Check uw nieuwe routes bij benadering

Hoe uw bus- of tramreis er straks ongeveer uitziet, kunt u bij benadering zien op deze kaart. Er wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe dienstregelingen en rond juni kunt u gedetailleerde informatie over uw lijn, halte of route bekijken via de websites van de vervoerders GVB, EBS en Connexxion.

Check uw nieuwe routes bij benadering

Hoe uw bus- of tramreis er straks ongeveer uitziet, kunt u bij benadering zien op deze kaart. Er wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe dienstregelingen en rond juni kunt u gedetailleerde informatie over uw lijn, halte of route bekijken via de websites van de vervoerders GVB, EBS en Connexxion.

Open de kaart

Check uw nieuwe routes bij benadering

Donec elit metus, bibendum nec ligula sed, tristique sagittis ligula. Fusce rutrum, neque id efficitur sagittis, nisl risus condimentum lorem, eu porttitor lectus leo et urna.

Sed efficitur volutpat risus ut scelerisque. Phasellus tincidunt magna sit amet diam hendrerit, sed iaculis nulla commodo. Morbi vitae dui urna. Suspendisse potenti. Sed porta ligula sed euismod eleifend. Phasellus vestibulum magna ut erat vehicula ultrices. Nunc nec elementum ex. Aenean eget est dictum, hendrerit velit a, congue sapien. Duis suscipit, libero vel posuere pretium, est tellus auctor est, vitae facilisis magna turpis eget lectus. Vestibulum quis posuere augue. Ut suscipit at nisi mollis venenatis.

Vragen? Laat een reactie achter

27 juni 2018
Dinie Baars: Het is onvoorstelbaar dat ik een route voorgeschotel krijg met de volgende openbaarvervoeroptie: vanaf Ataturk bus 35, overstappen op metro 52 op metrostation Noorderpark, naar de Vijzelgracht (?) en dan weer overstappen na nog eens een stuk lopen naar het Weteringcircuit op tramlijn 1, waarna ik eindelijk naar de bewuste halte kan: hoek Linneausstraat/Wijttenbachstraat. En dat terwijl ik nu vanaf Ataturk gewoon op bus 37 kan stappen, die vanuit de Molenwijk vertrekt, naar hoek Linnausstraat/Wijttenbachstraat. Maar bus 37 vertrekt na 22 juli ook gewoon vanuit de Molenwijk, maar deze rijdt dan niet meer via de oude route. Vervolgens rijdt bus 37 dan wel langs bushalte Noorderpark en vandaar naar de halte waar ik moet zijn: hoek Linneausstraat/Wijttenbachstraat. Zijn jullie nou gek geworden of zo? Het is al moeilijk genoeg geworden voor de mensen in Noord met het 'openbaar' vervoer, maar moet het nu nog moeilijker worden dan nodig???
27/06 11:54Edwin: Je moet iets ruimer kijken. De 37 rijdt straks nog steeds vanaf station Noord, dus als je daar overstapt, dan kom je er ook. Er zijn verschillende alternatieven, die soms sneller zijn dan de huidige situatie en zeker sneller dan de route via overstappen op Noord op de 37.
27/06 03:46Renske van Bers, Metro en Tram: @Dinie, erg vervelend, ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet, Renske
26 juni 2018
M.Duijst: Ik heb een startpunt gekozen op de kaart, maar er gebeurd niks.
26/06 04:57Renske van Bers, Metro en Tram: @M. Duijst, u kunt uw route nu ook precies bekijken, dat kan op de site van 9292. Groet, Renske
25 juni 2018
Daniël Kooren: Hallo! Ik vind het schandalig dat tram 9 tram 19 wordt En nu willen ze straks ook de haltes Schoolstraat en Nicolaas Lublinkstraat opheffen en samenvoegen Wat is dit voor een gedoe? Oh ja: En dan gaat tram 19 ook niet meer naar CS, maar moet je op Alexanderplein overstappen op tram 14! Dat is toch zonde van je reistijd! Ik vind dit echt schandalig! Doe er wat aan! Alsjeblieft, ik word hier gek van!
25/06 05:05Rob: Een heleboel mensen moeten straks gaan overstappen, doordat er ook in Zuid en Noord het een en ander verandert, dus u bent niet de enige. Het voordeel voor u: u kunt op dzelfde halte blijven staan om over te stappen. Hele hordes mensen moet straks een metrostation opzoeken om verder te reizen.
25/06 07:25n-evo: Snel het hele nieuwe vervoersplan van tafel vegen en naar de schuilkelders iedereen! Daniël wordt gek!
25/06 08:02trolly: :-)
25/06 08:05Remko: @n-evo: die schuilkelders, zijn dat de metrostations?
26/06 09:45Edwin: Je eerste punt: ben je boos omdat het getal verandert? Of is het iets anders?
26/06 10:15n-evo: Dat het vertrouwde "9" na meer dan 100 jaar verdwijnt is ook wel een beetje jammer. Je doet alleen niks tegen GVB's kruistocht tegen de lage lijnnummers. ;-)
26/06 11:06Renske van Bers, Metro en Tram: @Daniel, ik snap inderdaad dat niet alle OV veranderingen voor iedereen een verbetering oplevert. Ik leg uw reactie voor aan GVB. Groet en succes, Renske
23 juni 2018
eva: Excuses nieuwe reistijden zijn wel zichtbaar in 9292ov.nl Jee super hoor! 8 tot 10min extra reistijd. Kosten zijn nog niet zichtbaar.... beetje raar volgens mij heeft de metrotunnel verbouwing vertraging opgelopen maar was de plek van metrostation Noord al een paar jaar bekend. Lijkt mij dat er dmv vaste prijs per afstand gewoon een tarief allang bekend moest kunnen zijn. (of moet deze ivm de hoger uitgevallen kosten en tegenvallende cijfers nog worden herberekend) Wat meer transaparantie en eerlijkheid zou gewenst zijn.
25/06 11:29Renske van Bers, Metro en Tram: @Eva, in dit artikel kunt u iig lezen hoe duur een ritje van Noord naar Zuid wordt. Groet, Renske
23 juni 2018
Eva: Ik woon in landsmeer en ben niet geïnformeerd over een uiteindelijke uitslag van de busroutes. Het is voor ons alleen overdag een stuk omrijden en daarnaast een extra overstap = meer tijd & meer geld. Ook vind ik het vreemd dat er zoveel pro metro info te vinden is vanuit de maatschappijen zelf maar er geen nieuwe vervoerstijden bekend zijn inclusief prijzen. Wel een kaartje van de nieuwe route maar de belangrijkste informatie voor de gebruikers mist. #applaus goed besteed dit communicatiegeld voor deze website. Dit is niet echt de transparantie die je mag verwachten nadat er zoveel ( waaronder 2 miljard overschrijding!!?? ) geld is geïnvesteerd dat uiteindelijk ook uit onze zakken komt. Lijkt mij dat er een maand van tevoren toch wel meer bekend moet zijn. Dit kan ook gevolgen hebben voor reistijd & kosten werk en mogelijke andere belangrijke verplichtingen. Graag zie ik zo spoedig mogelijk een reactie. Uiteraard niet prive en voor alleen landsmeer maar voor alle bestemming a la 9292ov.nl voor al mijn medereizegers.
23/06 05:19Waterlander: @Eva Je hebt gelijk. Ook de inwoners van Waterland hebben nog niets gehoord behalve de informatie op deze site of de EBS site waar het nogal verborgen zit achter een kleine Noord/Zuidlijn knop.
20 juni 2018
Renske van Bers, Metro en Tram: @Alain, haha, volgens mij is dit spam... Ik heb de reactie maar weggehaald :)
20 juni 2018
Alain: Is dit een urgent business proposal?
20 juni 2018
Marijn: Aalsmeer Hortensiaplein is niet lost te selecteren, Uithoorn wordt dan altijd mee geselecteerd. Het zou jullie 'enigzins' sieren als ook de kleinere plaatsen zouden worden meegenomen, zoals Kudelstaart, welke (helaas) aan de rand van (de verschrikkelijke) een consessiegebied ligt.
20/06 12:35Renske van Bers, Metro en Tram: @Marijn, jammer dat u niet vond waar u op zoek naar bent. Kan ik helpen bij het plannen van uw reis? Groet, Renske
25/06 12:03Marijn: Dat kan allicht wel... Ik ben benieuwd wat de nieuwe reisroute en -tijd wordt van Kudelstaart - halte 'De Rietlanden' naar Amsterdam Amstelstation (via GVB). Daarnaast ben ik benieuwd of de buslijn vanuit Kudelstaart nog steeds de (vervelende) route rijdt over het veilingterrein.
25/06 12:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Marijn, Bakker, sinds dit weekend staan alle toekomstige dienstregelingen in 9292. u kunt uw reis hier bekijken OV9292. Groet, Renske
25/06 03:14Rob: @Marijn, de 358 gaat nog steeds over het terrein van de VBA, maar ooit komt daar een einde aan.
