Kaarten en andere downloads

Op deze pagina vindt u kaarten en andere downloads.

Nieuwe regionale lijnennetkaart

De regionale lijnennetkaart die de Vervoerregio samen met GVB, Connexxion en EBS heeft laten ontwikkelen is beschikbaar als digitale download. Zie de links hieronder voor een kaart van het totale Vervoerregio gebied, en voor drie uitsnedes: Zaanstreek/Waterland, Amsterdam, en Amstelland-Meerlanden. Deze pdf bestanden zijn te downloaden voor offline gebruik en/of zelf uit te printen.

Plattegronden overstaplocaties

In het nieuwe lijnennet zijn veel overstapmogelijkheden. Plattegronden van overstaplocaties kunnen je helpen om je te oriƫnteren op je nieuwe reis en de overstap die je eventueel moet maken. Hieronder vind je een aantal informatieve plattegronden van grote overstaplocaties in zowel de stad Amsterdam als de regio daar omheen. Op de plattegronden vind je onder meer informatie over de ingangen van metrostations, locatie van tram- en bushaltes, de aanwezigheid van liften, verkoopautomaten en overstapmogelijkheden.

Grotere versies zijn hieronder te downloaden

3D-kaarten

Met de opening van de Noord/Zuidlijn zijn acht nieuwe metrostations in gebruik genomen. Sommige van deze metrostations kunnen wat ingewikkeld zijn, in verband met meerdere ingangen, verschillende niveaus en overstapmogelijkheden op andere vormen van OV. Metrostations Amsterdam Centraal, de Pijp en Vijzelgracht zijn hier voorbeelden van. Deze 3D kaarten geven je daarom een goed beeld van hoe deze metrostations in elkaar zitten. Op de kaart zie je een dwarsdoorsnede van het metrostation, waarbij ingangen, liften, toegangspoortjes etc. staan aangegeven.

Voelbare kaart Noord/Zuidlijn

Met een rijdende Noord/Zuidlijn en veel veranderingen in de bovengrondse tram- en buslijnen, is je reis mogelijk veranderd. Heb je te maken met een visuele beperking? Dan is het een hele opgave om deze nieuwe reis uit te stippelen. Om je hierin te ondersteunen, is een voelbare netwerkkaart van de Noord/Zuidlijn gemaakt. Op deze kaart is met contrasterende kleuren, braille en reliƫf voelbaar gemaakt hoe de route van de Noord/Zuidlijn loopt en waar deze zich in het netwerk bevindt. Ook staan er QR codes op de kaart waarmee gesproken teksten kunnen worden beluisterd voor aanvullende informatie.

Waar zijn de kaarten te krijgen?

De voelbare kaarten zijn op twee manieren te verkrijgen. Je kunt via onderstaand formulier een thuisversie van de kaart aanvragen, of je kunt de kaart thuis rustig bestuderen, voordat je op reis gaat. Daarnaast zijn de kaarten op een aantal OV servicepunten te vinden, zodat je tijdens een reis ook de mogelijkheid hebt om de kaart te raadplegen. De kaarten zijn opvraagbaar bij de balie en de servicemedewerkers kunnen je hiermee helpen. De kaarten liggen op de volgende servicepunten:

  • Amstelveen Busstation
  • Amsterdam Bijlmer Arena
  • Amsterdam Centraal
  • Amsterdam Noord
  • Amsterdam Zuid
  • Zaandam Busstation

Bestellen

Onderstaand formulier kan worden ingevuld om een thuisversie van de voelbare kaart Noord/Zuidlijn te bestellen.

Op dit moment is de vraag naar de kaart hoog. Hierdoor zijn de kaarten helaas niet meer op voorraad. De nieuwe voorraad wordt op dit moment aangevuld, zodat u ook een kaart kunt ontvangen. Wij schatten in dat dit ongeveer 1,5 week duurt.

Excuses voor het ongemak.

De voelbare kaart wordt na ontvangst van de aanvraag zo snel mogelijk verstuurd. Er worden geen kosten in rekening gebracht, de voelbare kaart wordt u aangeboden door Vervoerregio Amsterdam.

Vragen? Laat een reactie achter