zijn diverse mogelijkheden, maar ik denk dat het het snelst is als u in Noord de metro neemt naar station De Pijp en daar de 3 neemt (deze lijn zal overigens vaker gaan rijden). Een ander optie is om op CS lijn 14 te nemen, die daar zijn startpunt krijgt. Het ligt er aan waar u moet zijn. Als u dieper in oost, richting Diemen moet zijn, kunt u het best overstappen in Noord op bus 37. Groet, Renske
18 april 2018
Daniël Driessen: Goedemorgen! Is het vervoersplan centrum ergens in drukwerk te krijgen?
22/04 12:14Duco Vaillant, Metro en Tram: @Daniël Driessen Ik neem aan dat u het centrum van Amsterdam bedoelt. Het vervoerplan van GVB is te downloaden en eventueel uit te printen. In juni verspreidt GVB huis-aan-huis informatie over de veranderingen.