8 juni 2018
Henk: Lijn 37 en 38 moeten passagiers van bus 33 op de ijdoornlaan gaan overnemen. Bent u zich er van bewust dat bus 37 altijd bomvol zit? Verder de vraag welke bus gaat voortaan vanaf buikslotermeerplein ( eindpunt 32) naar het Boven ij ziekenhuis.
08/06 10:49Edwin: De 34 gaat straks rechtstreekts van Buikslotermeerplein naar Oosterlengte. Ik begrijp niet wat u bedoelt met uw eerste twee zinnen.
25/06 11:55Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
8 juni 2018
Uges: Nu minder trams door Leidsestraat?
7 juni 2018
E. van Leeuwen-Ritman: Dit is mij zo duidelijk als koffiedik. Hoe kom ik van de Nieuwe Purmerweg naar de Metro ?
08/06 10:51Edwin: Met de 35 naar Noorderpark.
25/06 11:56Renske van Bers, Metro en Tram: @E. van Leeuwen-Ritman, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
6 juni 2018
Peter: Ik snap dat er verkeer uit het centrum van Amsterdam moet worden gebannen. Het is alleen voor mij onverteerbaar dat er vanaf Purmerend nu geen rechtstreekste verbinding meer is met Amsterdam Centrum. Enkele jaren terug is ook de treinverbinding in tweeen gehakt. In de jaren 60 tm 80 werd iedereen aangemoedigd om vanwege de fantastische verbinding naar Purmerend te verhuizen...
07/06 09:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Peter, ik heb uw opmerking aan EBS voorgelegd. Groet, Renske
08/06 09:19Han Schomakers: Vanaf 22 juli 2018 zijn er nog steeds directe busverbindingen vanuit Purmerend naar Amsterdam CS. Echter, waarom zou je die willen behouden? In de loop der tijd is steeds duidelijker zichtbaar dat alle OV van en naar het CS (met name) in de spits volledig vastloopt. Ik heb al meerdere malen gemeten hoe lang de reistijd is met de bus vanaf station Noord via de IJtunnel naar het CS. Dat kan zo maar 15-20 minuten duren. De metro doet er 4 minuten over... En dan nog iets anders... volgens mij moeten maar heel weinig reizigers op het CS zelf zijn. De meesten hebben aanvullend vervoer nodig. Dus of je nu overstapt van de bus op station Noord op de metro of op het CS, dat is volgens mij precies hetzelfde...
13/06 10:13Renske van Bers, Metro en Tram: @Peter, Hierbij het antwoord van EBS: Er zijn vanuit Purmerend straks twee rechtstreekse busverbindingen naar Amsterdam Centrum: Lijn 305 Tramplein - Jan Blankenbrug - Ilpendam - Amsterdam Centraal Lijn 306 Overwhere - Wheermolen - Jan Blankenburg - Ilpendam - Amsterdam Centraal. Nieuw is dat beide lijnen richting Amsterdam Centraal een halte krijgen bij de IJtunnel (Nemo). De overige lijnen rijden inderdaad naar Amsterdam Noord, waar kan worden overgestapt op de Noord/Zuidlijn. Groet, Renske
13/06 12:20Waterlander: @RENSKE VAN BERS, METRO EN TRAM: Keine toevoeging: de 301 rijdt nog door naar de Buiksloterweg (oude route lijn 105) op werkdagen tot 19:00.
13/06 12:30Renske van Bers, Metro en Tram: @Waterlander, dank! Groet, Renske
13/06 12:30Renske van Bers, Metro en Tram: @Waterlander, dank! Groet, Renske
5 juni 2018
Aranka: De kaart lijkt niet te werken. Zowel in Safari als Google Chrome kan ik alleen een startlocatie aanklikken maar er gebeurt niets.
05/06 03:34Renske van Bers, Metro en Tram: @Aranka, Dat is niet zo mooi. We gaan er mee aan de slag! Groet, Renske
17/06 10:41Henk Elderhorst: Hmm, heb nog steeds hetzelfde probleem als Aranka....
19/06 01:35Timo: ik heb dat probleem ook
19/06 12:32Renske van Bers, Metro en Tram: @Timo en Aranka, er wordt aan gewerkt! Groet, Renske
5 juni 2018
johan siemons: toemie , daar heb ik nou nèt ( zie een aantal berichten hiervóór ) een bemerking richting voorlichters over gemaakt . edoch...u leest goed dat ik EERST uw naam tik . dat doe ik bewust omdat dat op dit moment de enige methode is om "in gesprek" te blijven met de persoon waarmee u wilt communiceren . mijn bemerking over het manco - bij de voorlichters - heeft ertoe geleid dat ik werd beantwoord met een bevestiging dat aan het manco wordt gewerkt .
4 juni 2018
toemie: Jammere van deze site: als iemand een vraag stelt en deze beantwoord wordt word er vaak niet meer teruggereageerd... ;0 jammer is dat toch.
05/06 11:50Renske van Bers, Metro en Tram: @Toemie, inderdaad :) Groet, Renske
30 mei 2018
Martin Scheers: Hoe kom ik .met mijn moeder die slecht ter been is en moeilijk kan lopen van de middenweg naar de Hortus? moet ik dan overstappen bij de muiderpoort en een stuk lopen om lijn 14 te pakken? als dat zo is is het GVB weer erg lief voor bejaarden en gehandicapten....of is er een alternatief?
31/05 08:51trolly: Bij Muiderpoort uitstappen en bij dezelfde halte even wachten tot lijn 14 komt. Dat is voor je moeder wat minder confortabel, maar voor een hoop bejaarden en gehandicapten in de Indische Buurt wordt de Hortus juist eenvoudiger bereikbaar.
31/05 08:57John Geelof: Martin Scheers Ik neem aan dat je nu met lijn 9 van de Middenweg naar de Hortus rijdt. Straks heet lijn 9 / lijn 19, maar 19 rijdt dan vanaf het Tropenmuseum een andere route. Dus stap je daar uit. Op de zelfde halte stopt lijn 14,de je via de Plantage Middenlaan naar de Hortus brengt.
01/06 11:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Martin Scheers, ik leg het voor aan GVB, maar volgens mij kloppen de anttwoorden van Trolly en John Geelof, waarbij me de optie van John het snelste lijkt. Groet, Renske
02/06 10:03Martin Scheers: Dank John en Renske, dit is precies wat ik wilde weten.
04/06 10:36Renske van Bers, Metro en Tram: @Martin, graag gedaan!
06/06 01:19GVB Klantenservice: @Martin, gelukkig hoeft er niet gereisd te worden via Muiderpoortstation. Ik adviseer je om de tram 19 op de Middenweg te pakken naar Alexanderplein. Daar is een overstapmogelijkheid op tram 14 die jullie kunnen nemen om naar de Hortus te reizen. Groet, Job
08/06 06:08Nico de Vries: Moet naar baanakker in Purmerend Welke bus moet ik dan pakken via Noord
08/06 05:27Waterlander: 304/307 voor station Noord. Indien reisdoel ergens anders in Noord ligt dan onderweg overstappen op de 301 richting Buiksloterweg, of bij station Noord overstappen op GVB
30 mei 2018
Henk Ras: Van C.S. naar Purmerplein ?
31/05 09:46Edwin: Metro naar Noorderpark en dan bus 35.
01/06 11:23Renske van Bers, Metro en Tram: @Henk, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
04/06 09:30toemie: Ik zeg M52> Noord en daar uw reguliere strekbus van en naar Purmerend die u gewend bent te nemen (Ik ga ervan uit dat u wel bekend bent met de lijnnummers van de bussen in purmerend sinds die niet veranderen per 22 Juli)
06/06 01:22GVB Klantenservice: @Henk Ras, deze route kun je als volgt maken: neem metro 52 naar Noorderpark. Stap over op bus 35 welke je brengt naar het Purmerplein. Groet, Job
29 mei 2018
reza: Leuk, ik ben gaan spelen maar ik miste de reistijden, ik gaf bv aan vanaf VanderMadeweg naar de Ceintuurbaan, nu is dat via Amstel met de tram, straks via Zuid met de M52. Maar, wat is het reisstijd verschil? Het zou zomaar kunnen wezen dat via Amstel het een paar minuutjes langer maar is en dat dan nog steeds de voorkeur route blijft (in de tram zie je meer)
30/05 12:34Robert: De mogelijkheid met lijn 12 naar de Ceintuurbaan blijft.
01/06 10:23reza: Dat staat er ook, mijn vraag is wat is de reistijd in minuten of dater niet bijgezet kan worden. De route via Zuid is sneller, maar hoeveel sneller?
01/06 10:54Renske van Bers, Metro en Tram: @Reza, dan kan u met OV9292 binnenkort precies zien als de dienstregelingen klaar zijn. Groet, Renske
29 mei 2018
Chris Iles: Is VUMC straks nog bereikbaar vanuit Oud-Zuid? Vanaf de halte van tram 5 is het nog best een eind lopen naar het ziekenhuis als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of anderszins ziek, zwak of misselijk. Datzelfde geldt voor tram 24, maar dan aan het begin van de reis.
