Gemeente
Amsterdam

Dit is een gearchiveerde versie van de website wijnemenjemee.nl, waarop je de bouw van de Noord/Zuidlijn kon volgen. Deze kennis is nog wel beschikbaar, maar je kunt dus geen reactie meer achterlaten.
Eerste Noord/Zuidlijn Safety Award naar aannemerscombinatie ZINK

Eerste Noord/Zuidlijn Safety Award naar aannemerscombinatie ZINK

Duco Vaillant : Metro en Tram 19 september 2012

Vandaag hebben we de allereerste Noord/Zuidlijn Safety Award uitgereikt aan de aannemerscombinatie ZINK.  Bouwers van ZINK, een combinatie van Heijmans en Strukton, waarbij Van Oord en Mergor betrokken zijn,  haalden de afgelopen drie maanden de hoogste score ten aanzien van bouwveiligheid. Projectdirecteur Albert Timmermans van ZINK ontving uit handen van Jan Bijkerk, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn de gouden wisselhelm.

Safety? Check!
Samen met de aannemers lanceerden we in juni de gezamenlijke campagne Safety?Check!  De campagne richt zich op veiliger werken met minder ongevallen. Onder andere met posters op de bouwplaatsen attenderen we onze bouwers en boorders op hun veiligheid en proberen we het veiligheidsbewustzijn nog meer te vergroten.

Veiligheid prio één
Menno van Iterson, veiligheidscoordinator Noord/Zuidlijn: “Het is niet zo dat we onveilig werkten bij de Noord/Zuidlijn, maar ook hier gebeuren ongelukken net als bij andere grote infrastructurele projecten in Nederland. En dat willen we voorkomen, dus daarom is veiligheid één van de topprioriteiten bij de Noord/Zuidlijn.”

Award
De Noord/Zuidlijn Safety Award maakt ook onderdeel uit van de campagne Safety? Check!. Aan het eind van elk kwartaal reiken we de Award uit aan de aannemer met hoogste score voor veilig werken. Veiligheidscoördinatoren bezoeken meerdere malen per week de bouwplaatsen en beoordelen de bouwveiligheid.

Beoordeling
Menno: “Om tot een score te komen hebben we 20 criteria opgesteld, die we elk met een score tussen de 1 en de 10 beoordelen. Het contract met het hoogste gemiddelde cijfer is de winnaar geworden. De combinatie ZINK kwam met een gemiddeld cijfer van 8,12 dit kwartaal als beste uit de bus”.

Wisseltroffee
Albert Timmermans, projectdirecteur ZINK, mag dan ook de gouden wisselhelm de komende drie maanden in zijn kantoor zetten. In welke bouwkeet de volgende keer de Noord/Zuidlijn Safety Award komt te staan, moeten we nog even afwachten. Eind dit jaar reiken we de wisselhelm opnieuw uit.

Jan Bijkerk, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn, geeft projectdirecteur Albert Timmermans de gouden wisselhelm.
Jan Bijkerk, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn, geeft projectdirecteur Albert Timmermans de gouden wisselhelm.
De trotse bouwers van ZINK met de gouden wisselhelm.
De trotse bouwers van ZINK met de gouden wisselhelm.

Heeft u vragen? U kunt ze hieronder stellen.

Foto van volger

Vincent Blom

20-09-2012 | 10:17

Van Harte Gefeliciteerd. Safety First.

1
reacties van 1 volgers
Meest actief in deze discussie
Vincent Blom 1

Bijdragen Metro en Tram

Gerelateerde artikelen