Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Station Holendrecht: verbouwing gestart, metro blijft rijden
3
3 maanden geleden
Edo :
Ik lees dat er een planning is, maar de link wijst naar een pagina met nietszeg ...

Station Holendrecht: verbouwing gestart, metro blijft rijden

Marlo de Kat : Metro en Tram 29 maart 2016 Oostlijn

Vandaag is de Stationsrenovatie Oostlijn van start gegaan met station Holendrecht. In de komende zes maanden krijgt dit station een grote onderhoudsbeurt. De metro blijft gewoon rijden, maar reizigers moeten soms wel omlopen. Projectmanager Ronald Siebrand vertelt hoe hij en zijn team samen met aannemer Hegeman en GVB de metroreizigers helpen hun weg te vinden tijdens de verbouwing.

Om te beginnen: wat gaan jullie doen bij station Holendrecht?

“We gaan de komende maanden de toegangen tot het station opknappen nadat een aantal jaren geleden de perrons en de perronkappen al zijn aangepakt. In dit station komen er twee nieuwe liften, deels van glas. Ook halen we nissen en donkere hoeken weg, gaan we de wanden betegelen of schoonmaken en de vloeren polijsten. Daardoor is het station straks lichter en ruimer, en dus prettiger voor reizigers.”

Hebben reizigers en omwonenden last van de verbouwing?

“Ja, dat kunnen we helaas niet voorkomen. We moeten slopen, breken, boren en slijpen. Dat gaat nu eenmaal niet zonder geluidsoverlast, stof en vuil. Dat is vervelend voor onze reizigers en voor omwonenden van het station. Maar we doen allemaal ons stinkende best om dat zoveel mogelijk te beperken.”

De mobiele informatiekeet waar de reizigers terecht kunnen voor informatie over de renovatie reist met de werkzaamheden mee de komende twee jaar. Foto: Gé Dubbelman.
De mobiele informatiekeet waar de reizigers terecht kunnen voor informatie over de renovatie reist met de werkzaamheden mee de komende twee jaar. Foto: Gé Dubbelman.
20160329 start renovatie Holendrecht [Ge Dubbelman] (5)
De informatiekeet wordt gezamenlijk bemand door medewerkers van Metro en Tram en aannemer Hegeman. Foto: Gé Dubbelman.

Maar de metro blijft altijd rijden?

“Jazeker. We hebben de werkzaamheden bij station Holendrecht zo georganiseerd, dat we aan één kant van het station werken zodat de metro steeds kan blijven rijden. Het station is altijd via één van de toegangen bereikbaar. Sommige reizigers moeten daardoor een stukje omlopen en dat kost ze zo’n 5 tot 10 minuten.” Vanaf vandaag is de noordelijke toegang (Nigtevechthof) drie maanden dicht, vanaf 30 juni tot en met 23 september is de toegang bij het AMC dicht.

Hoe weten reizigers en omwonenden waar ze aan toe zijn?

“We zullen reizigers en bewoners op allerlei manieren informeren en hun vragen beantwoorden. Via de websites van de gemeente en GVB, via de Echo en de Stadskrant en via Facebook. Ook staan er de eerste paar dagen servicemedewerkers bij het station om de reizigers op weg te helpen. Voor de afgesloten toegang hebben we informatiepanelen geplaatst met tekst en uitleg over de werkzaamheden en de kortste looproute naar het perron. Maar we vinden het vooral belangrijk om persoonlijk naar de reizigers en de buurt toe te gaan. Zo zijn wij begin deze maand een paar keer tijdens de ochtendspits op station Holendrecht gaan staan met flyers en plattegronden om reizigers zelf te informeren over de renovatie en de afsluiting van de noordelijke toegang.

Projectmanager Ronald Siebrand: "Ik vind het vooral belangrijk om zelf naar de reizigers en omwonenden toe te gaan." Foto: Gé Dubbelman.
De renovatie van de Oostlijn is gestart op station Holendrecht. Foto: Gé Dubbelman (na de spits!).
De renovatie van de Oostlijn is gestart op station Holendrecht. Foto: Gé Dubbelman (na de spits!). Projectmanager Ronald Siebrand: "Ik vind het vooral belangrijk om zelf naar de reizigers en omwonenden toe te gaan." Foto: Gé Dubbelman.