29/05 01:51Robert: Lijn 24 blijft gewoon rijden, lijn 5 behoudt zijn route tot aan het Leidseplein( het laatste stukje moet je gebruik maken van mijn 2, 11 of 12).
01/06 10:45Renske van Bers, Metro en Tram: @Chris, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
02/06 09:07Robert: Sorry, ik las de vraag verkeerd. Door de Lairessestraat blijven de lijnen 347 en 357 rijden richting het VU.
06/06 01:14GVB Klantenservice: @Chris, Oud-Zuid is een tamelijk groot gebied. Kun je aangeven wat je vertrekpunt is? Groet, Job
28 mei 2018
R. Lammers: Hoe kom ik van Landsmeer naar het Bovenijziekenhuis?
28/05 11:58John Geelof: R. Lammers - Landsmeer lijn 319 R rijdt van Landsmeer naar Station Noord. Een halte eerder uitstappen op de IJdoornlaan - halte Oosterlengte.
28 mei 2018
Valentijn: Hoe kom ik vanaf Purmerplein (bushalte) naar amstelstation?? En hoe van Purmerplein naar roelafhartplein ? En hoe naar centraal station
28/05 08:55John Geelof: Valentijn, eenvoudig en snel. Neem op het Purmerplein bus 35 (richting Molenwijk) overstappen bij Station Noorderpark op de metro 52 naar C.S. Voor het Roelof Hartplein blijf je zitten tot station de Pijp. Daar stap je over op tramlijn 24 of 3 of 12. (één halte) De snelste verbinding met Amstelstation is op C.S. overstappen op metro 51 - 53 of 54. (Je kunt ook met bus 37, maar dat is trager en meer lopen van bus 35 via het winkelcentrum Waterlandplein naar bus 37 op de IJdoornlaan.)
27 mei 2018
anoniem: WAt is de bedoeling van deze site? Het werkt voor geen meter......
27/05 01:26Susanne, Metro en Tram: @Anoniem Hier kunt u uw nieuwe route bij benadering bekijken, maar ik zie dat de mobiele versie inderdaad niet goed werkt. We kijken er morgen naar.
28/05 09:54Susanne, Metro en Tram: @Anoniem De kaart werkt inmiddels weer.
25 mei 2018
m.houweling: welke tram/buslijnen blijven wel actief
29/05 01:53Robert: Heel veel. Alleen EBS en GVB kennen veel wijzigingen.
25 mei 2018
Alain: O nee Renske...ben jij nu ook al vergevebeïseerd?
25/05 10:59Renske van Bers, Metro en Tram: @Alain, haha, ja, dat ging even verkeerd :)
24 mei 2018
reza: Het is niet echt een belangrijke vraag maar meer gewoon een weetje voor mezelf, als ik nu vanuit Zuidoost naar de Munt wil ga ik met de M53 naar Waterloo en dan lopen (die trams sluiten toch nooit aan). Zou het sneller zijn om straks via CS en dan met de M52 te gaan naar Rokin?
25/05 11:00Renske van Bers, Metro en Tram: @Reza, ik denk toch dat de eerste optie het snelst blijft. Groet, Renske
30/05 12:35Robert: Hou er rekening mee dat je in de stations ook nog even onderweg bent.
24 mei 2018
ton: snap heel veel vragen niet betreffende de gvb routes deze zijn gewoon via deze site te vinden en als ik ze kan vinden kan iedereen het https://assets.gvb.nl/plattegronden/vernieuwde-lijnennet-2018-web.pdf
24/05 05:06johan siemons: beste ton , dank voor de tip . ben ik op ingegaan en afgedrukt . prima kwaliteit op zich maar...heb je naar de corpsgrootte van de tekst gekeken ? ik wilde dat ik jouw ogen had . al hoewel ik laatst nog ben getest . mijn kijkertjes werken héél goed . ik heb verscheidene keren gemekkerd om gedrukte exemplaren . daar zou geen geld voor worden uitgegeven . bezuinigingen , weet je wel . ik zie al die mensen al ( inclu de toeristen ) die hiervoor immer een gedrukt exemplaar konden ophalen bij een gvb-vestiging zoals het noordhollands koffiehuis ! en nu ?
24/05 09:13ton: je kunt gratis folders 50x70 halen van het nieuwe lijnen net welke wel goed leesbaar zijn
24/05 10:35johan siemons: ton , kun je mij wijzer maken en aangeven hoe ik grotere afdrukken kan bekomen ?
25/05 10:26johan siemons: ik wacht het met trillende ledematen af :) !
25/05 10:55Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, ik vraag het na bij GVB. Groet, Renske
29/05 01:32GVB Klantenservice: @Johan, Wij gaan uitgebreide voorlichtingscampagnes starten in juni. Een gedrukte versie van de lijnenkaart hoort daar uiteraard ook bij. Nog even geduld dus! :) Groet, Adam
24 mei 2018
Nicolien: Hoe kom ik van Westermarkt naar Olympisch Stadion?
24/05 04:29Edwin: De 17 naar busstation Elandsgracht en dan de 347, de 357 of de 397.
25/05 10:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Nicolien, Ik vraag het na bij GVB, Groet Renske
29/05 01:30GVB Klantenservice: @Nicolien, Je kunt bijv. op Westermarkt de 17 richting CS nemen en dan overstappen op de Dam op tram 24 richting VUmc. Dit kan overigens nu ook al en zal vanaf 22 juli a.s. niet anders zijn. Groet, Adam
29/05 01:55Robert: Het snelste, en meest frequente, is lijn 17 naar de Marnixstraat/Elandsgracht en daar verder met lijnen 347, 357 of 397.
24 mei 2018
am: ik kan niet met de metro, durf dat niet en dat zal niet veranderen. Tot nu toe ging ik met de bus vanuit Amsterdam Noord, Vorticellaweg naar Amsterdam CS. Hoe moet dat na 22 juli?
24/05 11:18Edwin: Waarom durf je niet? Metro's zijn veiliger dan verkeer over de weg... Het lijkt lastig als je niet in de metro durft. Er zijn wel behoorlijk wat bussen die doorrijden naar Centraal, maar die stoppen volgens mij niet op Noord (ik kan me vergissen, het kaartje is niet heel duidelijk daarin). Vanaf Vorticellaweg kun je sowieso met diverse lijnen naar Noord. Vanaf daar kun je in elk geval met de 38 naar de pont tegenover Centraal. Maar het kost wel veel tijd, terwijl je met de metro in 5 minuten op Centraal bent. Mochten de bussens op weg naar Centraal wel op Noord stoppen, dan kan dat een alternatief zijn.
24/05 12:36anoniem: Maar nu ben ik vanaf de Vorticellaweg in veel minder tijd met één bus naar centraal!
24/05 01:37Rob: Dat is een keus die u zelf maakt, toch? Ik zou zeggen, probeer samen met iemand eens de metro te pakken. Eerst 1 halte, dan 2 etc.....kijken hoe u daar op reageert. Ik hoop voor u dat daar misschien iets positiefs uitkomt voor u. Zo niet, dan zal u een langere reistijd moeten accepteren, helaas..
24/05 04:02ton: dat gaat zonder overstappen niet meer lukken,conexxion rijdt niet verder dan station noord en enige optie is inderdaad lijn 38 of lijn 301 en dan verder naar de pont,wat inderdaad veel tijd gaat kosten
24/05 04:35Edwin: Waar komt de angst voor de metro vandaan? Heeft het te maken met de mensen, of het gebrek aan zichtbare chauffeur? Of is het meer vanwege de tunnels? (Al moet de bus ook door een tunnel.) Komt dit soort angst meer voor? Het is inderdaad lastig om een OV-net zo te bouwen dat het ook nog goed werkt als iemand een heel type vervoersmiddel niet wil gebruiken. Dan moet je eigenlijk alles dubbel uitvoeren...
29/05 02:04Robert: Lijn 36 naar de Klaprozenweg en daar overstappen op lijnen 391 en 394 naar het Centraal Station. Je ziet, je kunt nog steeds zonder metro reizen.
29/05 02:36Edwin: Lijn 36 komt niet op halte Vorticellaweg. Je zou dan eerst met de 319, 392 of 245 naar Oosterlengte moeten reizen, daar overstappen op de 36 en dan op Floraweg de 391 of 394 pakken. Of in plaats van de 36 de 34 en dan via Mosplein reizen. Het blijft een redelijke mijl op zeven, zeker in vergelijking met een directe verbinding nu. Maar ja, het uitsluiten van de metro is ook wel echt lastig.
30/05 12:39Robert: Oeps. Het scenario waar Connexxion voor vreest is dat men vanuit Kadoelen naar de Vlinder gaat reizen en daar overstapt op lijnen 391 en 394.
01/06 11:45Renske van Bers, Metro en Tram: @am, Lijn 319 rijdt na Landsmeer via halte Vorticellaweg, Kadoelenpad en Oosterlengte naar station Noord en sluit aan op de Noord/Zuidlijn. In de spitsuren biedt EBS extra ritten aan op lijn 319. Groet, Renske
01/06 11:46Renske van Bers, Metro en Tram: @Am, excuus ik zie dat u niet met de metro durft. Ik vraag aan GVB wat een alternatief is! Groet, Renske
06/06 01:37GVB Klantenservice: @am, Dat is vervelend om te lezen. Als ik je mogelijke reisroutes bekijk dan zou je als volgt kunnen reizen: neem bus 392 naar station Noord. Als je bovengronds wel met de metro kunt reizen dan kun je een halte meerijden naar metrostation Noorderpark. Daar kun je overstappen op bus 394 of 391 naar Amsterdam Centraal. Mocht je ook bovengronds niet met de metro kunnen reizen, neem dan bus 34 vanaf station Noord naar metrostation Noorderpark. Daar kun je je weg vervolgen met de eerder genoemde bussen. Groet, Job
06/06 01:51Robert: Lijnen 391 en 394 stoppen niet op Noorderpark. De laatste halte waar deze lijnen stoppen is Mosplein.
06/06 01:54Robert: Als lijn 34 in het verhaal komt, is het simpel, lijn 34 naar het Mosplein, en daar overstappen op lijnen 391 of 394.
24 mei 2018
conny_hoeve@hotmail.com: Kan ik met de scootmobiel in de noord zuidlijn?
26/05 08:07toemie: Zeker, deze metro is rolstoelbegaanbaar en ook voor een scootmobiel. U ziet het op de deur want daar begeeft zich het icoon van een rolstoel. Hier is genoeg ruimte voor een scootmobiel.
25/06 10:46Tijmen Stam: Hoi Conny, Lees https://www.gvb.nl/reizen/reisregels/fiets-kinderwagen-rolstoel-huisdier : Scootmobiel in het OV Een scootmobiel mag mee als er voldoende ruimte is in de tram of metro. De maximaal toegestane afmetingen zijn 120 cm lang, 70 cm breed, 109 cm hoog. Je moet altijd de aanwijzingen van de bestuurder of conducteur opvolgen. De bestuurder of conducteur kan een scootmobiel weigeren vanwege de veiligheid van jou en andere reizigers.
23 mei 2018
Kitty: Hoe kom ik van Marnixstraat/Rozengracht naar Mr. Visserplein
23/05 04:02Edwin: Tram naar Centraal of Weesperplein en dan de metro naar Waterlooplein.
21 mei 2018
Joke: Hoe reis ik van Centraal Station naar de Sneeuwbalstraat?
21/05 11:50ton: @joke met de nz-lijn naar station noorderpark en dan verder met lijn 34 of lijn 35
22/05 12:56Renske van Bers, Metro en Tram: @Joke, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 10:02GVB Klantenservice: @Joke, Voor deze reis is straks een overstap nodig. Vertrek vanaf Centraal Station met lijn 52 naar Metrostation Noorderpark. Vanaf dit station vertrekken lijn 34 en 35 die beide over de Kamperfoelieweg rijden en stoppen bij de halte Sneeuwbalstraat. Je reistijd zal straks, ondanks de overstap, korter zijn dan nu. Groet, Job
19 mei 2018
Dhr. Ron Vree: Welke bus rijd er vanuit de Banne buiksloot naar de linnaeusstraat nu is dat de 37 maar op die kaarten van jullie wordt ik er niet wijs uit. Ik ben mantelzorger en zorg voor mijn vader deze is 96 en als hij hulpnodig hebt moet ik er snel zijn.
20/05 10:38John Geelof: Uw bericht.. Ron, Buslijn 37 rijdt vanaf station Noord de zelfde route naar de Linnaeusstraat. Van de Banne Buiksloot naar Station Noord neem je buslijn 36. Dat is 1 x overstappen.
22/05 12:50Renske van Bers, Metro en Tram: @Ron Vree, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 10:01GVB Klantenservice: @Dhr. Ron Vree, Ik kan mij voorstellen dat je wilt weten hoe je straks naar je vader reist. Reis vanuit Banne Buiksloot met lijn 34 of 36 naar Metrostation Noord. Daar vertrekt lijn 37 richting Amsterdam Oost die een iets snellere route rijdt in Amsterdam Noord. Groet, Job
25/05 10:58Tijmen Stam: Je zou ook de 34 of 36 naar Metrostation Noord kunnen nemen, dan de metro naar station Vijzelgracht, en dan de lijn 14 richting Diemen, die de hele Lineaussrtaat doorrijdt.
18 mei 2018
Naam geef ik niet, site is niet beveiligd.: Als reiziger maakt het me weinig uit welke vervoerder mij vervoert, als de tram/bus/trein/metro etc. me maar vlot en met zo min mogelijk overstappen brengt waar ik wil zijn. Waarom moet ik dan bij de verschillende vervoerder shoppen om informatie? Wat voor mij (inwoner van Diemen Centrum) belangrijk is: Hoe kom ik vlot en met zo min mogelijk gedoe en (overstap)tijdverlies van de Arent Krijtsstraat naar het Amstelstation (woon-werk verkeer) en hoe van de Arent Krijtsstraat naar het Rembrandtplein (theaterbezoek).
18/05 11:40Duco Vaillant, Metro en Tram: @Naam geef ik niet U kunt hier een kaart zien met het lijnennet met alle vervoerders. Ik zal het nog voor de zekerheid navragen, maar volgens mij veranderd er weinig op de route Arent Krijtsstraat naar het Amstelstation. Van Arent Krijtsstraat naar het Rembrandtplein gaat het wel veranderen, omdat er geen directe verbinding hier straks meer is. U kunt of bij het Alexanderplein overstappen op tram 14, of bij station Weesperplein overstappen op de metro en het laatste stukje lopen. Daarentegen is er straks voor u wel een nieuwe directe verbinding met het Leidseplein waar veel theaterzalen te vinden zijn. Tram 19 rijdt namelijk straks vanaf Diemen naar Sloterdijk via Weesperplein en het Leidseplein.
17 mei 2018
W.Bakker: Hoe kom ik van Hoofddorp (station) naar Waterlandplein?
25/05 11:01Tijmen Stam: Er zijn een aantal routes mogelijk: Met de trein naar Zuid of CS (mag je zelf kiezen, maar ik denk dat naar Zuid sneller is), dan de Noord/Zuidlijn naar Noord, en dan bus 37. óf de Noord/Zuidlijn naar Noorderpark en dan de bus 35.
29/05 02:10Robert: Hoe reis je nu? Als je via lijn 397 reist krijg je alleen een extra overstap op Station Noorderpark, met lijn 341 kun je met lijn 52 en 35 reizen in plaats van 5 of 51 en 32.
01/06 10:51Renske van Bers, Metro en Tram: @W.Bakker, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:15GVB Klantenservice: @W. Bakker, reis met de trein naar Centraal Station en stap over op metro 52 naar Noorderpark. Daar staat bus 35 die je naar Waterlandplein brengt. Je kunt ook reizen via station Zuid en dan de metro 52 pakken naar Noorderpark. Qua reistijd zijn de reizen nagenoeg gelijk aan elkaar. Groet, Job
16 mei 2018
Mw.M. Elsthout: En hoe kom ik vanuit Geuzenveld (Willem Dreesplantsoen) in noord (Lange Vonder) nu bus 36 een andere route gaat rijden na Molenwijk en niet meer komt op de busbaan langs Lange Vonder? Betekent dit dat ik vanaf Molenwijk moet gaan lopen om bij Lange Vonder te komen? Ben nl. nogal slecht ter been. En ik heb gehoord dat bus 36 na 22-7 ook in de avonduren en op zondag gaat rijden, is dat zo? Mw. M.Elsthout
17/05 01:12Renske van Bers, Metro en Tram: @Mw.M. Elsthout, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
25/05 11:05Tijmen Stam: Waarschijnlijk is voor u de beste optie om de 21 of 61 naar Sloterdijk, dan de bus 125 van EBS richting Purmerend te nemen, die stopt op de halte Lange Vonder.
07/06 09:19GVB Klantenservice: @Mw.M. Elsthout, reizen met lijn 36 naar Molenwijk is een mogelijkheid. Dat betekent dat je nog wel een stukje moet lopen naar Lange Vonder. Een andere verbinding is reizen met bus 125 tussen Sloterdijk en Lange Vonder. Deze bus rijdt doordeweeks 2 keer per uur. Lijn 36 rijdt van ’s ochtends 6 uur tot ongeveer half 9 in de avond, ook in het weekend. Groet, Job
13 mei 2018
Marga: Nu u lijn 9 v.a. het Alexanderplein gaat opheffen, zou ik wel eens willen weten, hoe u dat met al die schoolklassen gaat doen die naar Artis willen, al die toeristen, die bij Artis in en uitstappen voor hotels en musea bezichtigingen. De halte Artis/ Hollandse Schouwburg is een heel drukke stopplaats voor lijn 9. En dat allemaal om de Metro rendabel te maken, ik neem mijn auto wel en ga wel liever betalen in de Bijenkorf garage, van mij krijgen jullie geen cent meer. Ik kan dan ook nog andere meenemen die daaraan meebetalen en niet jullie egoïsme en stomheid hoeven te accepteren.