En kunnen de reizigers ook in de rollende bouwkeet terecht?

Ronald lacht: “Inderdaad, met vragen én voor koffie! We wilden tijdens de verbouwing een plek voor de deur van het station waar je even binnen kunt stappen voor informatie. Deze ‘mobiele infokeet’ staat er een aantal dagdelen en wordt bemand door ons projectteam en aannemer Hegeman. Wij kennen de ‘ins & outs’ van het project en zo horen we zelf ook welke vragen en zorgen er zijn bij reizigers, buurtbewoners en ondernemers. Daar kunnen wij dan weer mee aan de slag.”

Planning

Na de renovatie van Holendrecht volgen deze zomer de metrostations Van der Madeweg en Centraal Station. Waterlooplein, Reigersbos en Gaasperplas komen in het najaar aan de beurt . In 2 jaar tijd worden in totaal 16 stations van de Oostlijn onder handen genomen. De volledige planning is te vinden op www.wijnemenjemee.nl/oostlijn.

 

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

Foto van volger

Edo

06-07-2018 | 13:18

Ik lees dat er een planning is, maar de link wijst naar een pagina met nietszeggende berichtjes. Is er een planning online beschikbaar? 

Foto van volger

Marlo, Metro en Tram

31-03-2016 | 14:48

Ja, daar zijn we achter de schermen druk mee bezig. Zeker de bovengrondse stations van de Oostlijn verdienen meer aandacht. Vorig jaar hebben we de stationsomgevingen in kaart gebracht. Daaruit bleek dat het stallen van fietsen, de graffiti op de stations en het beheer van openbare weg en het groen echt beter kunnen. Eerste actie was het weghalen van zo’n 70 betonnen fietskluizen, zodat eer ruimte vaan fietsen ontstaat. Ook is bekeken hoeveel fietsklemmen er per station bij moeten. De stadsdelen, Ouder Amstel en Diemen kijken of de bestrating en het beheer van groen beter kan. De stadsregio Amsterdam brengt partijen per station bij elkaar om afspraken te maken over het beheer.

Zo willen we de omgeving van de bovengrondse stations langs de Oostlijn ook op orde hebben als een station is gerenoveerd. De initiatieven die er langs de OOstlijn zijn (studentenwoningen, hotels, horeca) helpen natuurlijk mee aan het verbeteren van de omgeving van deze stations. Zo vind ik Oma Ietje naast station Bullewijk een bijzonder mooi voorbeeld van zo’n initiatief.

Foto van volger

B. St.

29-03-2016 | 19:12

Top….hopelijk wordt er ook iets gedaan aan het exterieur/de entree-omgeving etc.

3
reacties van 2 volgers
Meest actief in deze discussie
B. St. 1
Edo 1

Bijdragen Metro en Tram
Marlo, Metro en Tram 1

Gerelateerde artikelen

Update bovengrondse stations stationsrenovatie Oostlijn
16 augustus 2018 : Susanne Visser

Update bovengrondse stations stationsrenovatie Oostlijn

Susanne Visser : Vervoerregio Amsterdam 16 augustus 2018
Renovatie Oostlijn: Nog steeds signaalstoringen bij proefplafonds
6 augustus 2018 : Susanne Visser

Renovatie Oostlijn: Nog steeds signaalstoringen bij proefplafonds

Susanne Visser : Vervoerregio Amsterdam 6 augustus 2018
Renovatie station Weesperplein: complex met een harde einddatum
18 juli 2018 : Marlo de Kat

Renovatie station Weesperplein: complex met een harde einddatum

Marlo de Kat : Vervoerregio Amsterdam 18 juli 2018
Brutalen hebben De Halve Wereld boven station Waterlooplein
5 juli 2018 : Marlo de Kat

Brutalen hebben De Halve Wereld boven station Waterlooplein

Marlo de Kat : Vervoerregio Amsterdam 5 juli 2018