13/05 02:17Rob: Lijn 9 mag dan in die buurt verdwijnen, maar lijn 14 gaat vanaf het CS richting Tropenmuseum via Artis rijden. Blijft dezelfde route alleen een ander lijnnummer.
15/05 09:24Renske van Bers, Metro en Tram: @Marga, ik leg uw reacties voor aan GVB. Ik kan u wat betreft Artis iig geruststellen: lijn 14 zal van CS naar Oost rijden, via Artis. Groet, Renske
17/05 01:41GVB Klantenservice: @Marga, Je stelt een terechte vraag. Vanuit Diemen zal voortaan lijn 19 rijden naar de halte Alexanderplein. Daar kan overgestapt worden op de 14 naar Artis. Het klopt inderdaad dat de halte Artis een drukke stopplaats is voor lijn 9, maar dit is niet de hele dag zo. Dit is precies het probleem van de huidige tram 9: in de ochtend is het zuidelijke gedeelte van de lijn relatief druk en het noordelijke gedeelte is juist overdag en in vakanties druk. Om de toenemende reizigersstroom bij te kunnen houden moet er dus wel een hoogfrequente lijn rijden. Op grote gedeeltes zal de tram dan relatief leeg zijn. Dit terwijl andere trams in andere gedeeltes van de stad overlopen aan reizigers. Om de vraag en aanbod zo goed mogelijk te sturen, hebben wij gekozen lijn 9 'op te knippen' in lijn 19 en lijn 14. Lijn 19 bedient de reizigers van het zuidelijke gedeelte van de huidige lijn 9 en lijn 14 de reizigers van het noordelijke gedeelte van de huidige lijn 9. Het gaat hier dus niet om het meer rendabel maken van de metro, maar om een beter OV voor de hele stad. Zeker geen egoïsme of stomheid dus! Groet, Adam
18/05 06:32een gelukkig mens: Hoe arrogant kan een mens zijn? Kijk naar Marga ...
12 mei 2018
Dick Keijzer: Hoe kom ik vanuit Landsmeer bij het Concertgebouw?
12/05 11:46Eric: Bij Hoevelaken linksaf.
15/05 09:28Renske van Bers, Metro en Tram: @Dick, u bedoelt straks, na 21 juli? Groet, Renske
25/06 11:57Renske van Bers, Metro en Tram: @Dick, u kunt het best kijken op OV9292, hier staan sinds afgelopen weekend alle toekomstige dienstregelingen in. Groet, Renske
12 mei 2018
Dick Keijzer: hoe kom ik vanuit Landsmeer bij het Concertgebouw?
14/05 08:39anoniem: Bus naar cs en dan tramlijnen 5 of 16
14/05 03:48Rob: Nee, lijn 5 komt niet meer op CS vanaf 22/7 en lijn 16 houdt op te bestaan.......dus?
14/05 05:20Waterlander: 319 naar Noord (eindpunt), metro 52 tot De Pijp en dan tram 3. Of (langzamer) metro 52 tot CS en dan tram 12.
26/05 08:13toemie: U kunt vanuit landsmeer of met de bus naar CS en van daar af als het goed is tramlijn 2 of overstappen met de NZ-Lijn
12 mei 2018
Agnes: Ik probeer een bestemming te vinden op dat mallotige rosé kaartje . Hoe moet dat ? Vertrek mogelijkheid te ver van mijn woning. Kan de voorlichting echt niet duidelijker ? Hoe kom ik aan een duidelijke lijnenkaart van Amsterdam .? Waarom verdwijnen er tramhaltes ?
15/05 09:34Renske van Bers, Metro en Tram: @Agnes, helaas hebben we nu niet een beter kaartje. Uw toekomstige reis kunt u in juni precies bekijken, als de dienstregelingen van de vervoerders klaar zijn. Excuus! Groet, Renske
11 mei 2018
Catelijne: van Javaplein is er geen vervoer meer naar Leidseplein. Ik loop niet goed en moet dan naar Muiderpoort lopen? dat gaat echt niet lukken. Ook ontbreekt het Azartplein bij de (opstap/bestemmings) locaties
11/05 01:50n-evo: Tram 7 gaat naar Azartplein en het wordt naar Leidseplein inderdaad een overstap van tram 3 op tram 1 bij Muiderpoort. Of tram 14 en dan tram 19 op Alexanderplein.
11/05 04:18Renske van Bers, Metro en Tram: @Catelijne, het antwoord van N-evo klopt wel, maar wellicht is er nog een andere mogelijkheid of sneller alternatief. Ik leg u opmerking voor aan GVB. Groet, Renske
16/05 12:16GVB Klantenservice: Het klopt inderdaad dat je vanaf 22 juli a.s. niet meer direct van Javaplein naar Leidseplein kan reizen. Hiervoor hoef je gelukkig niet naar station Muiderpoort te lopen. Je kunt tram 14 vanaf Javaplein nemen naar Alexanderplein en op Alexanderplein stap je vervolgens over op tram 7 naar Leidseplein. Overigens is de halte Azartplein gewoon nog in gebruik vanaf 22 juli a.s. Tram 7 heeft deze halte voortaan als begin/eindpunt. Groet, Adam
08/06 09:04Han Schomakers: Ik begrijp deze antwoorden niet... Lijn 7 rijdt vanaf Azartplein linea recta naar het Leidseplein!
8 mei 2018
Johanne: Wil niet met de reizen. Vanaf Waterlandplein Amsterdam Noord...ga ik met bus 32 naar het centraal station. Op deze route stappen veel ouderen en kampeerders in. Mag toch aannemen dat dit opgelost gaat worden?
08/05 05:15Johanne: Bedoelde dus dat ik niet met de metro wil reizen
08/05 08:26ton: dan kun je alleen met de pont naar het cs dus eerst met lijn 35 naar de merelstraat en dan overstappen op lijn 38
08/05 11:22trolly: Nou heb ik alweer uitleg nodig. Wat hebben ouderen en kampeerders er mee te maken dat Johanne niet met de metro wil reizen?
29/05 02:32Robert: De meeste kampeerders lopen naar de pont. Als je het echt niet met de metro wilt reizen, moet je met lijn 35 naar het Mosplein en daar overstappen op de lijnen 391 of 394 naar Amsterdam Centraal.
08/06 09:05Han Schomakers: Waarom zou iemand niet met de metro willen reizen?
5 mei 2018
Peter: Ik werk op Sloterdijk maar kan als nieuwe bestemming niet meer Station Sloterdijk kiezen. Nu reis ik van de Westermarkt naar Sloterdijk. Hoe kom ik er achter wat ik straks moet gaan doen?
05/05 05:12trolly: Dat kan met het kaartje op deze pagina: http://wijnemenjemee.nl/lijnennet/over/ Waarschijnlijk is vier à vijf haltes met lijn 13 en dan overstappen op lijn 19 het handigst.
05/05 09:00ton: of de andere kant op richting cs en dan de trein of de bus 22 ligt een beetje aan waar je moet zijn op sloterdijk
06/05 06:45Robert: Hoe reis je nu dan?
3 mei 2018
Pet: De kaart is door gebrek aan contrast niet bepaald te lezen voor mensen met iets mindere ogen. Ook lijkt de navigatie niet te werken op een android/ Samsung.
04/05 01:29Renske van Bers, Metro en Tram: @Pet, ik geef het door aan de ontwikkelaar, wellicht kan hij nog iets verbeteren. Groet, Renske
2 mei 2018
Jacob de Weijze: Louter jubelverhalen over de NZ Lijn. Lachwekkend. Uit Waterland n extra overstap en mede daardoor circa 10 mtn extra reistijd. In 1 woord waardeloos. Hoe jaag je de mensen het OV uit. Maar ja, de NZ Lijn moet en zal n succes worden en dat politieke aspect creeer je kunstmatig door iedereen de NZ Lijn door de strot te duwen.
08/05 11:17Daan: Kun je aangeven waar je die 10 minuten extra reistijd ziet? Want zoals het er nu uitziet, spaar je juist 5-10 minuten uit...
2 mei 2018
Jane: Van centrale station naar spinnerij
02/05 01:20Duco Vaillant, Metro en Tram: @Jane Van CS naar Spinnerij in Amstelveen verandert er op 22 juli niets. Wel stopt lijn 51 met rijden vanaf maart 2019 om deze om te bouwen tot hoogwaardige tramlijn met meer ongelijkvloerse kruisingen, een hogere capaciteit, veiliger en betrouwbaarder. Over deze plannen kunt u hier meer vinden.
30/05 12:45Robert: Tegen die tijd wordt lijn 51 ook omgelegd via de ringlijn. Een overstap van lijn 347 naar lijn 51 is dan ook mogelijk.
1 mei 2018
Ellyharmsen: Voor mijn ouders te ver...
30 april 2018
anoniem: @ Helma: Tram 7 vanaf het Weesperplein tot Mercatorplein en dan nog eventueel één halte met tram 13.
01/05 10:10Peter: ^^ En dat is al zo sinds september 1989. Dat blijft het ook na 22 juli, al kun je vanaf dan ook de 19 pakken en op de Admiraal de Ruijterweg (of de Willem de Zwijgerlaan, of de Bilderdijkstraat) op de 13 overstappen. De hulpeloosheid en passiviteit die uit sommige posts hier naar voren komt... of ze doen het er om, dat kan natuurlijk ook.
01/05 10:27Alain: Het is vaak letterlijk vragen naar de bekende weg. Maar ja, de vraag droppen zodat het aapje bij een ander op de schouder zit, is vaak makkelijker dan zelf moeite doen om het antwoord op de vraag te vinden.
30 april 2018
Helma Vogt: Route naar Jan van Breemen instituut vanaf Weesperplein?
01/05 10:39Daan: Zie www.9292.nl
02/06 09:52Robert: Ik neem aan dat dit nu gebeurt via lijn 13 en 14? Deze twee lijnen komen, na 22/7, tegen op het Centraal Station.
30 april 2018
Helma Vogt: Route Jan van Breemen instituut?
30 april 2018
Sarah: Volgens mij zit een bug in het systeem; van Javaplein naar Zuid geeft nu aan dat je de metro van Amstelstation naar de Pijp moet nemen (?) Zijn er dan toch veranderingen in de huidige lijn 51 waar ik geen weet van heb?
01/05 10:39Daan: Zie https://www.gvb.nl/reizen/vernieuwd-ov-netwerk-vanaf-22-juli-2018/overzicht-van-alle-wijzigingen Onder "ongewijzigde lijnen" o.a. de 51
30 april 2018
n-evo: Ik vraag me inmiddels af wat mensen niet aan de bovenstaande kaart snappen dat ze telkens vragen of lijn X straks nog bij halte Y stopt en vice versa. Is het nou echt zo complex om eerst zelf even op onderzoek uit te gaan in plaats van gelijk op die [VERSTUUR REACTIE]-knop te drukken?
30 april 2018
Daniël Kooren: Hoe moet ik vanaf 22 juli vanaf Duivendrecht naar CS reizen?
30/04 12:23Daan: Is dit een strikvraag? Of verwacht je dat de bestaande metro's en treinen opgeheven worden of dat in het geheim de bestaande metrobuis van Amstel naar Centraal verlegd is?
30/04 12:29Arjen: Fietsen is het beste. Lopen kan ook, maar duurt langer. Je kan ook de trein nemen, of de metro, maar dat kost geld.
01/05 02:11Duco Vaillant, Metro en Tram: @Daniël Kooren U kunt metro 54 of de trein nemen van Duivendrecht naar CS. Dit blijft onveranderd.
29 april 2018
Marianne.sche der: Hoe kom ik nu van (richting) van Limburg stirumplein naar bv de Pijp, of Leidse Plein, of Knsm eiland, dat deden we altijd met tram 10 of tram 3. Lijkt alsof die nu helemaal weggevaagd zijn terwijl de dichtstbijzijnde de metrohalte bij CS ligt?
29/04 02:29trolly: Iets beter de nieuwe lijnenkaart bestuderen loont erg de moeite. Het Van Limburg Stirumplein wordt door lijn 5 direct verbonden met het Leidseplein, waar met één overstap is het KNSM-eiland te bereiken is — ik ben trouwens benieuwd hoeveel vraag er naar die verbinding zal zijn. Het Van Limburg Stirumplein wordt door de nieuwe lijn 5 overigens ook direct met treinstation Zuid verbonden, zodat ondermeer Schiphol sneller te bereiken is.
01/05 02:33GVB Klantenservice: @Marianne.sche der Tram 5 zal nu rijden langs het Van Limburg Stirumplein in de richting Leidseplein. Je kunt overstappen op de Van Baerlestraat in de richting van de Pijp. Op Leidseplein stap je over op tram 7 naar KNSM. Het zal dus een beetje anders zijn, maar je kunt zeker nog op je bestemmingen komen!
07/05 04:46Kaatje: Uw bericht.. @Trolly Wij reizen iig al jaren regelmatig met de 10 tussen Leidseplein en Azartplein. En wij zijn lang niet de enigen. Dat was altijd een van de fijnste lijnen. Nu alleen met overstap. :(
07/05 06:37trolly: @Kaatje: Dat wordt vast heel erg wennen aan het nieuwe lijnnummer 7. Het goede nieuws is dan weer, dat tussen Azartplein en Leidseplein ook na 22 juli niet overgestapt hoeft te worden.
28 april 2018
el: Ik woon in de Rijnstraat nabij de Utrechtse brug. Moet nu al een eind lopen naar het victorieplein nadat lijn 25 verdwenen is, toch meer dan 15 min. { oh ja, ik ben wel 80}Stapte dan op lijn 4 die mij naar de stad bracht { ff uitrusten} en nu? Nog verder?
01/05 07:09Ellyharmsen: Dat probleem hebben mijn ouders ook
01/05 08:38Arjen: Dat verandert niet: Tram 4 blijft gewoon zijn huidige route volgen en stoppen op het Victorieplein.
01/05 10:42Daan: De 4 blijft zoals hij is. Voor mensen op uw leeftijd is er volgens mij van de gemeente ook de service dat u door een taxi van deur tot deur gebracht kunt worden, voor dezelfde kosten als het OV. Dus als het lopen u te ver wordt, dan kan dat opgelost worden. Zie https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=BA402583-1811-4533-B88E-924805EB6BD7
01/05 02:35GVB Klantenservice: @el Ik kan me heel goed voorstellen dat je graag wilt weten hoe je straks moet reizen. Gelukkig heb ik goed nieuws: de route van tram 4 zal niet veranderen vanaf 22 juli a.s. Mocht je specifieke vragen hebben over de dienstregeling, adviseer ik je direct met GVB contact op te nemen een maand voor de start van de Noord/Zuidlijn. Dit kun je via de volgende kanalen doen:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
28 april 2018
J. Hendriks: Deze routebenadering werkt niet met Internet Explorer, wel met Google Chrome.
01/05 12:37Duco Vaillant, Metro en Tram: @J. Hendriks Ik zie dat ik op een van de computers hier deze bug ook kan reproduceren. We gaan ermee aan de slag.
26 april 2018
saskia: als ik van de bongerd met de bus naar halte ijtunnelmoet, moet ik vanaf 22 juli dan eerst naar metro station noord, dan naar cs en dan naar waterlooplein en dan 10 minuten lopen? dit is drie keer overstappen ipv nu een bus ... en hoe zit het met de nachtbussen?
30/04 10:56Daniël Kooren: Volgens mij blijven de nachtbussen rijden, maar krijgen een ander lijnnummer!
08/05 08:56GVB Klantenservice: @Goede vraag! Bus 391 en 394 lijken momenteel de snelste aansluiting te geven van/naar de Bongerd naar IJ-tunnel. Het nachtlijnennet van GVB verandert niet behalve dat de 763 extra halteert op station Noorderpark. Voor meer gedetailleerde info adviseren we je met ons contact op te nemen ongeveer vier weken voor de start van het nieuwe vervoerplan. Dan kunnen we je een concreet reisadvies geven. Zo kun je contact met ons zoeken:
-Facebook (PB): https://www.facebook.com/GVBverbindt/
-Twitter (DM): @GVB_klanten
-Telefoon: 0900-8011 (gebruikelijke belkosten)
-Webformulier: https://www.gvb.nl/klantenservice
29/05 02:36Robert: De enige wijziging in het GVB-nachtnet zijn de lijnnummers, deze worden omgenummerd naar de 280 en hoger.
01/06 11:40Renske van Bers, Metro en Tram: @Saskia, ik leg uw vraag voor aan GVB. Groet, Renske
06/06 01:32GVB Klantenservice: @Saskia, Je directe verbinding vervalt. Ik kan mij voorstellen dat je hier niet blij mee bent. Je kunt straks met bus 34 of naar metrostation Noord of naar metrostation Noorderpark voor de metro naar Centraal Station. Vanaf het Centraal Station kun je bijna elke bus pakken die er staat naar de Prins Hendrikkade of Kadijksplein. De nachtbussen behouden de huidige routes. Wel worden de lijnnummers aangepast naar een nummer in de 200-reeks. Lijn 763 wordt straks 263. Groet, Job
06/06 02:03Robert: Met lijn 34 naar het Mosplein, daar overstappen op lijnen 391 en 394. Vanaf 22 juli stopt R-net namelijk ook bij de halte IJ-tunnel.
26 april 2018
Arthur baars: Van cs amsterdam naar de flora weg amsterdam noord kan ik gewoon de bus vanaf ca amsterdam nemen
26/04 03:45Renske van Bers, Metro en Tram: @Arthur, Ik leg uw vraag neer bij GVB. Groet, Renske
04/05 01:06Renske van Bers, Metro en Tram: @Arthur, hierbij het antwoord van GVB: Met het GVB zal dat niet meer met de bus lukken. Je kan met de Noord/Zuidlijn reizen naar halte Noorderpark en daar overstappen op bus 34 en 35. Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Groet, Renske
06/05 06:54Robert: Vanaf de Floraweg blijven lijnen 391 en 394 naar het CS rijden.
23 april 2018
Mevrouw De Koning: Hou kom ik bij de Noord-Zuid lijn van meteorenweg daar naar toe want bus 35 gaat weg
23/04 08:42ton: goed nieuws voor u ,gewoon lijn 35 tot station noorderpark
23/04 09:00Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mevrouw De Koning Bus 35 blijft door de Meteorenweg rijden. U kunt met bus 35 naar station Noorderpark.
23 april 2018
Tijmen Stam: Hoi @Renske/@Duco: Er gaat iets mis met de route van Uithoorn naar Amsterdam CS. Er wordt aangeraden met de 342 naar Schiphol Airport/Plaza te gaan en dan de trein te nemen naar Amsterdam Centraal. 1. De route die de trein geeft klopt niet hemelaal: die hoort via "de westtak" (Sloterdijk) te gaan, nu wordt een route gegeven via Zuid, Rai, dan over de metroboog naar Amstel, en dan weer over het treinspoor via Muiderpoort naar Centraal. Dat kán helemaal niet tenzij je tussentijds van trein naar metro en weer terug naar trein overstapt. Dat mag, als je masochistisch en/of OV-liefhebber bent, maar via Lelylaan en Sloterdijk is toch écht sneller en confortabeler. 2. Het busstation op Schiphol heet officiëel geen Airport/Plaza meer, maar Airport. Verder een erg leuke kaart!
23/04 07:43Duco Vaillant, Metro en Tram: @Tijmen Stam Bedankt voor uw opmerkingen. We hebben deze zover ze er nog niet op stonden toegevoegd aan lijstje met bugjes.
22 april 2018
J.Meeuwenberg: Duco, Dat dacht ik al, maar het is een handige reisplanner. Je bent er maar druk mee met het beantwoorden van onze vragen. Je heb toch wel tijd voor jezelf hoop ik?
23/04 12:05Duco Vaillant, Metro en Tram: @J.Meeuwenberg Hoewel het voor mij nu wat drukker is, heb ik ook nog tijd voor mijzelf. :-)
21 april 2018
J.Meeuwenberg: Bij mij werkt het prima de reisplanner, wat ik graag als aanvulling zou willen zien is de reistijd, of is dat niet de bedoeling van deze reisplanner?
21/04 10:57Duco Vaillant, Metro en Tram: @J.Meeuwenberg Dat zou mooi zijn, maar de exacte dienstregelingen met alle tijden zijn nog niet rond. Het was ook niet het doel van deze kaart. :-)
21 april 2018
Willem H. Kranendonk: De kaart werkt nu in april 2018 niet naar behoren. Ik kan een vertrekpunt opgeven, maar daarna gebeurt er ... niks.
21/04 11:53Duco Vaillant, Metro en Tram: @Willem H. Kranendonk Als u een vertrekpunt heeft aangeklikt, ziet u aan de linkerkant dan een roze vlak met op uw vertrekpunt? En linksboven 'Kies een bestemming'? Zo niet, dan kan het zijn dat uw het vertrekpunt nog niet hebt opgegeven. Werkt het nog steeds niet, dan hoor ik graag van welke browser (Safari, Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome, etc.) u gebruikt maakt.
20 april 2018
Rinus van der Molen: Moet ik voor CS dan overstappen op de Metro=
20/04 10:53Duco Vaillant, Metro en Tram: @Rinus van der Molen Vanaf welke plek wilt u naar Centraal toe? Dan ik dat voor u nagaan.
26/05 08:29toemie: Een overstap zal er zeker zijn voor u als u uit noord komt, of het nou op de metro streekbus of pont is. vanuit noord raad ik aan > Lokale lijnbus naar station Noord of Noorderpark en dan op de metro. Vanuit waterland purmerend of monnickendam zult u toch weer op de metro moeten, of over te stappen op die ene streekbus (zowel eentje van R-NET of EBS) die toch de tunnel door gaat, voor reizigers vanuit zaandam hetzelfde.
29/05 02:40Robert: Niet helemaal, de R-net bussen stoppen of bij Station Noord, of bij het Centraal Station. Dit betekent dat je vanaf de westkant van Amsterdam-Noord nog steeds zonder overstappen naar het CS kunt komen.
20 april 2018
Fiasco: Blijft het dekkingsgebied van mijn jaarabonnement Randstad zone Noord 2 sterren hetzelfde?
21/04 02:02Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Ik vraag het voor u na. Groet, Duco
23/04 09:50Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Kunt u uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer naar mij e-mailen op d.vaillant@amsterdam.nl? Dan neemt GVB Klantenservice persoonlijk contact met u op.
20 april 2018
Fiasco: Blijft het dekkingsgebied van mijn jaarabonnement Randstad zone Noord 2 sterren hetzelfde?
21/04 02:03Duco Vaillant, Metro en Tram: @Fiasco Ik vraag het voor u na. Groet, Duco
20 april 2018
Gregory: Ik snap niet hoe men het voor elkaar heeft gekregen om uit te leggen dat je vanuit osdorp de aker snel naar de binnenstad kan, ook CS. Alleen maar overstappen en lopen. Leg die Oostwest lijn maar snel aan !
20/04 09:58Duco Vaillant, Metro en Tram: @Gregory GVB heeft hier uitgebreid over nagedacht. De volledige argumentatie valt in het Vervoerplan van GVB na te lezen vanaf pagina 52. De huidige lijnen 1 en 17 rijden via verschillende routes maar hebben beide hetzelfde bestemmingsgebied. Als het gaat om lijn 1, dan verandert er voor 77% van de huidige reizigers verandert er niets, omdat de route tot het Leidseplein gelijk blijft en daarna naar station Muiderpoort gaat. Reizigers met bestemming Leidsestraat of Koningsplein (8%) zijn enkele minuten langer onderweg. Zij stappen uit bij het Leidseplein voor een overstap op de tram of zij lopen vanaf het Leidseplein naar de Leidsestraat. Reizigers naar Dam en Spui (8%) en CS (7%) stappen over op Vijzelgracht van lijn 1 op de hoogfrequente metro. Reizigers naar Dam en Spui zijn even lang onderweg als in de huidige situatie. Reizigers naar CS zijn sneller op de bestemming. De grote winst zit er in dat er vanuit Osdorp nieuwe directe bestemmingen bij komen waar behoefte aan is. Denk daarbij aan Frederiksplein, Weesperplein en Oost. Voor een kleine groep heeft dit nadelen ten opzichte van een grote groep reizigers die erop vooruit gaat.
20/04 11:44Aron: De Oost-Westlijn zou de huidige tramlijnen volgen. En dan zou je dus ook moeten overstappen. Je klacht snijdt geen hout.
06/05 06:58Robert: Verder rijdt vanaf het Surinameplein lijn 11 over de huidige route van lijn 1, en kun je bij het Leiddeplein ook nog overstappen op lijnen 2 en 12.
20 april 2018
Romein: Deze site is op z'n zachtst gezegd gebruikersonvriendelijk. Heel irritant.
20/04 11:15Duco Vaillant, Metro en Tram: @Romein Wat voor een verbeteringen zou u willen zien om de site wel gebruikersvriendelijk in uw ogen te maken?
20/04 11:58Aron: De achtergrond is heel erg licht en lijkt op de witte blokken. Bij mij dan teminste. Dat is normaal op de reguliere pagina's geen issue omdat alle comments en teksvlakken visueel aan elkaar vastzitten, maar hier staan ze los en verspringen ze ook nog eens. Ook is het vreemd dat dit één campagne is maar hij verspreid staat over 4 pagina's... Een van die pagina's is dan een overzichtspagina die meer grafisch leuk is om te zien is dan dat ie de inhoud overzichtelijk maakt. Een one-page-benadering zou voor deze campagne beter gewerkt hebben denk ik.
20 april 2018
anoniem: nu reis ik van Monnickendam lijn 115 naar Javaplein in Amsterdam met bus 22 is dus1 maal overstappen straks wanneer de Noord zuid lijn klaar is moet ik via de metro naar lijn 22 en is dan 2 maal overstappen
21/04 01:55Duco Vaillant, Metro en Tram: @anoniem 2x overstappen zal het snelste zijn, de metro maakt immers geen omweg via de IJtunnel. Een alternatief is totaal 1x overstappen op station Noord op bus 37. Deze reist via de Schellingwoudebrug en daarna de Insulindeweg. Als ik het goed zie is het ongeveer 250 meter lopen van de halte naar het Javaplein.
20 april 2018
Dian: Ik mis Osdorp
21/04 01:59Duco Vaillant, Metro en Tram: @Dian Ik geef het samen met Zuidoost die iemand anders weer miste door. Wellicht kunnen we de kaart nog een keertje updaten.
19 april 2018
Hans: Er is wel een erg beperkte blik op wat Amsterdam omvat. Na 50 jaar geen enkel 'startpunt' in Zuidoost. Daarnaast laat zien hoe de nieuwe tram- en busroutes lopen. Dat is belangrijk voor je oriëntatie op de nieuwe situatie.
19/04 11:20Duco Vaillant, Metro en Tram: @Hans In Zuidoost verandert direct na 22 juli 2018 relatief weinig. Zo blijft het bestaande metronetwerk nog ongewijzigd. Maar ik snap goed uw punt, aangezien op veel andere plekken het OV wel gaat veranderen. Een mooie totaalkaart met alle tram, bus en metrolijnen is hier te vinden.
19 april 2018
Mark: Aangezien de stadsbussen niet meer door het stadscentrum ‘mogen’. Gaat de nachtbus vanaf het leidseplein naar Almere nog wel rijden? Of komt hier ook verandering in?
19/04 11:04Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mark Ik ga even navragen of hier nog veranderingen te verwachten zijn. Groet, Duco
10/05 09:29Duco Vaillant, Metro en Tram: @Mark Ik heb het nagevraagd. Bij Keolis die de nachtbussen naar Almere laat rijden vanaf het Leidseplein verandert niets.
19 april 2018
D.dollart: Hoe kom ik vanaf de walvis buurt in amsterdam noord adres: potvisstraat Op het dollardplein of de olaf palme plein
19/04 03:47Renske van Bers, Metro en Tram: @D. Dollart, dat vraag ik na bij GVB. Groet, Renske
04/05 01:12Renske van Bers, Metro en Tram: @D. Dollart, hierbij het antwoord van GVB: Op dit moment zijn alle vervoerders, dus ook Connexxion en EBS druk aan de slag met alle dienstregelingen. Pas als alle vervoerders hiermee klaar zijn, komen ze in de reisplanners en kun je je reis plannen. We verwachten dat je 4 weken voor 22 juli 2018 je nieuwe route, met exacte vertrektijden kunt plannen. Groet, Renske
19 april 2018
T. Klok: Ik kan bij benadering helemaal niets vinden over het vervoer van Connexxion in Amstelveen. Ja: begin/ eindpunt in Aalsmeer of Uithoorn. Maar de haltes die daar tussen liggen? Hoe kom ik van (bv) halte Kruiskerk bij het museumplein? Ik begrijp dat iedereen in de Noord Zuid lijn moet omdat het anders niet rendabel is :( Maar dit houdt ws in dat iedereen van de Amstelland regio bij Zuid WTC moet overstappen. Houdt dit dan in dat er bij de overstap het hele Zuidplein overgelopen moet worden om bij Zuid WTC te komen? (het meest verschrikkelijke station ever; tussen de herrie en de stank van de auto's. En hoezo sneller? Ik verwacht dat absoluut niet; overstappen kost altijd tijd en ongemak.
19/04 02:30Renske van Bers, Metro en Tram: @T. Klok, ik vraag het na bij Connexxion. Groet, Renske
19/04 04:09Renske van Bers, Metro en Tram: @T. Klok, Ik heb het antwoord voor nu van Connexxion: Lijnen 347 en 357 blijven dezelfde route rijden naar en in Amsterdam. Echter ze gaan vanaf 22/7 niet meer verder dan busstation Elandsgracht. Ze gaan 4x per uur stad in en uit rijden. De andere ritten (ook 4x per) uur gaan 348 en 358 heten en rijden vanuit Amstelveen naar Station Zuid. Groet, Renske
19/04 07:36T. Klok: Dus vanaf 22/7 met bus 348 of 358 (vanaf halte Amstelveen Kruiskerk) naar Amsterdam tot Elandsgracht begrijp ik. Dat is niet verkeerd. En in het weekend ook een verbinding vanuit Amstelveen (met Connexxion) naar Zuid WTC? Nu is dat alleen van ma/vrij overdag.
19/04 10:00fred: @T.KLOK: Nee, 7 dagen per week de lijnen 347/357 naar Elandsgracht en ook 7 dagen per week lijnen 348/358 naar st. Zuid
29/05 02:42Robert: Aanvulling, ook lijn 242 blijft rijden.
19 april 2018
rob van koningsbruggem: zie niks over een route naar de middenbeemster
19/04 03:33Renske van Bers, Metro en Tram: @Rob, hier kunt u meer lezen. Groet, Renske
19 april 2018
James: ivm renovatie aan de Amstelveenseweg wordt halte Haarlemmermeerstation opgeheven voor connexxion bussen. Is dat een tijdelijk iets? Of permanent?
19/04 03:24Renske van Bers, Metro en Tram: @James, ik vraag het na. Groet Renske
19/04 03:52Renske van Bers, Metro en Tram: @James, ik heb antwoord van Connexxion: De afspraak met gemeente Amsterdam is, dat we blijven stoppen op Haarlemmermeerstation ondanks de verbouwingen. Groet, Renske
02/06 10:05Robert: De opheffing had te maken met de uitgelopen werkzaamheden op de Lairessestraat. Alles rijdt weer normaal.
19 april 2018
Johan: Hoe lang doet de metro van Noord naar station zuid erover ? En hoeveel stops ?
19/04 03:43Renske van Bers, Metro en Tram: @Johan, om en nabij 16 minuten en er zijn 8 haltes: Noord, Noorderpark, CS, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp, Europalein en Zuid. Groet, Renske
18 april 2018
Simone: Van de jp heijestraat/kinkerstraat naar de korte s Gravesandestraat. Blijft tramlijn 7 zo rijden?
18/04 09:57Duco Vaillant, Metro en Tram: @Simone Die route kunt u blijven rijden met tram 7. Wel veranderen de eindhaltes. Tram 7 gaat in de toekomst van Slotermeer naar Azartplein. Hier kunt u de actuele kaart zien.
18 april 2018
Leonard Tan: Vanuit de Aker naar het centrum? Hoe straks?
18/04 03:49Renske van Bers, Metro en Tram: @Leonard, u neemt nu de 753? Dit wordt de 283. De route blijft hetzelfde. Mocht dit niet kloppen, kunt u dan aangeven welke lijn u nu neemt? Groet, Renske
23/04 01:49Tijmen Stam: @Renske: de 753 is een nachtlijn, en 283, weet je zeker dat die straks bestaat?
23/04 07:35Duco Vaillant, Metro en Tram: @Leonard Tan Excuus voor het antwoord van mijn collega, die klopt in dit geval niet. Met tram 1 kunt u naar de rand van het centrum. Wilt u verder dan kunt u overstappen op een tramlijn, doorrijden naar metrostation Vijzelgracht om naar Centraal te reizen (dit is sneller dan de huidige lijn 1) of als u aan de oostzijde van het centrum moet zijn, dan is zelfs overstapper op station Weesperplein een optie.
18 april 2018
noonmassive: Stoppen de bussen vanuit de Zaanstreek richting Amsterdam bij station Noorderpark?
18/04 02:57Renske van Bers, Metro en Tram: @noonmassive, dat kijk ik na. Ik kom bij u terug! Groet, Renske
11/05 12:19Robert: Nee, ze blijven de huidige route rijden. Alleen lijn 392 wordt ingekort tot Noord. Vandaar dat de overstaphalte "De Vlinder" een belangrijke halte gaat worden voor Zaanstreek.
18 april 2018
P: WAT EEN ELLENDE ! MAAR NIET MEER MET HET OV DAN! WAAROM WORDEN WIJ VERPLICHT OM MET DIE KLOTE METRA TE GAAN?
18/04 03:53Renske van Bers, Metro en Tram: @P, misschien kan ik nog helpen met het vinden van een alternatieve route? Groet, Renske
18/04 04:53Coot: Omdat managers er een prima verdienmodel in zagen en lak hebben aan de gebruikers van het OV? Misschien hoor... Misschien zit ik er naast en was het wat de reizigers graag wilden...
19/04 12:24rob van koningsbruggem: coot heeft gelijk
20/04 11:51Aron: Omdat je niet een nieuwe 'klote' 'metra' bouwt en er dan geen lijnen op aan sluit. Als dat zou gebeuren, wie zou er als eerste weer een grote waffel hebben? Ik denk dat ik het al weet. Die persoon praat in mijn gedachte dan ook in kapitalen, goh wat een toeval. Het is financieel gewoon niet slim om overal lijnen parallel te hebben. Zeker als je zoals het GVB te maken hebt gekregen met bezuinigingen vanuit de Rijksoverheid op je exploitatiebudget (en daarom lijn 16 hebt moeten opheffen). Maar blijf inderdaad alsjeblieft uit het OV. Wordt veel gezelliger zonder schreeuwende boze schreeuwerds.
29/05 02:49Robert: Nee, langs de route van de metro blijft ander OV rijden. Lijn 24 bedient, op halte RAI na, alle haltes in de stad, tussen het Centraal Station en Noord rijden de lijnen 391 en 394, vanaf het Mosplein lijn 35 naar het Buikslotermeerplein. U ziet, het is mogelijk om zonder metro te reizen.